Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Caeilas månadsdag!

Hinner inte skriva ett långt inlägg idag, men måste bara hylla min lilla plutta. Du är underbar, sötast & du är hela min värld. Du kräver ingenting förutom min kärlek & du gör mig & din pappa så lyckliga. Du är för det mesta glad & verkar älska livet. Du älskar att bada & skutta runt i din babygunga & det är inte ofta som du inte ler.

Du har nu funnits i sex månader & redan är livet otänkbart utan dig. Om något skulle hända dig så vet jag inte vad jag skulle göra! Så Caeila Mariarosa Paskota jag älskar dig!


Beroende

Är det något som jag är beroende av så är det Nugatti, det är en nötigare verision av Nutella. Finns bara att köpa i Norge & nu har jag bara en burk kvar :(. Äter den verkligen med andakt.

Har ni något sådantdär beroende som ni inte kan klara er utan? Som ni blir helt tokiga efter? Som ni skulle kunna gå flera km eller åka flera mil för att få? Berätta!


Some pictures

Caeila har under de senaste dagarna upptäckt majskrokar (hihi) & vilken hit det är. Hon sitter också helt själv nuförtiden & ramlar nästan aldrig. Lovade lite bilder från dagarna som vart, så här kommer de!




Förberedelser inför d-dagen!

Jesus christ va mycket jag har haft att göra, de senaste två dagarna har det art full fart. lir väll så när man ska förbereda inför dop samt klippa sig. Igår startade dagen med Pinglan & babyrytmik. Efter det så drog jag vidare med bilen & hämtade upp systeryster. Vi skulle sedan åka till antikaffär på gideonsberg. Tyärr var det inte öppet.

Efter det så åkte vi till Hallstahammar för att hämta nyckeln till lokalen som vi ska hyra på lördag & sedan åkte vi förbi färgaffären för att titta på tapeter till Caeilas rum, har nu betämt mig för en. Vi drog sedan hem till mina föräldrar där Madelene skulle klippa oss. Hon la även in slingor i mitt hår. Sedan bar det av hem.

Idag så har vi gjort fotavtryck med Nellie & Josefine, sedan så har vi även bakat kärleksmums i massor. Jag & Elin fick sedan skjuts ner till stan & knallade runt där. Ikväll blir det valborgsmässofirande i Hallstahammar, då min faster & hennes familj kommer hit. Vi får se ifall vi knallar ner till brasan i hallsta.

Imorgon är det d-dagen. Dop dagen alltså. Tårtorna blir gjorda på plats, kärleksmumsen är fixade & så kommer det även tårta ifrån Mariestad samt vetekransar. Så det blir mycket gott!

Ha en trevlig valborg, lägger upp lite bilder senare, har ingen kamera här!






Mamma ledig

Har haft en sådandär busy day igen. Första gången som jag sätter mig vid datorn på hela dagen. Skall fixxa så att jag kan blogga ifrån mobilen. Så att man kan vara lite flexibel & lägga upp en massa bilder.

Så idag har jag vart nere på stan igen. Det blir så när man inte hinner med det man skulle göra igår. Försökte hitta en klänning tsom jag kan ha på mig men hittade inget. Hittade dock en massa annat som jag köpte. Får se vad jag behåller & vad jag lämnar tillbaka. Jag & Alex slurpade i oss lite spicey hot också!

Det gick bra för Caeila med sprutorna,  hon kände av det, men mer var det inte.  Fick även veta att Caeila hade växt till sig & vägde nu 8350 gram. Vilken tyngdlyftare! Frågade även bvc sköterskan om när vi skulle få ta TBC sprutan & tydligen var den redan inbokad. Där ser man!

Efter stan stack vi hem & jag hann precis vika all tvätt innan det bar av igen. Nu skulle jag & Alex se Iron man 2, vi gillade ettan. Filmen var helt klart sevärd, men kickass var grym! Det säger att man är mamma ledig, men jag har aldrig vart så här upptagn. Livet går i 200 km/h!

Lägger upp lite bilder från dagen!




Iron man 2

Vi var & kollade på denna underbara film. Jag & Alex älskar allt som har lite action i sig. Även denna höll måttet, det var vad vi hade väntat oss. Helt klart sevärd men gillade kickass mer!



Idag är det sprutdag

Idag är det stora sprutdagen för Caeila, Alex får inte komma in, för då kommer han väll att bli galen. Alex har nämligen världens sprutfobi. Så jag får ta det med henne medans Alex sitter snällt i väntrummet.

Snart ska jag packa ner Caeila i vagnen & så bär det av emot stan. Vi har lite ärenden & jag ska även kolla in rean på gina. Syster yster tyckte att jag skulle gå dit. Försöker hitta en passande klänning till dopet, någon som har ett tips?

Ska sedan träffa mamma mafian i vanlig ordning på djäkne! Skönt att snacka lite shit!

Har redan packat ner kameran idag, så idag blir det bilder ska ni se!

Ha en lövely day!


Kick Ass

Filmen var verkligen hur bra som helst. Det var verkligen min humor, bra story & lite kärlek på det. Det var ju klappat & klart. Hoppas att det kommer en uppföljare. Imorgon skall vi gå på premiären av Iron Man. Mormor & morfar får vara barnvakter igen!  Det gick sådär idag, men hon måste börja vänja sig någongång!

SE DEN :D


Caeila ftw!

Hjälp mig genom att rösta på min dotter. Klicka på bilden så kommer ni rätt ;D



Tack!


Lasange

Till köttfärsen:

800 g köttfärs
1 rödlök
3 klyftor vitlök
2 st Ica krossade tomater
1/2 dl tomat pure
salt & peppar

Så här gör du: fräs vitlök & lök. Stek sedan köttfärsen & tillsätt de krossade tomaterna & tomatpuren. Salta & peppra efter smak. Låt sedan småputtra på låg värme i ca 3 timmar. (detta kan förberedas långt i förväg, jag brukar göra storkok med 2400 g köttfärs & frysa in i portionsburkar.)

Lasagne:
Ca 1 liter vitsås
Köttfärsen
Parmesan
Mozzarella
Lasangeplattor ifrån Barilla
salt & peppar

Så här gör du:
Varva lagren med köttfärssås, vitsås, parmesan & mozarella. Salta & peppra varje lager efter smak. Sedan skall det in i ugnen enligt rekomendationerna på lasangeplattorna (ca 20 minuter). Servera med parmesan & en god sallad.

Bordet

Glömde ju att visa för & efter bilder ju :D Tokig man kan va, men så blir det om man är stressad!



En sån dag

Idag har det vart fullfart som vanligt. Dagen började med att jag målade sista vändan på bordet. Det blev bra & jag är nöjd. Sedan började vi knalla mot babysimmet, Caeila älskar det verkligen. Nästa gång lovar jag att ta med kamera & kamerman (läs Alex).

Efter babysimmet drog vi oss mot stan, vi stannade på kåren för att köpa en macka & cola. Alltid lika gott & billigt. Efter det så råkade vi gå förbi en retrobutik som ligger precis vid högskolan. Vilken mysig affär, gillar verkligen seconhand när det är kvalitet. la undan en matta som vi ska ha i Caeilas rum eller i hallen.

Sedan drog vi förbi Apple store för att köpa ett väggfäste till min älskade iMac, pratade där med personalen. Som för första gången var trevliga & fick veta att de bytte ut skärm på iphonen för 600 kr inkl skärm. Very nice price, så jag bokade det tills imorgon.

Stack sedan in en sväng på konsum för att köpa lite barnmat till Caeila & såg då ett gäng i min ålder som var fulla mitt på blanka dan. Kände att det var väldigt sorgligt när de stod där försupna & skrek på varandra. Gick mot torget för att köpa mig en rosmarinsväxt.

Började sedan knalla emot djäkneberget för att sola med mammorna, tyvärr gick den där förbaskade solen i moln. Efter att vi hade suttit & tjötat en stund så drog vi oss hemmåt. Väl hemma målade jag det sista på bordet, oljade in ekbänkskivan & planterade kryddorna i min nya kruka.

Puh, nu inväntar jag min far som skall skjutsa ner mig & Alex på bio. Lite vuxen tid :D Det blir Kickass. Recension kommer senare. Imorgon skall vi även smita iväg på premiären av Ironman 2, LÄNGTAR!






Veckans mat

Jahapp, då har vi kommit fram till veckans mat. Vad ska vi hitta på denna veckan då? Vi tar lite från förra veckans matsedel & så blir det lite nytt. Blir dock bara fyra måltider hemma då vi är bortbjudna resten.
  • Helstekt majskyckling med rosmarinspotatis
  • Hamburgare med strips
  • Lasange
  • Pasta med mascarpone & lax
Ni får be om recept om ni vill ha det!


Swim baby!

Måste bara få skryta om min lilla tjej. Hon var så duktig på babysimmet idag, hon var glad & skrek rakt ut av glädje. Hon sparkar ut med bena & guppar. Hon mår som fisken i vattnet hela tiden. En sådan sak som värmer en mammas hjärta. Var tyvärr där själv idag, så det blev inga kort. Ska dit även imorgon men då kan Alex inte heller förlja med.

Efter babysimmet så drog vi vidare till babyshopen & shoppade lite kläder till Caeila. Detta var välbehövligt, hon växer ju så att det knakar! När vi kom hem slängde jag i mig mat för att sedan träffa bruttorna på Djäkne. Vi åt glass & satt där som värsta latte mammorna. Mycket trevligt. Glömde även här kamera, men kanske kan norpa några av Ankan!

Nu ska jag snart göra hamburgare & hemmagjorda strips! Sedan blir det soffan & hollywoodfruar m.m.

Må gott! 



Vad f*n är det med folk!

Blir så arg & ledsen när man struntar i sina medmänniskor. Hur kan man inte hjälpa någon som ligger & blöder på gatan. Hur kan man bara ignorera det & låtsas som att inget har hänt? Hur kan man leva med sig själv? Hur kan man inte ens ta sig tiden att ringa efter en ambulans? Kolla på  filmsnutten.

Mannen som borde hyllats som hjälte, fick ligga & förblöda på en trottoar.

 

 

 

 


År 2009

Jag & Alexander pratade igenom lite saker i bilen på väg hem ifrån mor&far. Det är där som vi reder ut det mesta, vi skulle kunna köra i dar om vi fick det. För i bilen finns det inte så mycket annat att göra än att prata. Vi blickade både tillbaka & frammåt. Vi pratade om det som har varit & det som komma skall. Nu tänkte jag ta er tillbaka på en återblick av året 2009.

År 2009 var vårt år på många sätt, viktigaste händelsen var ju helt klart Caeila. Men många andra saker hände också. I februari åkte vi & ett gäng på Carneval i Venedig. Vi klädde ut oss & hade det bra, redan där började jag ana ugglor i mossen. Då min kropp inte var riktigt sig själv, jag mådde illa & frös.

I mitten av mars, när jag satt i föreläsningssalen fick jag en panik attack. Jag höll på att spy rakt ut. Typiskt nog satt jag på mittersta raden i mitten. Satt där & hyperventilerade & kände att nu är något knas. På väg till jobbet samma dag stannade jag till på Apoteket. När jag kom till jobbet  tog mitt första graviditetstest & som ni förstår var jag preggo. Alex kom till jobbet precis innan stängning & skulle då prova ut lite jeans. Butiken var tom & jag smög mig in i provhytten. Jag viskade i Alex öra "du ska bli pappa". Alex kollade på mig & log så där fånigt som bara han kan & sa "nehe, är det säkert".

Sedan började paniken växa, frågorna var många & svaren var inte så självklara! Hur ska vi klara oss ekonomiskt? Hur ska det gå med studierna & vart ska vi bo? SGI vad är det? Det tog oss några veckor att lägga upp en sparbudget samt se hur vi skulle fixa studierna. Alex var tvungen att skärpa sig rejält i skolan & ta igen en massa poäng. För nu var det inte bara jag & han längre utan nu var det vi tre.

Våren gick & vi försökte få tag i en hyreslägenhet som var större än våra 50 kvm & inom rimliga priser. Vi fick komma & titta på många men de vi ville ha, var vi tyvärr inte först på. Vi sa upp vår lilla hyreslägenhet till sommaren för att spara pengar & tog vårt pick & pack hem till min mor & far. Vi spenderade 4 veckor i Italien & när vi kom hem så började vi titta på bostadsrätter. Vi hittade en som var perfekt & slog till.

Första september flyttade vi in & vi började med att renovera alla rummen. Men nu med facit i hand inser vi att det var ett misstag då vi bodde i en byggarbetsplats i ca 1 månad. Min kropp sa ifrån efter ca 3 veckors spackling & slipning. Alex & hans bror fick nu ta den största arbetsbördan. Jag studerade då 100 % & Alex studerade 100 % samtidigt som vi renoverade ca fyra h om dagen. Det var tungt men det går om man vill.

Mitt i alltihoppa hade vi bestämt oss för att gifta oss. 26 september hade vi bestämt datum för att gå till rådhuset, en blygsam cermoni med min mor & far som vittnen. Vi hade tänkt ha en liten middag med de närmsta vännerna & familjen. Detta tyckte tydligen min mor & far var för lite, så de organiserade med hjälp av några vänner en överraskningsfest. 60 personer stod & väntade på oss, vilken lycka :D (Mer om det i ett annat inlägg)

Efter brölloppet bestämde sig Alex att börja studera 200% & försöka ta två kandidatexamens, hanär snart klar med sitt första år på båda programmen. Webbprogramering & Interaktionsdesign. 

Den 31 oktober kom Caeila, våran fina tjej & sedan dess har Alex försökt att lugna ner allt här hemma, vilket tyvärr inte har lyckats. Caeila är väldigt van med ljudet av en borrmaskin eller en såg. Hon gillar att se när vi pysslar & är väldigt fascinerad av alltihoppa.

Tänkte berätta om år 2010 i ett annat inlägg, men ville ta upp år 2009 så att ni vet lite bakgrund & hoppas att ni kanske blir inspirerade. Vill visa att allt är möjligt, även fast man är ung, fattig & studerande. Det går bara om man vill. Ha drömmar, ha mål & ha visioner.





Söndag

Godmorgon, nu är vi uppe. Idag skall det betsade bordet lackas & sedan är det klart. Lovar att slänga upp en bild senare. Vi ska även dra till Bauhaus för att köpa till färgerna till bokhyllan. Det är det sista & sedan är det bara skrivbordet som skall dit.

Ha en trevlig söndag!


God mat & skitsnack!

Åh, vilken kväll det blev då. Vi satte oss på Café gränden & åt god mat. Det var alldeles för länge sedan sist, två år för vissa mindre för andra. Lägger upp lite bilder från kvällen!







My girls

Ska iväg & träffa mina girls från gymnasietiden. Vi har inte setts på ett bra tag & det är verkligen dags. Caeila ska självklart hänga med. Så det blir en promenade ner i det fina vädret & sedan ska vi ses nere på stan. Skulle behöva haft en svart skinnjacka till min outfit!

Har hunnit betsa klart bordet & mina fingrar ser ut som om att jag har jobbat i en kolgruva hela mitt liv. Men men, det går väll bort snart. Imorgon måste det lackas & sedan är det klart. Caeila provade lite pasta idag and so far its all good. Peppar peppar.

Ha en trevlig kväll. Slänger in lite bilder senare på hur kvällen har vart. Bjuder så länge på en fin bild på Caeila i badet!


Lördag

Oj oj oj, vilken dag vi hade igår. Puh! Satt inte still på hela dagen. Dagen började med att vi åkte till Hallstahammar för att träffa vårt präst. Åh vilken präst han var då. Vi var tvungna att sitta i församlingens kvavaste rum & så skulle ha gå igenom varenda jäkla bön. Detta tog ca 1,5 h & efter det tänkte vi åka & kolla in kyrkan. Tyvärr var det stäng. Vidare till Ica Maxi med resten av Västerås för att storhandla tills gäster som skulle komma på kvällen. Sedan svängde vi förbi Å & J för att prata om Caeila.

Hon rekommenderade att vi bara skulle sluta med vetegröt & vällingen, hon ansåg att det inte betedde sig som glutenintollerans. Så nu kommer hon aldrig mer få det. Har bytt ut vetevälling mot majsvälling & så kör vi på risgröt när hon väl ska äta gröt. Å är barnläkare & en väldigt god vän. Så jag litar på henne fullt ut. Men idag ska hon få äta pasta med tomatosås, så får vi se hur hon reagerar på det. Om hon inte spyr av det är hon ju inte glutenintollerant. Hoppas att det var något i Nestlés produkter bara.

Efter att vi hade vart hos Å&J började vi tillaga kvällens meny som var hemmagjorda tortellini fyllda med ricotta & spenat som serverades med en tomatosås. Till det så fanns det sallad & rött vin. Till efterrätt åt vi fruktsallad & glass med smält vitchoklad. Åt då årets första jordgubbar & vilka gubbar de var.

Idag ska jag betsa bordet & lacka det. Ska även måla andra delen av bokhyllan, snart är den klar :D Det kanske hinns med en prommenad i det fina vädret! Ska uppdatera senare med lite bilder, har tyvärr inte hunnit tagit så många igår. Men jag & Caeila ska väll ta lite bilder idag, så det kommer upp senare!


Kraftfulla ord

Det finns ett ord som jag verkligen ogillar & det är ordet hata. Att hata något är för mig något väldigt starkt. Ett ord som får mig att reagera & jag blir ledsen när någon missbrukar detta. Ett ord som innebär en väldigt stark känsla. En känsla som jag inte har funnit mig själv att känna för någon. Inte än så länge?! Denna känsla kanske infinner sig någon gång i mitt liv. Men jag hoppas inte det. 

Många i min närhet har missbrukat detta ord & har tex. sagt att "jag hatar henne". Men jag tror inte att någon människa kan hata någon pga. ett litet bråk eller en dispyt. Man kanske kan ogilla henne men hata är så starkt. Finns det något ord som ni anser vara starkt & kraftfullt? Som får er att dra öronen till er eller reagera lite extra mycket? 

Godmorning

Eller kanske ska säga god eftermiddag. Vi har precis masat oss upp ur sängen & om 5 minuter bär det av mot Hallstahammar där vi ska träffa prästen. Vi har valt ut två psalmer med hjälp av min syster yster. Detblev "Möt mig nu som jag är" & "du vet väll om att du är värdefull".

Efter att vi har träffat prästen tänkte vi svänga förbi Säbykyrka för att kolla in den samt kasnke få tag på vaktmästaren för att titta till mottagningssalen. Sedan ska vi till Ica maxi & handla samt svänga förbi ny matsedel, vi måste inhandla ricotta & parmesan.

Alex ringde vårdcentralen idag för att han visste att jag bara skulle få ett utbrott. Men de skulle ringa upp på måndag då de inte hade tid idag.

 

Caeila leker självklart i sitt babygym, nu ska vi åka. Ha en underbardag i solskenet!


Ung förälder hos doktorn

Så hur gick det hos doktorn idag? Jo då, vi var där & de sa att de inte skulle ta några prover. De insisterade självklart på att jag gav Caeila för mycket mat & sa att jag bara skulle ge henne en matsked istället för två. Då säger jag, om jag nu ger henne denna matsked & hon spyr igen. Gör ni då testet? Ja, svarar hon.

Jahapp vad tror ni händer då? Jag ger henne två teskedar istället för en matsked & hon somnar ganska snabbt efter det. Efter ca 40 minuter vaknar hon & det första hon gör är & lägger en kaskadspya på mig. Skojar inte när jag säger att det var lätt 1 dl. Sedan fortätter hon att spy under en timme. Hulkar fram det liksom, . Nu ligger hon utslagen här i vardagsrummet, jag & Alex har bäddat på lammfällen. För att vi vill  inte att hon ska vara ensam!

Jag blir så trött på att läkarna inte kan lite på vad jag har att säga & ta mig på allvar. Att det inte är vanliga kräkningar & att det måste undersökas. Ibland funderar jag om jag hade blivit annorlunda bemött om jag vore 10 år äldre. För denna doktorn kollade på oss som att vi var bran. Det första hon sa var "Är det ni som är föräldrarna?" med förvånad uppsyn. Blir så jävla förbannad när de utsätter min tjej för sådana här saker!

Vill bara veta vad som är fel, för det skär i mitt hjärta varje gång det händer. Hennes kropp skakar & hon blir alldeles blek. Man vill ju bara skydda sitt barn & just nu är det sjukvården som hindrar mig! Ska ringa igen imorgon!


Spending list

Iorgon är det löning & just nu sitter jag & funderar på vad månadens peng skall gå till. Har lite saker att spendera pengar på denna månad & här kommer min lilla lista:
  1. Klippning av mig & Alex
  2. Nya pyjamaser till Caeila
  3. Tapeter till Caeilas rum
  4. Golv till Caeilas rum
  5. Lister till Caeilas rum
  6. Byte av display på Iphonen
  7. Väggfäste till iMac
  8. Nytt skal till Iphonen
  9. Färg till bokhyllan
  10. Lister till bokhyllan
  11. Flygbiljetter till Verona, Italien
Verkar tyvärr inte finnas mycke budget kvar till shopping för lilla mig :( SUCK! Men jag sparar mig till Italien, ska försöka spendera så lite som möjligt innan dess på kläder.



Torsdag

Så hela dagen blev förstörd av detta hemska väder. Jag & Caeila röstade & vi kom fram till att vi inte hade lust att gå i snöblandat regn. Så vi stannade i sängen & myste istället.

Idag ska vi ju somsagt till doktorn med Caeila & jag är lite nervös. Måste nog tuffa till mig lite grann innan vi ska dit. Det är ju så i Sverige att om man inte är på dem så gör de ju inget (oftast).

Nej nu ska jag måla lite & har lite bloggar att läsa!


Caeila invigde sitt blåa badkar

Caeila invigde idag sitt badkar, badkaret som vi har haft nere i förrådet & glömt bort. Hon tyckte det var riktigt roligt & plumsa i vattnet både en & två gånger.


Skrynkliga fötter får man när man badar förlänge!

Nybadad & belåten


Caeila i hennes hoppgunga

Caeila älskar sin hoppgunga & kan vara i den i flera timmar. Bara man sitter med henne :D Fick en request från en kompis om att filma liltjejen i den, så here goes. Ber omursäkt för kvaliten, men har bara en mobilkamera.



Enjoy <3




Onsdag

Men godmorgon då, nu är jag uppe. Inte illa va? Blir nog inte att sova middag för mig iallafall. Somsagt idag är det en lugn dag här hemma, Caeila är nog inne på sin sista förkylningsdag!

Haha hörde precis kräkljud ifrån soffan & Alex utbrister:
Alex: Åh nej!
Jag: Vad?
Alex: Spydde hon mig i håret? Gjorde hon det? (panik i rösten)
Jag: njae, jag ser inget härifrån?
Alex: Men kom & titta!
Jag: Men jag tror inte det!
Alex tar upp sin hand & känner: PUH, that was close!


Är det inte underbart med barn! Jag & alex har en sådandär inbördes tävling om vem hon spyr på mest på, tyvärr leder jag överlägset när det gäller att bli nerspydd. Har fått spya i munnen, håret, ner mellan tuttarna ja det är väll lättare att räkna upp vart jag inte har fått en spya. Men det gör liksom inget, för det är ju inte som att du & jag spyr, utan det är bara lite mjölk.

Nu ska jag äta lite mat & sedan börjar slipningen av bokhyllan (har spacklat halva). Bjuder på ett foto där Alex & Caeila ligger & myser i soffan!



Ha en bra dag!


Update

En sån dag, vart en sådan där dag som bara gick av farten. Vi har faktiskt inte gjort något speciellt. Vi har lekt en massa framför kameran, städat, monterat klart bokhyllan, spacklat, vart på årsmöte samt haft en liten spelkväll.

Caeila har vart väldigt mammig idag, blir väll så när hon är sjuk. Men hon var så duktig på årsmötet & sa faktiskt inte ett knyst. Satt bara & tittade på alla tanter & gubbar. Undrade nog varför de var så rynkiga & gråhåriga. För det är mest tanter & gubbar i vår förening. Vi drog nog ner medelåldern med 200 %. Men det var kul att se hur de kivades!

Imorgon skall jag slipa bokhyllan & sedan har jag ett nytt projekt på g! Ska börja med att slipa matbordet för att sedan betsa om det, det ska bli svart! Tror att det kommer att bli jättebra, det kommer liksom att ge den vita matsalen ett lyft.

Slänger upp lite bilder från vår fotosession. Caeila älskar kameran & den älskar henne! Ha en fortsatt trevlig kväll!




Ha en fortsatt trevlig kväll!


Mitt liv med Saddam

Åh läste precis en artikel i aftonbladet som handlade om Maria, som var Saddams fånge & älskare i 33 år. Måste bara läsa den boken! Läs artikeln här.

Finding my inspiration

Jag har alltid varit en väldigt kreativ människa & tyckt att jag har försökt att ge tid till den. Men det är inte sedan jag fått Caeila som jag har insett hur mycket tid som går åt. Nu känns det som att ingenting är omöjligt, jag bygger bokhyllor, lägger trall, rennoverar rum, syr hårband & lapptäcken, målar om möbler, ramar & provar nya recept & vill bygga en fåtölj. Känns som ingenting är omöjligt & jag vill verkligen skapa ett unikt hem. Har tusen andra ideér som jag vill genomföra & just nu känns det som att jag har tiden med mig. Caeila tycker att det är kul så länge hon får vara med. Hon observerar & pratar med sin mamma.

Men känner att paniken börjar komma ifatt mig, i höst kommer jag inte ha tid att få pyssla så här. Jag kommer plugga 75 % & sedan har jag ju ett litet barn att ta hand om. Förstå mig inte fel nu, jag vill ju plugga & skaffa mig en utbildning. Jag ser fram emot det med & det är ju så viktigt. Men nu när jag har återfått min kreatvitet så känner jag att jag inte bara vill packa ner den i en liten låda & stänga igen locket. Funderar på hur jag skall kunna lösa detta? Som man säger "man kan ju inte både ha kakan & äta den!". Ligger & vrider mig i sängen på kvällarna över detta. Enda lösningen som jag kan se är nog att försöka schemalägga den typ som "kreativa söndag" eller något sådant?

Hur skulle ni göra? Lite tips & ideér tack?




Tisdag

Förhoppningsvist sista dagen i vår karantän, Caeila är på bättringsvägar! Hon har dock sovit halva natten i vår säng & jag känner att det tär på sömnen. Hon förföljde mig speciellt & ville ligga så nära som möjligt, inget mig emot! Det är så mysigt att ligga tätt tillsammans!
Kan knappt förstå att Caeila är vår "människa", det är ju jag som har skapat henne i min mage i ca nio månader, det är ju jag som har fött fram henne & det är ju vi som kommer forma henne till den människa som hon kommer att bli. Är det inte sjukt?  Att för ca sex månader var hon så liten & hjälplös. Hon var ju knappt kontaktbar & var så beroende av mamma & pappa. Nu börjar hon fara på egna äventyr & hon kan"ta sig fram" i sin egen takt. Hon tittar & registrerar allt vi gör. Jag försöker visa henne hur mycket jag tycker om henne & hennes pappa, jag försöker sprida kärlek i vårt hem. För jag tror att hon förstår allt med de där kloka blåa ögonen.
Jo, för ögonen är blåa än så länge & börjar gå över mot det gröna hållet. Undrar om det kommer förbli så. Detta har hon i såfall i från sin gammel farfar. Som också har gröna ögon.
Idag händer det inte så mycket, ska se ifall pappa kommer ikväll & färdigställer bokhyllan. Så att jag kan börja spackla för att sedan måla! Ska bli skönt när den är klar, så att denna provisoriska lösningen i vardagsrummet kan försvinna! Ikväll är det styrelsemöte med föreningen. Bjuder på en bild när Caeila äter gröt.
Uppdaterar lite senare idag! Nu ska jag äta nystekta pannkakor (Alex verk). Ha en fortsatt trevlig dag!

Update

Ja ni, vad tog dagen vägen egentligen. Jag som kände mig så i form, men Caeila har vart så otroligt mammig. Har nog med förkylningen att göra. Stackarn låter som en hel karl.

Försökte få henne att somna vid 14.00 tiden. För hon var så trött, men hon ville inte somna. Hon grät hysteriskt & inget gick. Öppnade fönstret för att få det lite kyligare i rummet, så att hon kunde andas lättare. Inte det heller funkade. Tillslut  tog jag av oss för lite hud mot hud. Det fungerade alltid, har aldrig vart med om att det inte funkar. Men när hon väl hade somnat, kände jag att jag inte kunde lämna henne. Då hon sparkar av sig täcket & börjar frysa. Så jag gav upp & lät även mina ögonlock glida ner. Efter fyra timmars sömn var vi båda fit for fight igen. Alex sa "har fått hela veckans pluggande klart på 4 timmar". Bra för honom!

Caeila har nu vart glad i ca 3 timmar, men börjar tappa humöret igen. Hon har suttit i babygungan & hittat ett nytt sätt att ta sig fram på golvet. Hon "simmar" ryggsim! Tror att snart är det dags att sova igen för lillskruttan. Tråkigt inlägg jag vet. Men så här kan en dag se ut med sjukt barn :D Slänger upp lite fina bilder på Caeila.


Ha en fortsatt trevlig kväll!



Veckans recept

Min kära vän Sarah ville bestämt ha receptet på våra Hamburgare ala Paskotas. So here goes:

Hamburgarna
  • 400 g köttfärs
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 tsk senap
  • 2 dl mosade italienskacrackers (går bra med ströbröd)
  • 1 ägg
  • Nymalen salt & peppar
  • 2 tsk italiensk grillkrydda (går även bra med vanlig grillkrydda)
Tillbehör till hamburgarna:
  • Hamburgerbröd (brukar köra på grovt)
  • Finskivad tomat
  • Mozzarella ost
  • Rödlök
  • Machete sallad
  • Amerikansk hamburgedressing
  • Ketchup & senap
Stripsen
  • 1 kg potatis
  • 2 vitlöksklyftor (finhackade)
  • Olivolja
  • Torkad chili efter behag
  • Havssalt
  • 1 msk hela pepparkorn
  • 1 msk Oregano
Så här gör du:
Börja alltid med att sätta ugnen på 225 grader. Scrubba rent potatisen & skär i klyftor efter behag. Blanda resterande ingredienser med potatisen. Lägg potatisen i en långpanna & ringla över rikligt med olivolja, in dem i ugnen, beroende storlek på potatis så kan det ta olika lång tid. Men ca 30 - 40 minuter.

Medans potatisen är i ugnen så blandar du köttfärsen med ingredienserna. Dela upp köttfärsen i fyra lika stora delar & använd dig sedan av en hamburgerpress. Om du inte har detta kan du använda dig av två skärbrädor. Lägg en klick smör i den heta stekpannan & stek tills att de har fått en fin stekyta. Lägg sedan hamburgarna i en ungsform & in med dem i ugnen under potatisen. Efter ca 10 -15 min kan du kolla om det är klart. Om de är klara kan du nu komponera ihop din hamburgare. Serveras varmt såklart :D

OBS! Försök att se till att strips & hamburgare blir klara ungefär samtidigt & jag har inte varmluftsungn, utan bara vanlig.  Tiderna kan variera!

Smaklig måltid!


Veckans meny

Som jag har sagt tidigare har jag ju lovat att lägga ut vår vecko meny, detta är inget bestämt, men men brukar vara nöjd om vi äter fem av dessa sju rätter. Försöker alltid plannera så att man kan använda en del ingredienser mer än en gång. Tex. när jag gör tomatosåsen till Canneloni så gör jag en stor sats & fryser in hälften.
  • Pasta med köttfärssås
  • Ungstekt fläskfilé med stekt potatis
  • Tomatsoppa med nybakt bröd
  • Helstekt majskyckling med rosmarinrostade potatisar
  • Hemmalagad Canneloni med ricotta & spenat samt en tomatosås
  • wokad kycklingfilé med sugarsnaps & sparris samt nudlar
  • Grekisk rissallad
Lägger upp förra veckans recept i nästa inlägg.

Ha en bra dag!


Måndag

Så nu var vi här, en ny vecka en ny dag. Så vad har vi planerat in denna vecka? Jo det är nog fullrulle som vanligt onsdag, torsdag, fredag & lördag är redan uppbokade. Vi ska fika, promenera, måla, träffa kompisar m.m. Idag tar vi dock ett djupt andetag & tar en stilla dag. Vi måste ju återhämta oss någon gång.

Josefin kanske kommer över dock, så att vi kan göra fot-&handavtryck, beror på om hon vågar med lilla Nellie. Eftersom att Caeila är förkyld. Men jag inväntar svar via sms. Avtrycken borde dock ha gjorts tidigare men har man gröt i huvudet så har man.

Ska även maila präst & musikern till Caeilas dop. Hur är det med dop egentligen?! Ska man ha med en psalm? Är det någon som har ett tips på en vacker paslm?

Lägger upp lite fler inlägg idag. PROMISE :D




Update

Huvudet dunkar & jag är dödstrött. Precis städat klart lägenheten efter dagens snickeri & klockan är nu 22.08. Vi kom långt idag, vi snubbla vid mållinjen. Monteringen är nästan klar, men sedan ska det spacklas fogas & målas. Så om jag orkar är den kanske klar tills nästa vecka? Fast såsom jag räknar, är det nog två veckor kvar :P

Det är en massiv & imponerande bokhylla. Kommer bli bra att ha som kontor & lite förvaring. Har kollat på lite sockerlådor på nätet som jag skulle vilja ha i. Funderar även på att sälja tv bänken + vardagsrumsbordet. Vi sätter upp tv:n på väggen & köper oss ett nytt vardagsrumsbord. En annan sak som jag skulle vilja göra är att sälja högtalarsystemet & köpa trådlöst! Skulle vara så skönt att slippa alla jävla sladdar!

Slänger upp lite bilder ifrån dagen. Imorgon blir det lugnt, kanske en promenad med Caeila. Men jag känner att jag måste ta en vilodag imorgon. Gosa en massa med min dotter & kanske baka något gott. Usch va sugen jag blev på kärleksmums nu!





Ha en fortsatt trevlig kväll!


Söndag

Igår var jag & familjen till Hallstahammar & tittade på syrran som deltog i UKM. De var jätte bra & även Caeila sjöng med. Blir nog en ny sångstjärna! Sedan såg vi på millenium& när vi kom hem var vi helt slut!

Idag skall det byggas klart, tror jag iallafall. Jag kommer uppdatera sent ikväll. Eftersom att vi jobbar kontinuerligt.

Caeila har blivit förkyld stackarn, hon låter som en hel karl när hon sover. Igår vaknade hon vid kl. 01.00 & var helt hysterisk. Så jag & Caeila la oss & myste i soffan till kl 03.00. Så idag är jag inte helt på hugget. Nu är hon dock glad men väldigt snorig. En snorunge helt enkelt! :D

Uppdaterar senare som sagt. Ha en underbar söndag!


Glutenintolerant barn

Tror att Caeila är glutenintollerans, igår fick hon prova på vanlig välling & började spy som hon gör vid gröt. Förra gången som hon åt gröt, så var vi till akuten. Det är inge vanliga kräkfasoner, utan hon spyr tills hon är utmattad. Huvudet hänger för att hon inte orkar hålla upp det & hon somnar på mitt bröst tills nästa kräkanfall kommer. Hon blir nästan helt intill okontaktbar. Hon har också haft en del av symtomerna för glutenintollerans, dvs. kinkig, diarré & dessa kräkningar.

Så idag har vi provat glutenfri gröt. Detta gick hur bra som helst & hon mår prima. Ikväll blir det kanske lite glutenfri välling. Så på måndag ska vi ta & ringa BVC för att ta en massa prover. Hoppas på att det är glutenintollerans så vi vet vad det handlar om, är så läskigt när hon får dessa anfall. Men eftersom att hon reagerade både på vanlig mild gröt samt välling. Så borde det vara så!





Träningsmotivation

Jag har väldigt svårt att hitta min träningsmotivation. Jag går idag ca 5 km om dagen & sedan så sitter jag nästan still här hemma. Började på boxning efter julen , men insåg ganska snabbt att det inte var för mig. Jenni tjatar fortfarande ibland, men tror att hon har gett upp nu. Tror att jag skulle ha mer motivation om jag gick upp i vikt eller något.

Jag vill ha en träningsform som ger mig adrenalinrushar, något som jag kan tänka mig hålla på med helad dagen! Typ som jag känner för Snowboardåkning eller longboard. Skulle vilja ha en träningsform som både är kul & lite msukelbyggande. Kanske Salsa? Afrodans? Ska kolla upp lite kurser, men nu får jag nöjja mig med mina promenader.

Vad tränar ni? Har ni hittat det som passar er?



Lördag

Natten har vart superlugn, Caeila harbara vaknat en gång. Idag skall det jobbas som vanligt, snart kommer mamma & pappa hit. På dagens schema står det bokhyllebygge. Förhoppningsvis blir vi klara med del två idag, så att vi kan bli klar med del tre imorgon. Sedan ska den bara upp på plats & fyllas :D

Har hittat lite kläder på nelly som jag skulle vilja ha!


Only Hope ss top 179 kr

Mango Yoka dress 899 kr

Rebel Cashmere Officer Jacket 3299 kr

Soaked in luxury summergirldress 599 kr

(samtliga bilder är tagna från nelly.se)

 

Ha en bra dag


Update

Idag har jag varit riktigt duktig! Fått en massa saker gjort, samtidigt som jag har haft en gnällig bebis. Jag har sytt ett lapptäcke i jeans tyg till Caeila. Sedanvar jag & tjejerna till valby frilufsmuseum. Där vi kollade på djuren, fikade & snackade en massa blajja. Sedan var pappa här & la klart trallen med Alex. Nu har vi precis ätit potatis med skagenröra, det blev det pga att Alex gjorde det till Laxen i onsdag.

Lägger upp lite bilder, sedan ska jag se klart på Talang.







Rökande ungdomar

Jag förstår inte mig på ungdomar som röker. Såg en tjej som inte kan ha vart mer än tolv som stod & rökte. Hon gick där nonchalant med sin cigarett & trodde hon var tuff. Men i mina ögon såg det ut som en tjej med dålig självkänsla som trodde att hon fick respekt av sina kompisar genom att röka. I mitt huvud tänkte jag: Fattar hon inte att det stinker &  att det är farligt. Jag har även stött på små kids på mitt jobb som har luktat rök.

Tycker att det är hemskt när man inser att elva åringar röker & tror att de är coola. Hade även en annan kund i min ålder som berätta för mig att han hade rökt sedan fyran & verkade tro att han skulle imponera på mig. Att jag skulle tycka det var något märkvärdigt. Något som var värt att skryta om?! Mina egna kompisar som röker, vet att det är dåligt & brukar svära över att det är så jävla dumt. Att man stod där i rökringen i skolan & trodde att man var något.

Som tur är så tror jag att nuförtiden är det mer ovanligt? Eller har jag fel? Får den känslan av att nuförtiden är det tufft att inte röka, att stå emot? Är det någon som vet hur jargongen är i mellanstadie & högstadieskolor går?



Fredag

Måste be om ursäkt för att den lovade uppdateringen aldrig kom igår kväll. Men vi var iväg på spelkväll hemma hos Martin & Anna. De bjöd på veggo lasange & sedan spelade vi Settlers & Ticket to ride. Mycket trevligt & mycket skratt! Jag vann Settlers matchen :D

Igår började jag med att sy ett pinupa hårband till Caeila. Det blev fint, inte perfekt, men övning ger färdighet. Har ju fyra andra tyger som jag kan träna på. Pysslig som jag är, har jag bestämt att göra ett coolt lapptäcke till Caeila av Jeans. Det ska hon ha i sin vagn istället för sin fula oranga filt. Usch hatar den filten. Är det någon som har överblivna gamla jeans de vill donera?

Idag ska vi ut på promme med Vanessa & mysdjuret Vikort. Vi ska till Valby för att titta på djuren & fika. Sedan ska jag hem & sy. Hoppas att det blir fint väder.

Angående frisyren har jag bestämt mig för att tunna ut håret & kanske lägga highlights? Är det någon som är bra på att göra det hemma eller ska man dra till en frisör? Sarah eller Annika, vet ni? Tack för alla förslag, men vågar inte ta steget till en kort frisyr ännu!



Har så mycket projekt jag vill dra igång med, tex bygga en fåtölj, ja ni hörde rätt. Men först skall bokhyllan bli klar & sedan ska jag fixa klart Caeilas rum. Det är ganska mycket kvar där.

Ha en bra dag



Ny frisyr?

Jag skulle vilja klippa mig & göra något radikalt med mitt hår. Idag är det bara långt & jag försöker spara ut den där lugen som jag ångrade att jag klippte. Vill ju ha långt hår på sommaren men blir så trött på hur det är nu!

Nu skulle jag vilja göra en förändring men känner att jag blir så feg när det väl gäller. När jag var yngre så sa jag ofta "det är ju inge fara, det växer ut", men nu har jag blivit en fegis. Vad tycker ni att jag ska göra? Klippa av det eller toppa&tunna ut? Ska jag kanske färga det? Jag vet inte, blir så stissig! Har ni gått till frisören & blivit riktigt nöjd någon gång? Berätta!

Jag vill kunna gå till frisören med en plan, finns det någon bra "hårhemsida"?

Hjälp mig!







CSN

Jag & Jenni diskuterade CSN:s upplägg & vi insåg att det var helt skruvat. Om vi fick bestämma hade vi velat att studiemedlet skulle vara utformat så här:
  1. Man skulle få välja hur mycket man ska låna, tex. mellan 1-10000 kr. En ensamstående mamma/pappa skall kunna ge sig själv & sina barn ett drägligt liv. De ska inte behöva stressa sönder sig för att sommaren snart är här. Vi tycker att lånebeloppet skall vara frivilligt & baserat efter behov.
  2. Vi tyckte även att man ska ha chansen att få låna pengar över sommaren, eftersom att det är svårt att få jobb.
  3. Vi vill få bort gränsen för hur mycket man får tjäna under studierna. Om detta inte skulle gå, tycker jag att man ska få tjäna mer pengar om man jobbar inom sitt utbildningsområde. Vi tycker även att detta belopp skall baseras på antalet barn man har ex. en student får tjäna 100 000 kr/år skattefritt & en mamma med två barn får tjäna 100 000kr + 20 000kr/barn, alltså 140 000kr.
Vi tycker inte att det är hållbart att studenter skall gå & ha ångest inför sommaren? Om jag inte får ett jobb, så är sommaren förstörd. Det finns faktiskt människor som int ekan räkna med sina föräldrar eller släkt! Hur ska de klarar sig?! Tänk en ensamsående förälder som inte får jobb under sommaren?! Vad ska han/hon säga till barnen när de vill göra saker, nej vi har inte råd?. Kan inte vara kul att idag vara student utan jobb på sommaren!
Vad skulle ni vilja ändra på när det gäller det svenska studiemedlet?

Torsdag

För nu så ska vi sjunga, för nu ska vi till Pinglan. Blir ett väldigt kort inlägg. Måste packa in Caeila i vagnen & promenera iväg. Uppdaterar senare idag. Ha en underbar dag & njut i solen!




Religion

Finns det en gud eller inte? Jag måste säga att jag tror inte på en gud. Jag tror inte att det sitter någon däruppe & bestämmer över världsaltet. Jag tror möjligen på en högre makt & inget annat. Någon måste ju vara där uppe & styra på något sätt?!

Varför har jag då så svårt & tro?! Jo, Sommaren 2008 träffade jag fem väldigt religösa syskon. Vi började då prata om min bristande tro. Vi satt & grät tillsammans, jag över världens orättvisor & de för mig. För att jag inte kunde tro.

Jag gråter för de omskurna flickorna, jag gråter för de fattiga folken, jag gråter för de svältande barnen. Jag kan inte förstå hur pedofiler/mördare/våldtäktsmän får existera. Jag förstår inte hur självmordsbombare kan komma till liv. De säger till mig att det finns en djävul också, jag bara skakar på huvudet. Jag säger att om det fanns en Gud borde han kunna skydda de svaga, så att de inte kan bli onda. Om det fanns en gud, skulle inte jag behöva vara orolig för mina framtida barns säkerhet. Detta är mina åsikter & jag dömmer ingen som tror. Alla har ju sin fria vilja!

Jag skulle gärna vilja föra en diskussion med er. Vad tror ni? har ni motargument? Jag kan inte bibeln & jag vill inte säga något som är fel! Ordet är fritt!





Oturs Onsdag

Nu är jag helt slut, vart borta sedan 12 & promenerat på stadens gator. Dagen började trevligt med grillad panini, cocacola & gott sällskap i vasaparken. Efter det så gick vi & fönstershoppade lite & fick då inspiration till ett hårband till Caeila. Får bli en dag när jag har tid, ta ut symaskinen & sitta på balkongen. Efter att jag & Josefin sagt hejdå börjar oturen.

Det första som händer är att jag tappa Alex Iphone på backen så att displayen spricker. FAN säger jag bara. Efter det så fick jag en sådan ångestkänsla. Ringde till Alex & berättade med ångerfull röst den dåliga nyheten. Men om man ser det från den ljusa sidan, så gick inte displayens funktioner sönder utan bara själva "glaset. Detta kan man tydligen byta ut & det kommer gå på ca 500 kr.

Efter detta så skulle vi knalla vidare hem till Evelina&Klara för att träffa dem & Janika. På vägen dit så började Caeila skrika hysteriskt & vi var tvungna att stanna & amma i en park. Efter det så gick vi vidare & så tappade Caeila såklart sin napp. Vi fick ju gå tillbaka & leta. När vi väl hade hittat den & sköljt av den så spillde jag Cocacola i skötväskan. SUCK! Men snart så var vi där, hemma hos min kära vän.

Jag börjar slappna av & då börjar Caeila tjuta. Hon är otröslig så mamma Sarah får snällt plocka upp sin 8 kg dotter & gå de sista 600 m med henne på höften. Kan säga att jag var inte så värst fräsh när jag var framme.

Väl hemma hos Evelina, var Caeila sitt vanliga jag. Vi tre satt & snackade en massa skit & Klara + Caeila låg på golvet, roade. Väldigt trevlig som vanligt!

På vägen hem så stötte jag på mitt drömhus, skulle absolut kunna tänka mig att bo där, med vissa modifieringar. Skulle vilja ha ett växthus anslutet till huset samt solpaneler & göra huset mer miljövänligt. Men det var så fint! Precis så vill jag ha det. Utsikt över ån också!

Nu är jag somsagt hemma & min underbara karl har tagit initiativet att prova ett nytt recept med laxen. Blir så glad & lycklig när han överraskar så. Lägger upp lite bilder från dagen! Ha en trevlig kväll!




Kyliga kyrkor

Jag måste ärligt säga att jag har aldrig kännt mig bekväm i kyrkor. Stora kyrkor utformade av sten med mörka statyer, utkarvningar & målningar.

Jag tror att detta bottnar i min barndom, min familj var då katoliker & vi var ofta i kyrkan. I kyrkan fick man aldriga vara sprallig, man skulle sitta tyst på de hårda träbänkarna & skratta var inte att tala om. De stora stenfigurerna kollade på en med sina kalla ögon, fantasin skenade när man kollade på målningarna & utkarvningarna var oftast hemska. Man kände sig väldigt liten & osäker.

Jag & min bror gick även på kyrkans barngrupp & jag kommer ihåg hur en tant alltid läste något kapitel ur bibeln. Under bibelläsningen så fick vi kakor om vi var snälla & satt tysta. Vilket jag oftast gjorde, men min bror däremot var ett riktigt busfrö & om han inte satt tyst så nöp tanten honom. Jag kommer ihåg att jag tyckte detta var fel, men vågade inte säga till. Jag kommer ihåg att jag skämdes för detta & jag ville beskydda min bror. När mina föräldrar vär uppdagade detta, gick vi ur den katolska kyrkan.

Idag är jag medlem i den svenska kyrkan, jag är konfirmerad där & denna tid var underbar. Jag har genom svenska kyrkan fått tillbaka modet att vistas i kyrkor. Men än idag, när jag går in i en stenkyrka, blir jag helt stissig & vill helst inte vara där!

Vad förknipparn ni stora stenkyrkor med?  Är det glädje? Sorg? eller ett lugn? berätta!




Drömmar

Jag menar de drömmarna som man har om natten. Inatt hade jag en sjukt konstig dröm om mig & min man. Det hela började med att vi var hos min bästa kompis Jenni & hon började stortjuta över ett sms. Jag frågade vad det var frågan om, men istället för att prata med mig sprang hon fram till sin nya bästis. Jag blev sjukt förbannad & gick iväg med Alex. På vägen hem så gick vi förbi en helt ny stadsdel av Västerås & där fanns slussen. Vid slussen stod de där två tjocka kvinnor från Comhemreklamen försökte kidnappa Alex ifrån mig, jag blev skitförbannad & putta ner dem, men de drog med mig i fallet. När jag föll tänkte jag bara på att få upp mobilen ur fickan. Så att den inte skulle bli våt. När jag tog mig upp, så försökte de där två kvinnorna ta tag i mina ben & dra ner mig. Kommer ihåg hur jag tänkte "jag ska klara det" & sparkade med bena så att de föll igen.  När jag kom upp hade mina kläder gått sönder & jag såg ut som något taget ur djungelboken. Alex försökte skyla min kropp medans vi rusade hem till vår taklägenhet, Jenni väntade utanför utklädd till en Sailormoon & bad att få prata med mig. Jag totalvägrade & Jenni började då hångla med en gammal skolkompis till oss som var utklädd till Zorro. 

Jag menar hur sjuk dröm var nu inte detta? Är det någon som är drömskådare? Vad betyder det? Har ni drömt något kul på det senaste?


Dagens outfit

Jag: Klänning H&M Leggins H&M Armband Lindex, skor Vans


Caeila Body Molo, Byxor Molo & Hårband by me






Onsdag

Dagen började med att min "pappadate" ställde in vårt möte på mammabion, vilket resulterade i att jag gick & la mig igen. Men nu är jag vaken & pigg. I eftermiddag ska jag & Caeila gå till Vasaparken & fika med J&N. Ska bli riktigt mysigt.

Ikväll skall det ätas Lax här i huset & sedan blir det nog lite serier. Lägger upp lite bilder från dagen ikväll. Nu skall det njutas av det fina vädret.


Låt oss prata mammahat

Läste precis Amanda Widells krönika & måste säga att jag instämmer helt. Det är ofta så att man känner sig obekväm som mamma på allmänna platser idag. Man kan få snälla & omtänksam blick men man kan också få hatiska & härskna blickar när man har barn. Jag vet att jag själv har vart utsatt för detta. Den enda gången som Caeila har skrikit på stan var utanför Gina Tricot, då kommer två män i min ålder & den ena säger lite halvhögt "det är därför som man inte tar med sig barn till stan". De vänder sig sedan om & tittar menande på mig. Jag tar upp min lilla tjej & slänger samtidigt mordiska blickar mot dessa pojkar. För att uttala en sådan kommentar är de pojkar & inte män i mina ögon. Detta gör mig så otroligt ledsen & frustrerad, hur kunde detta hända? Vart kom mamma hatet ifrån eller rättare sagt föräldrarhatet? För det är inte barnen de hatar, utan oss som föräldrar! För att vi inte räcker till för våra barn & de friheter vi tar oss.

Jag är en sådandär mamma som alltid försöker visa respekt till omgivningen. Jag ammar väldigt diskret & bara för att inte störa allmänheten kan jag göra detta i en provhytt eller på resturangens toalett. Jag ger inte mitt barn riktig mat när vi är ute & om hon skriker i ett Kafé eller resturang, tar jag med mig henne & tröstar henne någon annanstans.

Så vart kommer detta mammahat ifrån? Är vi så olika vi mammor, visar inte alla lika mycket respekt som jag? Eller är det befolkningen som inte tål oss? Tar vi verkligen så mycket plats så att det stör? Vill de barnlösa att vi ska sitta inne & ruttna?

Så nu min fråga till er? hur ska vi komma tillrätta med detta "hat". För något måste vi ju ha gjort för att "tända elden". Har hört några skräckexempel & kan vi inte alla komma överrens om att aldrig göra så med våra barn.
  1. Byta blöjja på matbordet i en resturang
  2. Byta blöja på soffan brevid Kafé bordet.
  3. Försöka trösta våra barn om de skriker & inte ignorera det.
  4. Se till att barnen uppför sig på Kafè eller dylikt när de börjar förstå vad de gör.
Vad är era erfarenheter, har ni några skräckexempel? Hur känner ni? Ni kan läsa krönikan här.



Caeila

Caeila har börjat ställa sig på knä & sedan försöker hon gunga sig framåt. När inte det fungerar så kör hon med störtdyk, dvs. att hon ställer sig på tårna & puttar sig framåt allt vad hon kan. Oftast träffar hon då nosen & börjar gråta. Hon kan nuförtiden också sitta själv, i allafall ett tag, tills hon blir trött. Tycker att tiden går allt för fort & det känns som att hon precis kom. Snart kommer hon tulta runt & gå helt själv.



När Caeila är i farten är det full rulle, det skall krypas, pillas, smakas, nypas & att sitta still i knät finns inte på kartan. Det får "tant" Jenni erfara!





Balkongen forts.

Jag är på gång, nu är nästan trallen klar. Måste bara vänta på att pappa skall såga till ett par bitar (han vill inte att jag gör det). Var & hämtade jättefina möber hos Vanessa, Tack så jätte mycket. Så vad har jag kvar?
  • Plantera en massa kryddor & växter
  • Fixa balkonglådor
  • Få upp ljuslyktor
  • Kanske sätta upp lite snygga tyger
  • Funderar även på att kakla en mdf skiva, för att få färg på bakongen
  • Kanske sätta upp en rislampa
  • Kuddar till stolarna
Vet dock inte vad jag får göra, har skickat iväg ett mail till föreningen, om att sätta upp saker på väggarna. Men ni får se hur det blev idag.






Så vad tycks? Vad skulle ni lägga till nu om det var er balkong?









Update

Idag var jag & Caeila själva på babysimmet. Så det blev tyvärr inga bilder, men det gick hur bra som helst, Caeila var så sprallig & gjorde sina ljud så fort hon kom i vattnet. Efter simningen plockade vi upp E&K för att dra till IKEA, där köpte jag trall & åt köttbullar. Men nu är det dags att sätta fart med balkongen. Ni får några före bilder & om jag blir klar, kommer det upp lite fler bilder ikväll!



Dags att sätta fart :D


Sprallig, blyg, pratig, tyst?

Jag är vad man kallar för en väldigt öppen person. Har väldigt lätt att prata om mig själv & delar gärna med mig av mina egna erfarenheter. Ju mer nervös jag är, desto mer pratar jag. Jag vet att ibland kan det bli lite för mycket & ibland kan jag nog uppfattas som överenergisk. Men det är mitt sätt att hantera min nervositet. Så om någon har känt sig överkörd eller obekväm ber jag om ursäkt.

Men jag gillar när samtalet flyter på & jag hatar tystnad mellan vänner eller i en grupp. Så därför om ingen annan prata så babblar jag på. Tystnad gör mig helt hispig. Det känns som att något är fel & att gruppen inte trivs ihop. Jag är en sådan där människa som ska överanalysera allt & efter ett möte med en ny person blir jag helt till mig. Jag frågar mig själv "jag undrar vad de tyckte om mig? Var jag för på? Pratade jag för mycket? Hur uppfattade de mig" & så där håller jag på. Alex brukar kalla mig nojjig & brukar försöka lugna ner mig. Men sådan är jag!

Hur är ni som personer? Hur reagerar ni på tystnad? Vilka sorters människor trivs ni med? Berätta!




Petra Mede

Har aldrig gillat henne förrens ikväll, i hennes talkshow. Hon har alltid vart så himla knepig & det har känts som att hennes humor har vart så konstlad. Men ikväll ändrade hon min uppfattning helt, vilken jäkla skön intervju med Mika! Haha jag dog, hon var så jävla rolig! Stackars Mika visste nog inte vad som hände, han satt på sin fula stol & kände sig obekväm.

Vad tycker ni om denna märkliga kvinna? Bra eller dålig?



Klicka på första bilden för att komma till avsnittet. Tryck fram till "fjärde pricken". Så kommer ni till intervjun!


Balkong?

Idag har det vart en helt underbar dag. Caeilas humör har vart på topp hela dagen, många skratt & vi har lekt med E&K. En långpromenad i solskenet stod på schemat & nu är det verkligen vår, för jag har sett en liten humla.

Imorgon börjar vi dagen med babysim för att sedan åka till IKEA med E&K. Där ska jag köpa trall till balkongen, så att jag kan byta ut den fula gröna "golfmattan" som vi har där nu. Har även spanat in ett bord till balkongen, men det är alldeles för dyrt. Ska försöka hitta något på blocket, vill ha något marocko inspirerat. Har även under året samlat på mig lite lyktor som skall hängas upp, samt att jag ska kanske hänga upp en gardinstång med massa härliga tyger! Får se hur långt jag hinner imorgon! Är det någon som har tips på hur man ska inreda en balkong? Vad ska man tänka på? Vad ska man undvika? Hur gjorde ni?



Jag bjuder från en bild från dagens promenad!


Jc nya funktion

Gud vilken kul funktion JC har kommit med, där man kan klä på sin egen modell. Riktigt bra idé! Riktigt kul faktiskt!

Här kommer min look, skulle inte sitta helt fel faktiskt. Ska nog köpa örhängerna & kanske legginsarna iallafall. Sedan får resten vänta tills lönen kommer.  Ser ni håret med, ska försöka klura ut den delen imorgon!



Prova ni med & länka gärna ut era looks!



Sydkorea

Ett av mina bästa resetips är helt klart Sydkorea. Jag & Alex var där fyra månader före jag blev gravid med Caeila. Vi spenderade två underbara veckor i både Seoul & Busan. Ni kanske undrar, varför väljer man att åka till sydkorea av alla ställen?

Jo det var så här, Anna en av min bästa kompisar från USA jobbade då som Engelskalärare vid en skola i Busan. Vi pratade mycket om att vi skulle komma & hälsa på & jag kollade flygbolagens hemsidor ofta. Dock var detför dyrt, då biljetterna landade på 10 000kr/st. Men efter semestern i Italien sommaren 2008 så hände det plötsligt. Finnair öppnade en ny flyglinje till just Sydkorea, Seoul. Biljetterna gick på 5000 kr styck & det var bara att trycka på köp. Lyckoruset & respirret var här.

Vi landade i Seoul & mötte upp Anna på flygplatsen, både jag & hon skrek, ni vet som de gör i sådana där pinsama chickflicks. Vi spenderade först fyra dagar i storstaden Seoul, det blev mycket shopping, god mat & utekvällarna var fantastiska.

Om man är liten som jag var shoppingenunderbar, det fanns skor, kläder, accesoarer i mängder. När det gäller utelivet stängde barerna aldrig & vi var tex. på en strandbar. Dvs. en bar som var som att vara på stranden, varm med känslan av att havet var precis utanför. En anna kväll var vi på en resturang som hette Buddahbar, som var inspirerat av "Buddismen", ni vet guldfärgade tyger, divaner. Man kunde ligga ner & äta, man kände sig kunglig.

Sedan for vi vidare med tåg till hamnstaden Busan. Åh vilken stad, varje dag gick vi ner till "vårt" cafè med havsutsik. Vi startade dagen med varm choklad, bagel & till efterrätt delade jag & alex på en stor kardemumma muffins. Sedan bar det av mot nya äventyr, det kunde vara shopping, spa, tempel eller så strosade vi bara runt på de oändligt stora marknaderna. En dag var vi till dr. Fish, där lät vi små fiskar äta på våra fötter (precis som på Uggly Betty). Det var läskigt & en kittlande känsla. Men efteråt var fötterna babylena.

Vi var ute & åt varje kväll & fick träffa alla Annas vänner. En annan sak som var mysigt med Korea var att de hade DVD-bongs. DVD-bongs är som små biorum, där man får sitta & se en film.

Man skulle kunna tro att ett land som Sydkorea, med det invånarantal som de har, skulle vara ett stökigt & smutsigt ställe. Men ack så fel man har, det är så rent & fint överallt. Säkerheten var fenomenal, har kompisar som har glömt sin plånbok på krogen & sedan fått tillbaka den dagen efter. En annan kille lämnade sin dator på ett café & kom tillbaka två timmar senare för att se att den var kvar. Skulle detta hända i Sverige? Personerna som bodde där var mycket trevliga & man kände sig som hemma. En annan sak som är trevligt i Korea, är att i princip så stänger inget. Affärena är öppna till 23.00, matvarubutiker är öppnadygnet runt.

Skulle dock aldrig vilja bo i Sydkorea, då de har näst högsta självmordsantalet i världen, efter Japan. Barnen får tyvärr inte ha en "barndom" då de går i skolan från 09.00 - 22.00 varje dag. De som inte får gå i skolan, sliter för familjen. Klyftorna är stora mellan fattiga & rika, men samtidigt så ser man inte fattigdomen så klart som länder Indien. Tror att detta beror på att vi aldrig var i ytterområderna i någon av storstäderna.

Men som turistmål är det mysigt, billigt & man känner sig säker. Gör även som  jag & ha en deal med din man. Han fick dricka så mycket öl & soju som han ville & jag fick shoppa mig medvetslös :D


Vid stranden i Busan & på smycke gallerian i Seoul. Pedikyr  i Seoul hos Dr.Fish

Ute & äter med Che <3

Veckans mat

Matlagning för mig är som terapi. Jag älskar att laga god & enkel mat. Mat som förgyller vardagen. Så jag tänkte börja med att lägga upp veckans matsedlar på bloggen. Jag brukar planera sju mål mat, som man kan välja att äta vilken dag man vill. Jag väljer sedan ut det receptet ni vill ha & lägger upp här på bloggen.
  • Vinkyckling med klyftpotatis & rädisor
  • Stekt Laxfilé, sparris & körbärstomater med potatismos
  • Saffransräksoppa med nybakt bröd
  • Hamburgare ala Paskotas med hemmagjorda strips.
  • Lasange
  • Raggmunkar med bacon & lingonsylt
  • Pasta Carbonara
Så ser veckans meny ut & ikväll blir det Vinkyckling. Skulle gärna vilja veta vad ni planerar för mat & ni får gärna lägga in egna favorit recept i kommentarsfältet! Hur känner ni för mat? Är det kul eller bara krångligt?





Update

Idag gick babysimmet hur bra som helst, Caeila var glad hela tiden & bara njöt. Caeila fick prova sitt första dyk idag & hon kom upp & log med ansiktet. Mitt hjärta bara smälte, sedan fick hon prova på badringen, som både mamma & bebis tyckte mycket om. Hon gillade även att ligga på madrassen med hål på. Där låg hon & sög på fötterna medans mamma hällde vatten på henne. Hon pratade även en hel del i bassängen & plaskade. Idag var verkligen babysimmet en HIT. Det ända som var lite tråkigt var att kameran balla ur & fungerade inte :(

Lite ändrade planer för idag, vill inte sitta inne & sy hårband i detta underbara väder. För visst är det underbart att bara behöva ha en jeansjacka & sedan är man klar för att gå ut. Så såfort Caeila vaknar & blivit utfodrad, tar vi vagnen & knallar bort till Evelina :D

Måste även ringa Försäkringskassan & ta tag i planerna för Caeilas dop.

Lite uppdatering, ha en fortsatt trevlig dag!


Måndag

Natten har vart underbar, Caeila har bara vaknat 2 gånger! Lycka!

Idag är det dags för babysim. Caeila har vart lite skeptisk & vill helst ligga tätt intill mamma. Vi får se hur hon reagerar idag :D Vi ska även dit imorgon, så förhoppningsvis så vänjer hon sig. Jag vill ju att hon ska tycka om & bada, vi ska ju till Italien i sommar. Hur reagerade era barn på babysim? Bra & dåliga erfarenheter?

Efter babysimmet måste vi stressa hem till tvätt tiden & sedan funderar jag på att sy lite fler hårband åt lilltjejen idag. Har tre nya tyger. Vad ska ni hitta på för kul idag?  Berätta!





Söndag

Så vad har hänt idag då? Jag började dagen med att städa upp i hela lägenheten. Sedan kom mamma & pappa hit för att fika. Efter det så började jag & pappa bygga på vår platsbyggda bokhylla med det stora B:et. En del av tre är klar. Vi måste ta & byggad en i steg eftersom att den är så stor. Men jag tror att det kommer bli asbra. Tänkte slänga upp en bild på delen som är klar imorgon. Så att ni får se. Efter bokhyllebygget så åkte vi hem till mamma & pappa för god mat & kortspel.

Hoppas att ni har haft en bra dag!


Caeila

Det är rätt många som har frågat mig varför vi valde namnet Caeila & hur vi väljer att utala det. So here goes:

När jag var gravid i fjärde månaden så bestämde sig jag & Alex oss för att gå på bio. Filmen som vi valde att gå på var Wolverine eftersom vi är X-men fjantar. Wolverines flickvän heter där Kayla & jag säger direkt till Alex "om det blir en tjej så ska hon heta Kayla". Efter filmen så diskuterade vi detta. Alex tvekade men jag stod på mig. Redan från början hade vi bestämt att han skulle få bestämma killnamn & jag tjejnamn. När vi tittade upp namnet så gillade vi inte stavningen, så vi satte oss & kollade på alternativa stavningar. Vi kom fram till stavningen Caeila som är inspirerat av det italienska språket.





Studier HT10

Som ni vet så ska ju jag fortsätta min resa mot att bli en byggingenjör i höst. Jag har sökt in till programstart & väntar  på svar. Jag har dock ett litet dilemma! När jag påbörjade mina studier förra gången så gjorde jag inte färdigt en kurs. Nu skall denna kurs försvinna så jag har HT10 på mig att göra klart.

Problemet är att jag i princip inte kommer ihåg något från detta kursmoment. Så till mitt dilemma: ska jag läsa den "nya" kursen som motsvarar min "gamla" kurs eller ska jag försöka lägga min energi på att klara den där förbaskade tentan som jag missade? Känns tungt då jag inte har kurslitteraturen eller några föreläsninganteckningar kvar. Har även hört mig för med mina gamla kurskamrater & de har inget kvar. Känns lite som Mission Impossible. Tror nästan att det är enklare att påbörja den nya kursen eller vad tror ni?

En annan sak som jag tänkte förbereda mig till är mattekursen som går HT10. Tänkte försöka studera lite på den i sommar, har boken samt en massa antecknigar. På så sätt kanske jag kan plöjja undan den & slippa studera 75 % i höst. Vad tror ni? Är det någon anna som studerar med barn? Hur går det för er? Hur skulle ni göra? Hur lägger ni upp studierna?



Spartips

Här kommer mina bästa spartips:
  1. Kolla upp er elleverantör, gick ner från 600 kr i månaden till 200 kr.
  2. Se till att göra storkok, när ni ändå gör en köttfärssås varför inte göra mycket & frysa in?
  3. Storhandla & åk dit när ni är mätta.
  4. Använd rabattkuponger & kolla in reklambladen.
  5. Handla begagnade barnkläder tex. via tradera
  6. Bjud hem folk på fika istället för att dra ut på fika.
  7. Promenera istället för att använda bilen.
  8. Tänk på att säsongshandla (olika grönsaker kostar olika mycket i olika säsonger).
Viktigast är att i familjen ha samma målsättning, tex. "de pengarna vi sparar åker vi på semester för".

Har ni några bra spartips som ni vill dela med er av? Hur känner ni er när ni gör fynd?


Mammaledig med begränsad ekonomi

Jag känner att livet är så tråkigt ekonomiskt när man är mamma ledig & med en man som studerar. Man vill spara sina dagar & därför tar jag inte ut för mycket. Just nu tar vi ut 5 dagar i veckan & det genererar en fjuttsumma. Vi försöker även spara en del av dessa pengar så att vi har en buffert, såsom lillans barnbidrag osv. Känns så tråkigt att behöva tänka efter varje gång man ska handla något eller göra något.

Kan aldrig gå till affären & göra en massa spontana inköp. Utan jag är vad man kalla för en "kupong" mamma. Köper nästan aldrig något om jag inte får rabatt. När jag vill träffa bekanta brukar jag bjuda hem människor till oss istället. Känns mer värt & jag anser att man får mer för pengarna.

Till sommaren känns det extra tungt då Alex CSN uterblir, vilket gör att vi kommer gå back hans inkomst. Hur tänker regeringen egentligen. Tror de att varenda student skall få ett sommarjobb? Men förhoppningsvis får Alex ett jobb,  annars har jag tänkt ut andra planer. Såsom att ta ut mer mammapeng & jag ska i nuläget iallafall jobba en vecka på mitt jobb. Sedan kommer ju skatten & årets semesterersättning i juni.

Hur har ni det som mammalediga? Hur upplever ni det? Är ni som jag "en kupong mamma"? Eller har ni pengar i överflöd? Ni som har män som studerar eller till & med arbetslösa, hur gör ni? Är nyfina, berätta!


Körslaget

Sitter här hemma hos mor min & kollar på körslaget. Är det någon annan som reagerar på att Picasso försöker se ut som Lady gaga med sina konstiga utstyrslar?! Jag tycker att det bara ser knäppt ut & är lite pinsamt! Vad tycker ni?! Skulle ni ha på er Picassos galna jacka?


Lovas

Detta inlägg är tillängnat flickan Lova som är 6 år. Lova har cancer, en ovanlig hjärntumör som heter opticusgliom. Just nu ska hon få prova på en ny sorts cellbehandling, men läkarna säger att det ser mörkt ut.

Själv ber jag för ett litet mirakel & skänker lite pengar till Lovas insamling. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Om ni vill skänka pengar klicka här & om ni vill följa Lovas mammas blogg klicka här.


Talk to me boy?!

En sak som jag har lärt mig genom mitt förhållande till Alex är att kommunikation är A & O, för att få det att fungera. Kommunicerar man inte, leder det till onödigt många stora bråk. Bråk som sårar extra mycket & bråk som oftast spårar ut. Man säger saker man inte menar & när man väl har sagt något så är det väldigt svårt att ta det tillbaka .

Så fort jag blir sur eller reagerar negativt på något som Alex gör, säger jag till. Det är bara att berätta hur man känner på ett bra sätt & sätta sig ner för att diskutera detta. Detta brukar fungera väldigt bra & då kan jag släppa den saken. Det är ingen idè att hålla det inne för då ligger det bara där & pyr tills den dagen som man har sitt stora gräl. Stora gräl kan också vara bra men håll inte inne dina känslor, utan stå för dem.

De par som jag känner som har gjort slut, har oftast gjort det för att de inte har vart ärliga mot varandra. Om du är osäker på något, ta upp det med din partner istället för att hålla det inne, har han/hon gjort dig upprörd berätta om det.

Säg vad du tycker & tänker, lev livet. Ingen mår bra av att ha en fasad uppe för den man tycker om. Då går bara åt helvete till slut. Hur gör ni i era förhållande? Känner ni att ni är i den situationen som jag beskriver eller är ni som jag & tar det direkt? Berätta!




Caeila & gravitationskraften

Caeila & gravitationskraften är polare. Caeila tar en sak i handen , smakar lite på den & sedan så lyfter hon ut handen utanför tripp trappen & släpper. Därefter kollar hon ner för att se vart saken tog väg. Efter ett tag skriker hon till & kollar uppfodrande på mig. Som att säga "ta upp den nu mamma". Jag tror att min dotter i hemlighet är ett geni & skriver på någon slags rapport om jordens dragningskraft. Undra hur hon skulle se ut ifall saken började sväva i luften framför henne, skulle hon bli förvånade eller bara acceptera att så här fungerar det.



bildbevis :D Sedan gillar hon inte strumpor, det har hon av farbror Daniel.

Myslördag

Vet ni vad, jag skulle lägga mig för att natta Caeila & det slutade med att jag nattade mig själv.  Så jag & Caeila har legat ihoprullade till en liten boll & sovit mellan 12.00 -15.00. Det är så mysigt att sova tillsammans. Caeilas hand på min kind & jag brukar snusa in mig i hennes nacke. Finns nog inget bättre än doften av sin egen dotter.

Så idag har det verkligen vart myslördag. Jag har inte ens klätt på mig, sitter fortfarande i min mysiga lila morgonrock :D

Ikväll ska vi till mina föräldrar för att se millenium, där bjuds det på mammas hemmagjorda italienska mat. Mums.

Ha en fortsatt trevlig lördag!



Gott&Blandat

En sak som ni kanske inte visste om mig är att jag har tre hemland. Landet nummer ett är Sverige tätt följt av Italien & Tyskland. Min mor kommer ifrån Italien & flyttade till Sverige med pappa när hon var 21 år & min far är tysk men har bott i Sverige hela sitt liv.

Varje sommar så har jag spenderat 4-5 veckor av mitt liv i Italien med genomresa i Tyskland. Vi packade alltid bilen efter midsommar & drog iväg mot landet i södet. Det var ett äventyr men även en väldigt lång resa.

Vi stannade alltid i norra Tyskland & bodde där på bondgården som ägdes av min gammelmoster Beate & henne man Hanni. Där fick vi åka traktor, jaga vildkattungar, mjölka kossorna, leka herren på täppan på hösköllen, mysa med kalvarna, hämta kossorna, bus med hundarna & dricka färsk mjölk till frukost. Det var alltid kul att komma dit & vi sa oftast när vi kände stanken "mamma det luktar parfym". För nu visste vi att den ljuva tiden var här. Den tiden då vi skulle få leka fritt & vara fria. På bondgården kunde vi göra vad vi ville & det var vi som var kungar.

Efter det tog vi oss till södra Tyskland för att sedan åka vidare till min mormor som bodde i Verona. I Verona var det inte lika kul som på bondgården. Där bodde vi i min mormors varma lägenhet & träffade min moster. Men min mormor dog när jag var 11 år & efter det började tiden på campingen vid gardasjön. Där bodde vi till en början i tält & dagarna spenderades med att bada, leka, äta god mat, läsa böcker & kortleken användes flitigt.

Jag kommer ihåg dessa resor med glädje, det var jag & mina syskon som kivades i baksätet medans mamma & pappa fick försöka att lugna ner oss där bak. Det lektes i bilen det var kotävlingen, bilmärkstävlingen eller hitta på namn på en viss bokstav. Det var Schnitzel, kisspauser, pasta , bad, glass osv.  

Allt eftersom åren har gått så byttes tält ut mot husvagn & vi återvände till samma ställe & lärde känna säsongarna samt de som var regelbundna gästerna på Campingen i Italien. Vi är tyskar, svenskar, italienare, skottar, danskar, belgare & nederländare. Vi har nu vår andra familj på campingen & vi blir alltid välkomnade ner med en stor fest.

I mitt liv har jag nästan spenderat varje sommar i Italien. Även i år ska vi dit & Caeila ska få uppleva landet för första gången i sitt liv. Den 24 juni bär det av, min mamma & pappa hakar på husvagnen bakom passaten & kommer ha mig, Alex & Caeila med sig där bak.

Jag längtar verkligen tillbaka & snart är tiden inne. Så en månad om året utvandrar jag från mitt ena hemland till mina andra två.

Lite bilder från mina hemland.

Jag & Alice har fångat en vildkatt på bondgården i Tyskland



Jag & Alex med Caeila i magen vid Gardasjön sommaren 09



Gardasjön:




Lördag

Vaknar till lukten av nystekta pannkakor, vilken karl jag har. Han kommer med Caeila & vi gosar lite i sängen innan Alex ropar, frukosten är klar. Sveper in mig i min supermysiga morgon rock & förflyttar mig till tvrummet där Alex har laddat upp med serien Draknästet.

Idag skall det fixa & donas här hemma. Bokhyllans alla plan skall målas klart & jag funderar på att laga lite barnmat till Caeila.

Uppdaterar er under dagen!

Mat med kärlek

Idag blev det livat i vår kök, kände att vi var tvungna att äta fredgasmiddag. Så det bjöds på hemgjorda tortelloni som var fyllda med ricotta & spenat. Till det så serverades det en paprika&tomat sås. Nu väntar vi på att den amerikanska äppelkakan skall bli klar så att vi kan festa på efterrätt.

Ikväll blir det lugnt som vanligt & vi väntar på solsidan <3

Lite bilder från matlagningen:


Spenaten steks med vitlöksklyftor & blandas sedan med ricotta,
parmesan, salt & pressad citron.


Klickas ut på pastadegen & viks ihop till paket.
Kokas sedan & blandas med tomat&paprikasåsen.


Recept på äppelkakan klicka här.

Caeila funderar på om det smakar gott:



Nu ska jag gosa i soffan med min familj. Puss & ha en trevlig kväll!

Trustfond baby

Många frågor kring hur vi ska spara till Caeila har dykt upp under dessa fem månader som hon har levt. Hitills har vi sparat hela barnbidraget till vår lilla tjej. Fast vi frågar oss ständigt är det till henne?!

Om man sparar hela barnbidraget tills att barnet är 18 år så genererar det ca 300 000 kr. 300 000 kr är väldigt mycket pengar som jag känner att en 18-åring eller 20-åring inte har rätt till att få. Dessa pengar är ju trots allt tillför atthjälpa oss i vår ekonomi.

Jag vill att alla mina barn skall få känna på det "riktiga" livet. Alltså hur det är att leva på studielån, hur man får pengarna att räcka till & hur man sparar. Jag vill att de ska lära sig hur det fungerar här i världen, att man får jobba för sina stålar. Att man får jobba för att upfylla sina drömmar. Precis som jag & Alex gör varje dag!

Jag har hört många skräckexempel om vad ungdomar har gjort med dessa pengar som de har fått på sin 18-årsdag. En av mina bekanta har i dagsläget spelat bort ca 110 000 kr på poker innan hans mamma satte stop, en annan stack iväg på en jorden runt resa & brände hela sparkontot. Vilket han ångrar idag. Jag säger inte att det är fel att åka jorden runt, men jag tycker att en sådan resa ska man jobba ihop själv.

Idag sparar vi hela barnbidraget till oss som familj & inte till Caeila. Dessa pengar skall vi använda oss för att göra saker som en familj, tex resa & uppleva kultur. Dessa pengar skall gå till våra drömmar för våra barn & oss själva. Vi har tänkt att spara pengar på ett vad vi kallar "familjekonto". Ett konto som skall gå till många olika saker. En idé är tex. en handpenning på en lägenhet i någon stad där barnen vill studera, om de vill starta ett vettigt företag eller kanske hjälp med terminsavgiften om de vill studera utomlands. För ja, jag har stora planer för mina barn & jag vill att de ska kunna förverkliga sina drömmar.

När de väl fyller 18 år så skall de får samma summa pengar som jag & min man fick, dvs runt 30 000 kr. Dessa pengar räcker till att köpa möblemang till en lägenhet & är till för att starta ett eget liv.

Hur tänker ni om sparandet till era barn?



Shopping, Panini & Regn

Så nu har jag vart iväg på stan & utfört lite ärende. Vi började resan lite kaotiskt med en Caeila som grät & när vi kom ner till  vagnen fanns där ingen filt. Så jag rotade runt i lådorna & hittade en knallorange IKEA filt. Fult men det fick duga. Såfort Caeila kom ner i vagnen så somnade hon.

Kommer ni ihåg att jag skrev i mitt förra inlägg om att jag & Alex brukar kolla på hus här i området. Iallafall så gick jag den vanliga vägen emot stan & går emot radioklubbens lokal. Ett underbart vitt trähus som vi båda har snackat om att köpa en dag & bygga ut. Chocken vad fulländad när jag såg att de höll på att riva huset. Jag kände att jag var tvungen att stanna upp ett tag & sända huset & vad det kunde ha betytt för oss en tanke. Hur våra barn hade kunnat springa i dess rum & hur vårt masterbedroom på övervåningen var bort. Jag tog lite bilder & knallade sedan vidare med huset i tankarna.

Vi fortsatte sedan mot stan med Evelina & Klara. På stan inhandlade vi först & främst en god Panini till två väldigt hungriga mammor. Sedan blev det två par örhängen till mig & en bröstcancer brosch till Caeila. Hon måste ju bevisa att hon älskar tuttar & vill se till att de mår bra. Jag var också förbi till sisters, men tyvärr så satt tunikan inte så bra som jag hade målat upp det i min skalle. Men jag köpte ett par fräsiga leggins & ett linne.

På vägen hem så regnade det & jag kände att det faktiskt inte gjorde något. Det regnade istället för att det snöade & det gjorde ju ingenting att jag blev blöt, för att det var ju behagligt väder ute. Jag täckte över vagnen med den fula IKEA filten & även Caeila var nöjd där hon sov i sin vagn. När jag väll gick hemmåt & mot radiohuset igen så var det borta, det låg där nedrivet i en hög. Igår stod byggnaden där stolt & fin & idag är den borta. Det kan gå så snabbt ibland.




Caeila i sin vagn:



Ser ni overallen som Caeila har på sig, den har både jag & min syster haft när vi var små.

När jag väl kom hem, har Alex städat & röjt undan i lägenheten. Vilken karl jag har! Han sätter igång vattenkokarn & serverar sin plaskvåta fru te & en daim.




Dagens outfit!

Blev en väldigt enkel outfit idag, en mys outfit så att säga.



Caeila var grinig, så vi fick ta & vara med på samma foto. Jag har blus ifrån Sisters, Jeans från Replay & Halsband är Kalevala. Caeila är täckt i H&M.


Gröt

Ända sedan jag har börjat amma har jag blivit sjukt förvirrad & glömsk. Brukar säga att jag har gröt i hjärnan. Enligt min vän doktor Å så är detta ett vanligt fenomen vid amning & när man får barn. Kroppens hormoner "säger" åt en att släppa allt & koncentrera sig på sitt barn. Det är säkert något som finns kvar i våra kroppar efter våra förfäder.

Tycker dock att det är jobbigt & blir ofta arg på mig själv när jag glömmer saker som att ringa prästen till Caeilas dop eller att jag gömmer bort vad jag ska säga?! Jag kan glömma vad folk heter & kan säga fel saker fast jag tänker dem rätt i gärnan, känner mig lite handikappad. Har ni andra mammor också gröt i huvudet? Hur känns det då?

Macbook Pro

Jag sitter här & suktar efter en MacbookPro, vill ha! Dock så har känner jag  att det inte är prioriterat just nu, vi har så mycket att göra här hemma. Bokhyllan ska bli klar, Caeilas rum, balkong skall inredas, Hallprojekt nr 2, köket, tv:n ska bytas ut. Sedan får ju Alex inget CSN på två månader. Så får bli någon gång i framtiden.

Här är min dator:

vill ha!



Tunika & Universitetsranking

De ringde nyss från sisters & sa att tunikan hade anlänt till butik. Hoppas att den sitter bra, hoppas att den sitter bra.

Sitter & läser Metro såhär på morgonkvisten. Hittade en artikel om Sveriges 30 universitets ranking. Jag klickade mig ivrigt vidare & kom tillslut till rätt hemsida. Jag kollar spänt i listan & ser att min högskola liggerpå 20 plats. Inte bäst i Sverige direkt.

Nej nu är det dags att förflytta sig ifrån datorn till badrummet för tillpiffning! Lägger upp dagens enkla outfit senare.

Fredag

Känns som att veckorna återigen flyger förbi. Låg ganska sömlös inatt efter att ha sett dokumentären. Tänkte på vad jag skulle ha gjort om det var mitt barn. Hur jag ska agera om något sådant händer mig eller mina nära! Vad jag skulle säga till den åtalade!

Idag var det tänkt att jag & E skulle ta en långpromenad med våra små knytten, men det verkar bli en rundtur på stan istället. Vädret är rätt så grådassigt här i vässan. Målet med stan är att kanske köpa ett par nya leggins & så får det kanske bli nya örhängen eller något liknande. Tycker alltid att det är kul att gå prommenad, men jag gillar att ha ett mål med resan. Jag & Alex brukar gå runt omkring i bostadsområdet där vi bor & drömma om vår framtid. Vi brukar kolla på husen & säga vad vi gillar & vad vi skulle ha gjort annorlunda när det gäller trädgård & arkitektur. För vi har ju en gemensam dröm, en dröm om ett hus utanför någon storstad. Ett hus som är självförsörjande när det gäller el, vatten, avlopp & till viss del när det gäller grödor. En gård där vi har nära till skogen, så att våra barn kan leka i den & bygga kojjor.

Nu är det dags för frukost & ur spotify listan strömmar Stereo Love by Edward Maya feat Vika Jigulina. Jag tänkte göra en spotify lista där ni kan lägga in er favoritmusik. Har bara fixat två låtar än så länge, men jag jobbar på det. Så hjälp mig att fixa ihop en riktig dunder lista! För att komma till listan tryck på spotify ikonen nedan (har ni inte spotify, lägg en kommentar med er e-mail så skickar jag en invite, så länge lagret räcker :D).




"Hon ville ju inte lyda"

Denna dokumentär handlar om hur barnagg verkar har blivit mer & mer accepterat i Sverige, trots att det är olagligt enligt lagen. Hur mobben har reagerat på dessa brott & hur de förskönar det som inträffat. Dokumentären har blivit så omtalad i många forumtrådar & bloggar som jag läser, så jag kände att jag var tvungen att titta på den. Det är med en klump i magen & en illamående känsla som jag trycker på play.

Dokumentären är väldigt lärorik & jag känner att jag skäms för att kallas vuxen. Det känns som att jag borde ha vart där & skyddat dessa barn. Istället så läste jag löpsedlarna & tänkte att det är förjävligt. Jag kunde diskutera det med mina föräldrar, kompisar & Alex men jag agerade aldrig. Men nu när jag själv har barn så reagerar jag väldigt starkt.

Här är en del av innerhållet:

Ett av brotten är hur Ronald Fast säger till en pojke som cyklar på uteserveringen vid folketshus att han inte får cykla där. Pojken cyklar då iväg, men Ronald springer då ifatt pojken & slår honom ett flertal gånger:

Ronald Fast om hans skyldighet:"jag tycker väll som så, att även om jag har slagit till han så är det han som är skyldig till att jag har slagit till han, det är inte mitt fel"

Åklagare frågar i rättsalen: "Har du någon uppfattning om det var hårda eller starka slag"

Ronald Fast svarar: "Det är svårt att säga, jag är ju ganska stark så det var nog inte lösa slag"

Reoorten berättar om vad som hände & vad den stödjande mobben tycker om det: "Gärningsmannan hävdar också att pojken tidigare på dagen hade cyklat på en minigolf bana & kallat honom gubbjävel & det verkar rättfärdiga våldet, enligt demonstranterna på torget "

Pojkens vädjan avslås: "Barn under 15 år brukar få slipp att närvara vid förhör, det fick inte denna 12 åring, han bad även om att slippa ha åhörare närvarande när han skulle förhöras. Det gick inte tingsrätten med på."

Ronald Fast dömdes till ringa misshandel & skulle då betala 100 dagsböter som summerades till 6500 kr. Detta skrevs sedan ner till 3500 kr på grund av att han blev provocerad av ordet "gubbjävel". I slutet av denna del så skryter Ronald om hur han har fått bistånd via brev & hur någon hade stannat honom när han cyklar & gett honom pengar.

Tycker att det är läskigt att höra att all form av misshandel på barn räknas oftast som "ringa misshandel", även fast de som utfört handlingen har använt sig av olika tillhyggen.

Dokumentären tar även upp flera fall av hur lärare hanterar studenter & hur de blir slagna:

En lärare slår en elev med öppen handflata & detta döms sedan till ringa misshandel av tingsrätten. Detta ger lägsta möjliga dagsböter. Men när man vänder på steken & en elev slår till en lärare med öppen handflata bedöms det till misshandel av normalgraden. Domstolen ser allvarligt på gärningen & funderar till & med på fängelse som följd. Men eftersom pojken är 16 år som utför detta dåd, blir det ungdomstjänst istället för fängelse. 

Jag tycker att detta känns som att dessa förmildrande omständigheter är befogat då de är den gamla skolan som dömmer i dessa mål. Domare är oftast i den äldre generationen, som har vart med när barnaaga fortfarande var tillåtet. Det känns som att den äldre generationen förskönar detta till att det skulle vara något bra att använda sig av våld i uppfostran. Det känns som att det anser att barn inte är människor utan något som man måste behärska. De verkar som att de lever efter mantran "det var bättre förr" (menar de flesta & inte alls alla).

En annan sak som jag reagerar på är att de flesta domstolar skriver ner brottet eftersom att det har skett viss "provokation". I lagboken står det att det skall skrivas ner om det handlar om "grov provokation". Tomas Bodström förtydligar vad detta kan handla om. Ett exempel som han tar upp är: om en annan man har sexuellt uttnytjat hans dotter & han klipper till honom så anses det som "provokation". Dock så anser domstolar runt om i landet att man kan skriva ner ett brott bara genom att offret har kallat den åtalade vid namn, såsom "gubbjävel" eller "idiot". Det känns som att de vuxna skriver sina egna lagar om vad som är rätt & fel.

Jag tycker att det är väldigt konstigt att dessa människor av makt är så snabba på att försvara den vuxne & beskylla barnen. Att en provokation som att säga "gubbjävel" skall rättfärdiga ett slag. Så om någon kallar mitt barn "ungjävel" skall detta berättiga mig att slå personen ifråga?

Känner att jag blir ledsen & rent utsagt förbannad, nästa gång som jag får höra om något liknande skall jag stå längst fram & protestera mot den åtalade. Jag tänker aldrig rättfärdiga någon form av slag mot barn, lika lite som jag rättfärdigar någon form av misshandel av någon individ. Jag säger bara SKÄMS på er! Ni som har suttit vid dessa rättegångar & visat förståelse mot de åtalade, är lika skyldiga som den åtalade. Ni gör mig illamående.

Förövrigt har barnagg varit förbjudet i Sverige sedan 1979. Vi lever nu på 2010-talet & tycker att 31 år borde ha gjort sitt. Avslutar detta inlägg med en del av slutcitatet i filmen.
"Förr fick man slå barn & inte bara barn, länge fick en man också aga sin fru, en bonde fick spöa pigor & drängar. Barnen är bara den sista i en rad grupper som har föredats från våld"



Klicka på bilden för att komma till dokumentären.




Lyxfällan & Criminal Minds

Två riktigt bra serier går idag. Jag sappar emellan, men prioriterar Criminal minds högst. Favorit karaktären är Dr Reid, han är så söt, på sitt dorky sätt, & smart.

Lyxfällan är otroligt roligt att se på & ganska lärorikt, fått mig att hata kreditkort ännu mer. Inget som jag kommer att skaffa mig. Man köper det man har råd med & inget annat. Familjen som är med i dett aprogram gör av med 100 000 kr, hur fan lyckas man? Skrämmande!


Det var otroligt trevligt på Kåren idag, goda brugare & jag vann partiet i Chicago. Woho, go me! Tyvärr glömde jag kameran hemma. Vilket var mindre bra.

Caeila är lite övertrött men ligger i sitt babygym & gör "prutt ljud" med sin mun. Hon tycker att det är sjukt kul & skrattar ibland åt sitt eget ljud.

Nu ska jag fortsätta att kolla!

Iphone

Caeila & jag har nästan bestämt oss för att vi behöver en sådandär Iphone. Just nu sitter jag är med min gamla tjocktelefon. Kanske blir en sådan nästa månad. Telia har ju ett bra erbjudande. Så vi får se!



den fick 5 av 5 toasters också!

Spontan utgång

Idag ska vi ta oss ut till Kåren här i stan för att äta en burgare. Det blir i sällskap med goa vänner & en kortlek. Alex ska väll dricka en öl eller två & för mig blir det nog en cocacola. Alltid kul att hitta på saker mitt i veckan så att man förgyller vardagen.

Caeila har börjat totalvägra att ligga på rygg, så fort man lägger ner henne så vänder hon sig, så nu är det magen som gäller <3. Hon är dock väldigt trött nu & kommer nog decka i bilbarnstolen.
Kommer uppdatera bloggen från Iphonen. Ha en trevlig kväll.!

Jag älskar dig!

Du är mitt allt & inget ska få hända dig!

 


Dagens outfit

Vi tänkte gå ut på en promenad men sedan började det regna, men ni kan ju iallafall få se hur vi ser ut. Nu har jag bytt ut morgonrocken mot leggins & tunika. Caeila har bytt ut pyjamsen mot hängselbyxor & hårband :D

Jag: Tunika är från Element, bälte är Vintage, leggins från H&M



Caeila: Hängselbyxor från H&M, body H&M, hårband H&M



Provrörskött

Sitter & läser aftonbladet & reagerar på löpsedeln "Provrörskött i disk inom 20 år". Nyfikenheten tar över & jag klickar på rubriken.

"– Den absolut största fördelen i dag är att det är miljövänligt, utsläppen minskar och klimatet gynnas, säger Julie Gold, universitetslektor i biologisk fysik på Chalmers tekniska högskola i Göteborg"

Känner att jag blir optimistisk direkt när jag läser de raderna, jag menar, jag är ju trots allt en miljökämpe. Äcklas inte över tanken & jag tänker att det låter ganska vettigt. Jag slipper se de stackars grisarna som behöver trängas i sina boxar eller den söta kalven som måste sätta livet till för en kalvstek.

Jag slipper tänka på att jag genom att äta kött påverkar klimatet i vår värld.

Vad tycker ni? Läs hela artikeln här.




Marknadsunderökningen from hell

"Om du svarar på denna marknadsundersökning så vaccinerar vi ett barn i Afrika".

Va bra tänkte jag & satte gång, efter cirka en kvart så svär jag, det tar ju FAN aldrig slut. Men eftersom att jag har dedikerat en kvart i mitt liv, tänker jag att det kan ju inte vara så lång tid kvar. När jag väl slutför testet så står det tack för din medverkan, skriv in följande: Namn, e-mailadress. Fine tänker jag & gör det.

Efter ett tag så börjar massa mysko personer adda mig på msn, [email protected] osv. Så nu är jag övertygad om att de där jävla formulärsnubbarna har sålt min hotmailadress till något porrbolag. Så varje gång som jag loggar in på msn så får jag meddelandet av att ca 10 nya vänner har lagt till mig på deras lista.

Ibland blir man straffad direkt av att man gör en god gärning, hoppas bara det lilla barnet i Afrika fick sitt vaccin.




Godmorgon Torsdag

Har precis vaknat :D Skönt att få sova ut. Först gav Alex mig tid att sova mellan 9-11 & sedan somnade Caeila om i min famn mellan 11-13. LYYYX :D

Idag har jag bestämt är sista dagen i min & Caeilas karantän. Caeila mår mycket bättre idag & natten har vart hur bra som helst. Caeila kör träning i gymmet & är på god väg att börja krypa, hon kan nu åla bakåt när hon har byxor på sig.

Undra vad man ska hitta på idag då. Jag kanske ska ta en total slappdag & bädda ner mig i sängen med en bra bok & Caeila så klart. Eller så får jag ta tag i lite städning här hemma.

Ska äta lite frukost nu!

White Collar

Nya favoritserien, hett tips :D Jag & Alex kommer sluka den! Handlar om en förfalskare/svindlare som börjar jobba med FBI för att sätta dit andra. Har precis börjat se första avsnittet på tv4+. Men gud vad jag fastnade! Föresten har tv4+ korta pauser I LOVE THAT :D.



Är det någon annan som har sett den?

Arga snickarn

Jag måste säga att jag verkligen gillar den serien, det är verkligen folk som behöver hjälp, om man inte räknar förra avsnittet. Den mannen som var med förra gången gjorde mig rasande!

"Att barnen ska ha ett eget rum är ett I-lands problem" men att han ska ha sin havsutsikt var inte det. Sedan sitter han & beklagar sig över pengar. Som man sedan får reda på att han har i hamnen i form av en båtjävel. Att tanka en sådan båt kostar väll ca 40 000 kr? Eller är jag helt ute & cyklar?

Det som gjorde mig upprörd i detta avsnitt var hur de stora barnen bodde. Utan värme & i det som var slängförrådet.

Men Anders verkar vara en helgo kille som vill hjälpa till. Tycker om att se hur han agerar & att han lägger svart på vitt & säger vad som är kvar att göra.

Caeila har vart jätte gnällig ikväll, hon har fått feber igen & har vart väldigt mammig. Men nu har det nog släppt, febern är borta igen & hon är glad & slappnar av i sitt babygym :D

Blir nog ett avsnitt Bones med lite chips till mig :D Kanske kan jag locka till mig en fotmassage av Alex!

Ha en trevlig kväll!



Glyceryl Sterate

Vi fick med lotion från libros baby paket & jag satte mig & tittade på vad de innehöll:

Aqua, Olus Oil, Zea Mays Oil, Glycerin, Canola Oil, Polyglycryl-3
Methylglucose Distearate, Ethylhexyl Sterate, Dicaprylyl Carbonate,
Glyceryl Sterate, Cetarly Alcohol, Panthenol, Tocopheryl Acetate/Sodium Acryloyldimethyl,
Taurate Copolymer, Betaine, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Phenoxyethanol,
Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid.

Va sjutton är allt det där? Gillar inte när jag inte vet vad jag smörjer min bebis lena hy med. Det är säkert inget farligt men den åker i sopen & jag fortsätter på min hemmagjorda kräm & varvar med mandelolja. Är det någon som vet vad allt det där står för? Hur känner ni för alla dessa olika ämnen som man inte vet något om!





Äldre ska få bo ihop!!

Hur sjutton tänker kommuner, regering & landsting när de inte sätter äldre äkta par i samma vårdbostad. De får bli särbos istället för att få bo ihop. Läste en artikel om Arne & Gunnel, dessa ord etsades fast i mitt hjärta:

"Hennes ögon fylls med tårar. – Jag vill inte vara utan min Arne."


Tror någon att det äldre mår bra av detta? Det sak vara lika självklart för dem att få bo ihop, som det är för oss att få bo ihop med våra sambos/make/maka. Gunnel & Arne fick inte bo ihop då Arne inte behövde vård. Dock så är han nu 94 år & ska också in på vårdhem.

"Men kommunen nekar paret möjligheten att bo tillsammans."


Hur kan det vara så svårt för byråkratin att tillåta dem att bo i samma lägenhet, att ha varandra nära.

"– Gunnel brukar gråta när jag går hem ensam från boendet. Efter 63 fina år tillsammans svider det i mitt hjärta, säger Arne."

Tycker att det är kränkande, elak & underligt att något sådant här är accepterat i Sverige. Nu lovar flera partier att detta skall åtgärdas. Men att det har tagit så lång tid att komma till detta tycker jag är oacceptabelt! Läs artikeln om Gunnel & Arne här.

Verifiera kommentar

Är det någon annan än jag som stör mig så sjukt mycket på detta? Gah, blir lika sur varje gång. Varför finns verifikationen för? Någon som har ett bra svar?

Flätorna

Så nu har jag provat på två av fyra flätor, blev sådär. Men övning ger ju färdighet & just nu är ryggen helt slut. Det är även svårt att göra den ena flätan utan hjälp med att fästa dem sedan. Men ni får väll kolla på bilderna & avgöra själva!

Fläta 1:



Min fläta blev lite stramare än på bilden, då jag har en kort lugg!

Från sidan:



Väldigt enkel att göra & ett shysst reslutat!

Fläta 2 från sidan:



Var väldigt svårt att göra & man får kramp i armarna & ryggen.

Bakifrån:



Svårt att fästa själv så att det blir snyggt, men har man någon annan med sig som kan hjälpa till med fästningsbiten & se till att den blir snygg. Hade även inte de rätta hårnålarna hemma för att fästa den ordentligt.

Ska försöka göra den sista imorgon, men just nu är jag helt död i ryggen. Provade även mittbenan, men insåg ganska snabbt att det inte funkar så bra på mig med kort lugg.

Kommentera gärna :D

Kärlek


Caeila klappar fösiktigt mina kinder & börjar utforska mitt ansikte. Hon kollar mig djupt i ögonen & tar i med nyporna. Hon dra mig till sig & smakar på min kind. Efter att hon har smakat klart gömmer hon sig i min hals.

"Alla bebisar gråter ibland, av nödvändighet. T o m helt friska bebisar kan gråta i allt från en till tre timmar om dagen. Bebisar är helt beroende av andra för den näring, värme och tröst de behöver och gråt är det sätt de har att kommunicera sina behov till omgivningen." (länk till sida här)

Jag anser att en bebis ska få så mycket närhet som den behöver & allt prat om att den blir bortskämd är bara skitsnack. Det är min personliga årsikt.

Jag läste häromdagen en forumtråd om en kvinna som är rädd för att hon skämmer bort sin dotter som är 18 dagar. Denna bebis verkar vara en rätt så hysterisk bebis & vill inte sova någon annan stanns än i sin mammas famn. Så fort hon lägger ner henne så vaknar hon. Till saken är att kvinnans svärmor säger att det beror på att flickan har blivit bortskämd. Att hon blir upplockad så fort hon skriker, gör att hon vet att hon kan skrika. Fast svärmodern har vart med på BVC kontroll där barnmorskan säger att så är aldrig fallet. Så vidhåller svärmodern vid detta. Det är lika idiotiskt som när en bebis skriker så säger folk "hon tränar lungorna".

En nyfödd liten bebis skriker för att den behöver något såsom närhet, mat, byte av blöja eller för att den har ont någonstans.

Vad jag själv kan se på min dotter är att ju längre hon får ligga & vara ledsen (tex. om man kör bil), desto hysteriskare blir hon & desto svårare är det att få henne lugn sedan. Det ända bebisen vill försäkra sig om är att den är trygg. Dvs. att bebisen är mätt, torr & utan smärta.

Tänk om du var i princip förlamad & kunde inte prata? Det ända sättet som du skulle kunna kommunicera igenom är genom ljud.

Hur tror du att man skulle reagera om man inte trodde att man skulle få någon mat mer? Skulle du ligga lugnt då & bara vara tyst eller skulle du försöka få mat? Genom att skrika kanske? När det behovet är stillat så blir barna oftast lugna & tysta. Sedan finns det ju såklart undantag tex. kolikbarn. Hur skulle du reagera om du låg i dit eget bajs/kiss, skulle du ta det med ro när dina skinkor sved? eller skulle du be någon att byta eftersom att du inte kan göra det själv. Hur reagerar du på smärta? Sitter/ligger du tyst & bara tar den? Eller vill du få lindring? Hur skulle du reagera om ingen gosade med dig? Ingen kram, ingen puss eller ingen värme från en annans kropp.

Vi har skämmt bort vår lilla tjej med kärlek sedan dag ett. Vi har alltid haft hud mot hud gos varje kväll. De kvällar hon har vart hysterisk är gos det ända som hjälper. När hon har ont skämmer vi bort henne med massage & när hon skriker försöker jag ta reda på vad som är fel. Detta har gjort att min tjej är väldigt trygg & kan nuförtiden ligga & leka själv i flera timmar. Hon vet att hon behöver bara skrika till så är jag där på ett ögonblick!

Just nu har Caeila tagit sig utanför sitt babygym & undersöker omgivningen, en riktig äventyrare!





Så skäm bort era barn & njut av det!

Onsdag

Här i familjen är vi alla lite halvkrassliga, jag har sovit ap dåligt, Caeila har snarkat eftersom att hela näsan är full av snor. Sitter nu i min varma morgonrock & ska snart göra mig en kopp te. Ska bli gott. Så vad händer idag då?

Idag skulle vi ju egentligen ha åkt till Trysil, men pga tillståndet i familjen får vi hoppa det:( Så på dagens schema står det istället gos, ta en dusch med Caeila, kanske prova någon av flätorna innan (se inlägget om detta här) & kanske be Alex att gå & hyra en film?! Är det någon som har ett förslag?

Föresten ska även laga en lasange & städa undan i det snuskiga köket.

Hoppas att ni mår bra!

Caeila

Caeila är trött & mysig, hon vill bara gosa. Hon borrar in sitt ansikte i min hals ligger kvar en stund & byter sedan sida. Hon håller mitt finger i sin hand & suckar tungt!

Det är mysigt men jag hoppar att hon blir frisk snart så att hon är sitt vanliga spralliga jag :D





Flätfreak?

Har alltid tyckt om att göra inbakta flätor i mitt hår & försöker alltid hitta på lite nya sätt. Så idag läste jag en artikel om flätor på sofies mode & funderar på att prova det. Är så trött på mitt hår just nu. Kanske får ta tag i det imorgon. Lägger upp lite bilder när jag har testat! Läs artikeln här.

Watch out topless bitches

Caeila har hittat en ny ställning att amma i. Hon ställer sig på knäna och har händerna utplacerade mellan mina nyckelben & på magen & sedan attackerar hon bröstet. Hon kommer bli för jäkla farlig sedan, när hon kan röra på sig själv. Så jag varna er alla som tänker sola topless i sommar, Caeila "titsucker" Paskota kan attackera :D



The predator in attackposition!

Shopping, spya & linsvätska

Jaha, så var vi på väg ner mot stan då, när Caeila började göra ett annorlunda ljud. Jag frågar Alex "vad gör hon", han tittade bakåt & sa med upprörd röst "hon spyr i mängder", vi kör upp i parkeringshuset & ser sedan att hon har spytt så kraftigt så att hon har träffat baksätet. Hela PoP overallen & kläderna är genomblöta. Som en van kräk mamma hade jag iallafall med mig ombyte & en filt! Alex måste iväg till ett möte, så vi skiljs åt & jag tar mig till H&M för att köpa en jacka till lillan. Väl där fanns inte jackan som jag ville ha så vi ska strunta i det. På väg ner från rulltrappan så sätter hon igång igen, hon hulkar & spyr. Jag blir väldigt orolig & utropar shit! Folk stirrade såklart på både mig & Caeila. Vissa med medlidande , andra med äcklade miner. Stackars lillskruttan var täckt i spy från halsen & neråt.

Var bara att vända & köpa nytt ombyte, för jag har inte med mig två ombyten i skötväskan.  Efter det så däckade Caeila i vagnen. Så vi fortsätter att gå på stan & väntar på att pappa Alex skall bli klar.

Medans att vi väntade gick vi förbi jobbet & hämtade upp mina nya skor, samt köpa linsvätska, tunikan från Sisters hade tyvärr inte kommit. De skulle ringa mig när den anlände :D. Var även förbi Guldaffären för att förlustanmäla min vigselring. Ja, jag är rätt så klantig & ringar har jag extra svårt för. Som tur var har jag försäkrat den :D

Väl hemma så har lillan fortsatt & spy då & då. Även jag mår väldigt konstig, jag känner att något inte står rätt till. Dock så är hennes humör på topp, tur att hon är van spytjej! Kanske är en släng av magsjuka :( Jag lär ju vara smittad då hon spydde i min mun igår ;(

Så idag blir det pyjamasdag för både mig & Caeila.




Det där jäkla påskgodiset

Är det någon som tycker om dragèägg, chokladägg & skumkaniner? Inte jag iallfall, ÄCKLIGT säger jag bara. Jag kommer ihåg när jag var liten hur besviken jag blev, när det inte var gott godis i påskäggen! Sådan känsla får jag än idag, man måste le & vara artig men inombords spyr jag !

Så nu har jag ca 0,5 kg godis över här hemma, så om någon vill ha det så varsegod & kom hit & hämta det!



Här kommer en bild på de äckliga äggen!


Pinglan

Var visst ingen babyrytmik idag, men vi stannade kvar ett tag med Josefine & Nellie. Vi fikade lite & snackade lite strunt.




Caeila fick äta lite gröt, men verkar mest intresserad av att äta på sin hakklapp.


Nellie skulle äta morot & potatis pure, men det verkar inte som att det är någon hit!

Nu sover Caeila & jag väntar på att klockan ska bir 14.30, för då ska vi knalla ner emot stan.


Dagens outfit

Here goes :D

Jag
Jacka från BikBok, leggins från H&M, skor från Vans, väska från sydkorea



Caeila
Byxor by Kappahl, Body by molo hårband by SarahPaskota



Att jag alltid ska få till sådana fåninga miner på mig själv, får väll acceptera att jag ser ut så :P

Tisdag

Idag är det fullt upp, jag & Caeila tänkte ta oss en sväng till öppna förskolan & vara med på babyrytmiken som börjar kl 11. Efter detta så hade vi tänkt ta oss en tripp till stan för att se om Sisters har fått in tunikan som jag väntar på. Har ett presentkort där. Sedan skall vi till jobbet & hämta den nya familjemedlemen (VANS skorna).

Efter det ska vi möta Alex på stan för att prommenera hem tillsammans.

Vad ska ni göra idag?


I love my vans!

Vi har väll alla våra favoritmärken & ett av mina är VANS. Jag har fyra stycken vansskor i färgerna lila, rosa, blå och marinblå. På tisdag är det dags för ett par vita. Jag älskar mina tygskor & snart kommer det nya paret till familjen :D






Hur snygga är dom inte då? Har ni några favoritmärken?



Kategorier

Har nu lagt in mina inlägg i kategorier, så att det ska bli lättare för er att hitta.

Caeila har fått sitt första blåmärke :(

Idag har Caeila fått sitt första blåmärke på hennes knubbiga lår, jag tror att det är ifrån tripptrappen. Då hon satt framåt & tittade bakåt mot pappa. Låret måste då ha kommit ikläm på något konstigt sätt. Stackars lilla tjejen :(



Jag leder!

Kolla jag leder på bloggbetyg.se, rösta på min blogg & kommentera den gärna genom att klicka här!

Föresten så var det ju inga Hollywoodfruar idag, men Leagally Blond gick ju på tv :D JUST BEND AND SNAPP ;D



1-0 till Caeila

Vill ni veta något äckligt? Jag & Caeila busade i sängen nyss. Jag lyfter upp henne & hon kollar ner på mig & ler. Jag säger med min Caeila röst "är det du som är mammas tjej" & precis då lägger hon av en spya. RAKT I MIN MUN!

Jag skriker till & spottar ut innerhållet. Alex kommer springande med en spytrasa, han torkar av Caeila & jag gormar efter något att stoppa i mun för att få bort den sötsliskiga maten. Alex hivar in en äcklig persikogodis i min mun.

Så 3-0 till Caeila alltså.

Mår fortfarande illa :(

Måndag

Så vad har hänt idag? Jo vi har haft besök av Alex mor Margareta, alltså Caeilas Farmor. Innan hon kom så städade vi i lägenheten. Hon anläde ca 13.00 & vi började med att fika. Caeila sov till kl var ungefär 15 & då tog vi oss ner till stan. Margareta ville köpa body butter på The body shop. Sedan åkte vi hem igen & vi lagade en sen lunch. Så ikväll blir det bara något lätt iform av mackor eller fil.

Efter att hon hade åkt hem tog jag & Caeila oss en liten tupplur.  Snart är det dags för Caeilas dagliga dusch & sedan skall vi bara mysa vid TV:n. Lilla syster ställde tyvärr in, men det gör ju inget för att ikväll är det en väldigt bra TV kväll med serier som Hollywood fruar, The Boston Tea Party osv.

Tyvärr hann vi inte med Dagens outfit idag då Farmor var här & nu är jag tillbaka i mina mjukisar! Caeila ligger nu & rör sig frammåt på golvet. Hon har förflyttat sig ca 1 meter & har nu vänt sig från mage till rygg. Hon är så duktig min lilla tjej.

Imorgon kanske jag har underbara nyheter att berätta!

Betala skatt på sin blogg?

Den svenska bloggeliten får ju somsagt gåvor & betalt för att skriva om dessa. Detta räknas som tjänster & sakerna är värda flera tusen kronor. Så nu vill skattevereket se till att de får betala skatt på dessa gåvor/tjänster! Skatten skall baseras på marknadsvärdet för varan, de skriver inte hur mycket skatt men jag antar att det borde vara ca 33%. Tycker ni att detta är rätt eller fel?

Läs artiklen här.

Change

Känner att jag som person har förändrats otroligt mycket sedan jag blivit mamma. Mina värderingar har ändrats & jag har blivit mer ängslig som person. Jag analyserar varenda synvinkel av varje sak & händelse. Detta gör att jag har svårt att somna om kvällarna. Det tar väldigt lång tid att varva ner. Finns ju så mycket att tänka över.

Kan nu säga att jag förstår hur min mamma alltid har vart så beskyddande mot oss när vi var barn, jag vet inte hur jag kommer reagera när tiden är inne att släppa "lös" Caeila. Det finns ju så mycket som kan gå fel i världen.

En anna sak som har förändrats är att jag har blivit mer målmedveten & vet vad jag vill inom de närmaste fem åren. Det ska bildas familj, både jag & Alex vill ha tre barn. So two more. Jag skall även studera & ta min examen som byggnadsingenjör. Målet är även att bygga eller köpa ett hus åt oss & vi skulle även vilja flytta utanför Sveriges gränser. En flytt till Tyskland & Italien är redan under diskussion så att jag kan slipa på min tyska samt italienska. Sedan skulle vi vilja se oss omkring, innan barnen ska börja i skolan. Vi får se vart vi bor om några år. 

Det finns så mycket jag vill göra men allt har ju sin tid. Vad vill ni göra med era liv? Har ni en femårsplan eller kanske en tioårsplan? Hur ser era drömmar ut?




Om du fick träffa vem som helst?

Lyssnade på Saman på P3 igår & han intervjuade någon språkvetare. En av intervju frågorna var vem skulle du vilja träffa död eller levande? Jag frågade ganska snabbt Alex vem skulle du vilja träffa? Han svara snabbt Julius Cesar eller Jesus. Jag frågade varför just Jesus & han svarade att "han ville veta vad som verkligen hände"! Vi diskuterade även detta runt matbordet i Hallstahammar & namn som kom fram var Columbus, Adolf Hitler, Albert Einstein, Shakespears, Mao. Vilka skulle ni vilja träffa?

Tycker Saman har en riktigt bra show & vi brukar lyssna på honom när vi är påväg till den traditionella söndagsmiddag hos mina föräldrar.

Lite bilder på våra förslag:





Tvätta!

Sedan vi fick Caeila har våt tvättmängd ökat något kopiöst. Från att vara tvungen att tvätta varannan vecka så tvättar vi två gånger i veckan. Så idag tvättas det igen i vår enorma tvättstuga. Det handlar om minst två ikea kassar fulla. Så ni som ska ha barn, bered er på många tvättdagar.

Nu kommer svärmor, så vi hörs sen.

Måndag

Så vad har hänt & vad kommer hända idag? Vi har haft en väldigt bra natt & Caeila har sovit i vår säng. Det är så mysigt att vara inringlade i varandra. Jag & Caeila sover tätt ihop. Alex tog upp CAeila vid 8.00 & de kom in för att väcka mig vid halv elva. Det första Alex gjorde var att dra upp persiennen & vi kollade ut. SUCK det snöar! Kände att jag bara ville dra täcket över huvudet. Men det ville inte Alex & lillstumpan. Så vi stannade i sängen & gosade till ett tag till. Caeila skrattade mycket & vi kunde prata igenom vad vi skulle göra idag.  Så vad händer idag då?

Jo, Svärmor kommer på besök, hade egentligen bestämmt att träffa lite av mina mamma kompisar, men det fick man snällt ställa in. Som tur var är hon en timme försenad så hon anländer ca 12.00, hade nog inte orkat upp tidigare än jag gjorde.  Alex bakar scones & det är snart dags för brunch, idag skall vi bjuda Svärmor på pasta carbonara & vi kanske tar oss ner till stan en stund. Om det är öppet idag, är tveksam, någon som vet?

Ikväll kommer syster & co hit & äter hembakt pizza. Vi ska nog att se det första avsnittet i serien The Pacific. LÄNGTAR :D Älskade Band of brothers filmerna, samma producenter i denna serie dvs. Tom Hanks & Steven Spielberg



Ska senare pilla lite med bloggdesignen & lägga in mina bloggkompisar, ber om ursäkt för att det inte har hänt ännu. Sedan skulle jag vilja tipsa om en tävling på min kompis Sarahs blogg. Där man kan vinna ett par söta toddler skor. Klicka här för att ta er till tävlingen.

Kommer hålla er uppdaterade löpande idag. Så kolla ofta :P Ha en bra dag!

Söndag

Denna söndag blev ju inte riktigt som plannerat, vi skulle till S&E men om man inte får svar på mobilen riskerar jag  inte att åka 20 minuter för ett tomt hus. Så vi hängde här hemma istället. Vi tog däremot en extra tripp till Bauhaus där vi köpte mer färg & lack till bokhyllan. Sedan så spenderade vi en trevlig kväll med F&A. Nu är vi hemma igen & lillan sover.

Snart dags att sova för imorgon kommer svärmor & hälsar på. Hon har inte sett Caeila sedan i början av Februari & det är även andra gången som hon har hälsat på oss i denna lägenhet. Ska bli kul att se hur hon reagerar på allt det nya. Hon har bara sett det i nedrivet tillstånd. Ska försöka hitta lite före & efter bilder. Har tyvärr bara de som var med i vår lägenhetsbroschyr. Men kan kanske luska fram en annan lägenhet med samma "standard" som vår var i.


Snart är det måndag igen, veckorna går alltför fort!



Hope

I Sverige insjuknar ca 300 barn i cancer, 3/4 av dem överlever. Tycker att cancerfonden gör ett bra arbete & därför tycker jag att alla som har sisådär 500 pix över skall köpa Hope halsbandet från barncancerfonden. Det går till en bra sak & det är snyggt. Ska köpa ett sådant till mig själv när lönen kommer. Klicka på bilden för att beställa ett!

Sweet Home Hallstahammar

Sitter hemma i mitt barndoms hem & väntar på att syster yster skall sätta på grillen. Ikväll blir det helstekt fläskfilé (börjar bli tjatigt, jag vet :P) med potatissallad. Vi ska sedan fortsätta kvällen med att se på Shutter Island för att sedan bege oss hem.
Slänger in en bild fån Italien, bara för att det snart är dags! Ska bli så kul att ta med Caeila dit.
Snart dags bara två & en halv månad kvar!

Spelet Rape Lane

Såg ett inslag på aftonbladets hemsida om ett nytt dataspel som är gjort i Japan, spelet går ut på att våldta kvinnor eller ofreda dem på något sätt. I spelet kan man välja om man ska våldta dem, taffsa eller tränga in kvinnan i ett hörn för en gruppvåldtäkt. Hur fan är människor funtade? Varför väljer ett bolag att ens ge ut ett sådant här spel. Helt absurt, jag blir både ledsen, förbannad & upprörd. Detta visar hur långt vi har kommit i Sverige & hur långt efter de är i Asien när det gäller jämställdheten. Om ni vill se inslaget så klicka här.

Film & Verklighet

Såg ni på Boston tea party i veckan? Det gjorde jag & där tar de upp hur filmen påverkar våra liv. Även jag vet att det påverkar oss mer än vi tror. Vi kan finna tröst, bli förbannade, skratta eller gråta under en film. Men jag tror att det är viktigt att skilja på verklighet & fiction. Jag tror att speciellt unga har svårt att skilja film & verklighet, det vet jag att jag hade. Man trodde att allt skulle vara som på film ett förhållande, jobb eller verkligheten.

Filmen var ju ens inkörsport till det vuxna livet & man slapp prata med sina föräldrar & trodde att man visste allt (pratar om mig själv iallafall). Tyvärr fungerar ju det verkliga livet inte riktigt som på film. Vardagen finns ju faktiskt & tristess existerar. Varje dag kan inte vara romantisk eller spännande. Då skulle man bli utmattad. Men man måste aktivera sig själv & inte låta den berömda "slumpen" avgöra hur ens liv ska se ut. Jag brukar alltid försöka uppmuntra folk att testa nya saker & ta tag i sitt liv. Det är du som utformar ditt liv & ingen annan.

Däremot gillar jag att filmer anspelar på att allt är möjligt & jag själv gillar att drömma. En film kan förgylla en kväll & man kan drömma sig bort för ett litet tag. Den bästa genren är tveklöst Fantasy/SciFi/Äventyr. Jag är en sådandär fantasy nörd som slukar böcker som Twilight, Harry Potter, Eragon etc. Jag gillar att resa till en annan värd & uppleva äventyr med drakar & riddare. Känner att jag måste få fly denna värld ibland & resa in i en annan. Hela min uppväxt har jag slukat böcker & film på löpande band. Det är kanske därför som jag är en sådan drömmare. Har tyvärr inte sett Avatar ännu, men väntar med spänning tills att den kommer ut på DVD. Detta år är ett riktigt bioår för mig. Då filmer som Robin Hood, Alice i Underlandet, Iron Man 2, Prince of Persia, Eclipse, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I & Narnia kommer. Av varje trailer får jag gåshud & rysningar!

Blir mycket barnpassning för mormor & morfar!








Dagens outfit!

Väntar på att S ska ringa så att jag kan packa in Caeila i bilen. Så vi gjorde dagens outfitbilder så länge.

Jag: Jeans jacka Fornarina, Randig topp JC, Jeans Replay.



Caeila: Byxor Kaxs, Tröja PoP, Hårband ala Mama!




Känns jättejobbigt att mina replay jeans töjje rut sig, någon som vet hur man kan tvätta dem så att de stannar som de är? Föresten syns det att jag gillar randigt?

Bu sa laban...

Det här med att leka snällt i babygymmet existerar inte längre för Caeila, hon sliter & drar. De stackars små gosedjuren får inte en lugn stund. Hon jollrar & rullar runt. Hon har blivit så smart så att hon tar loss en av krokarna så att babygymmet faller ihop så att hon lättare kan bita & skrika åt laban.

Look at the evidence:



Söndag


Det ligger ett lugn över lägenheten, If I used to love you av Daniel Lemma strömmar ut i högtalarna & Caeila leker i sitt babygym. Laban får både en & två snytingar & hon brukar hångla med Labolina. Alex har gjort frukost åt mig & snart skall vi bryta upp ur vårt söndagslugn & sätta fart. Alex skall måla & jag ska städa av köksbordet efter min sysstuga & dammsuga hela lägenheten. Kl 13.00 skall vi bege oss till S&E för att mysa. Alex kommer då förhoppningsvis få en del plugg gjort.

Har märkt att sedan jag blev mammaledig har det här med tiden spelat mindre & mindre roll. Har nästan aldrig klocka på mig & jag känner inte pressen av att passa någon tid. Igår så missade vi det här med tiden totalt då vi skulle ha vart hos min syster kl 19.00, vi kände att tiden hade gått för fort. Från att klockan var 15 tills att klockan plötsligt var 19.00. Tycker att det är rätt skönt att man lever i nuet & att klockan inte har en sådan stor betydelse längre.

Lägger upp en bild på Caeilas glada ansikte när hon väcker en på morgonen & ha en fortsatt trevlig söndag.





Tankar kring:Flickan som lekte med elden del 1


Stieg Larsson filmerna är för bra, jag är en sådan där tjej som inte klarar av spänning. Jag går fram & tillbaka från Tv:n, när det blir för läskigt går jag & diskar eller städar. Så idag skulle vi se på Flickan som lekte med elden del 1 på svt. Tycker att dessa filmer är väldigt bra men väldigt hemska. Jag mår illa när man får se hur Lisbeth Sallanders uppväxt var. Första filmen fick mig att gråta (ja jag är en känslig person) & jag kommer nog aldrig vilja se om den igen. Men jag är en sådan person om jag har sett A måste jag se resten.


Vad är det då som får mig att reagera så här, så att varje gång som det blev våldsamt eller otäcka scener gick jag & Caeila iväg & gosade. Jag gillar egentligen inte att titta på thrillers & speciellt inte svenska.  Eftersom att det blir för "verkligt". Detta pga. att det är mitt eget språk & mitt eget land. Det känns som att varje granne kan vara en mördare/våldtäktsman eller något annat vidrigt. Att varje stad har sina seriemördare & att varje gathörn är en farlig plats. Jag har väldigt svårt att skilja verkligeheten från vad som är fiction. Jag menar bara man öppnar Aftonbladet/DNs hemsida så hittar man artiklar om våldsbrott & grov misshandel. Min fantasi spinner ofta loss & jag undrar vad som egentligen görs bakom stängda dörrar!
Tycker också att dagens del var väldigt passande då den föredetta polischefen Göran Lindberg är just nu misstänkt för koppleri samt flera fall av våldtäkt. Det händer så mycket hemskheter som vi aldrig kan föreställa oss. Hur kan en sådan man komma till toppen? De är sjukt bra på att manipulera folk & de hittar nog sina "kompisar" ganska lätt.

Kände att jag inte ska gräva ner mig i detta mer, men hur reagerade ni på filmerna av Stieg Larrson? Är ni som jag & kan inte skaka av er den olustiga känslan efter en sådan film eller kan ni se sådana & glömma bort det sedan. Detta avsnitt kommer nog hålla mig vaken inatt.




Tycker för övrigt att Naomi Rapace gör Lisbeth grymt bra!

Ha en fortsatt trevlig kväll!




Det är vår!


Hur skönt var inte vädret idag då? Jag & Alexander skippade målningen & tog oss ut på en välförtjänad promenad! Vi svängde förbi Å&J. Där bjöde de på kaffe & vil chillade i vårsolen & för att snacka lite strunt. Efter det tog vi oss en till runda & kollade på villorna som fins i de området där vi bor. Vi drömde oss bort & diskuterade hur vi skulle göra med vår trädgård i framtiden. Jag tänkte lägga in en bild på Caeila när hon relaxar med solbrillorna i vagnen, första gången som hon får känna på värme, alltså att man inte behöver vara på pälsad till max för att trivas i vårt kalla land!



När det rä sådant här väder vill jag bara fixa till vår äckliga balkong & göra det mysigt.


Dagens outfit!

Blev ett litet ovanligt kort idag, men valde den för att den fick mig att få vårkänslor. Jag & Caeila sitter & chillar utan för J&Ås hus.

Jag: klänning från H&M, solglasögon från Anon, sjal från Friis&Company, leggins från H&M

Caeila: Sollbrillor & overall från Lindex (present från mormor&morfar), body från molo, skor från DC shoes & hårbandet är hemmagjort.

 


Amning & Godsaker!


Jag helammar min dotter & vi har precis börjat introducerat smakisar. Det går jätte bra med amningen & sådär med smakisarna. Jag trivs väldigt mycket med att amma men är lite irriterad på staden Västerås & dess amningsvänlighet. Det finns ingen stans för oss mammor att gå för att få lite lugn & ro med våra små änglar. Detta leder förmodligen till att fler mammor väljer att inte amma & gör att vi som mammor blir mer isolerade. Fy skam på er Västerås stad. Vi som har Carema som BVC har tur, eftersom att man kan gå upp till dem & sätta sig. Men när jag har haft bråttom får man bara langa fram tutten. Har ammat på ställen som omklädningsrummet på H&M till bakom buskarna vid Kappahl. Har hört via ryktesvägar att Åhlens Stockholm har tänkt på detta & har fixat en skön & mysig amningslokal. Där kan man ta med sig sina små för att ge dem mat & kanske ta det lugnt från stadens hets ett litet tag. Guldstjärnor till er Åhlens Stockholm.


Idag reagerade jag på min spegel bild. Shit va smal jag är (menar det i ett negativt syfte). När jag var preggo & som allra störst vägde jag 64 kg. Jag väger idag ca 50 kg & måste akta mig för att gå ner i vikt. Första tanken som dök upp i mitt huvud när jag såg min spegelbild var att jag måste äta mer godsaker. Detta beror helt på amningen. Har från en säker källa fått veta att man gör av med ca 700kcal/liter mjölk. En bebis dricker ungefär 150 ml mjölk/kg. Dvs att min bebis driker i princip 900 kcal om dagen. Det är lika med 4 st bitar kärleksmums eller 6 st bullar. Ser ni mitt problem.  Jag ökar mitt sockerberoende enormt samtidigt som jag vet att jag inte kan sluta äta dessa godsaker för då går jag ner ännu mer. Jag äter frukost, lunch & middag samt två mellanmål. När jag äter lunch & äter jag oftast mer än min man.

Jag kan aldrig gå någonstans utan att ha med mig dryck & något energigivande i fickan kan vara allt från en daim till en burk med bullar. Om jag inte har med mig detta blir jag väldigt lätt svimfärdig & energin bara rinner av mig. Så varje dag gör jag av med 900 kcal på ett bräde & sedan gillar jag att röra på mig. Är inte ofta som jag sitter stil en hel dag. Blir oftast en prommenad eller något liknande. Sedan hjälper det ju inte att man går omkring & styrketränar med Caeila hela dagarna, jag menar hon är en tung tjej ca 7,6 kg.

Ett annat problem med amningen är att jag är konstant hungrig, spelar ingen roll om jag precis har gluffsat i mig en Big Mac & co, 10 minuter senare känner jag suget, måste även där akta mig så att jag inte äter för mycket & spyr istället.

Så när jag väl slutar ammar kommer jag ha ett sockerberoende som heter duga, får väll blogga om det problemet också. Har planerat att sluta helt med amningen vid ca 1 års ålder. Får se hur den planen går.

Jag vill dock uppmuntra alla nyblivna mammor att amma, det är mysigt & man får en speciell känsla av att vara så behövd. Att man själv producerar det viktigaste till sitt barn. Lite läskigt i början men man vänjer sig.




Påskafton

Natten har vart helt ok, provade sovpåsen på Caeila inatt & den gjorde susen. Behövde bara vakna för amningen & vid sjutiden så tog Alex över. Fick sova ostört till 12.30, kan säga att det behövde jag.

Idag är schemat fullspäkat. Vi ska måla hyllplanen, hinna me den prommenad i solskenet, sy Caeilas två sistahårband, åka till Hallstahammar för att laga hemmagjorda schnitzel med potatis med min syster yster, för att sedan ta oss hem igen.

Just nu har min man gjort pannkakor till mig, det blir en brunch här i huset. Caeila har precis slocknat för att sova middag, så dagens outfit får komma lite senare.

Ha en bra dag!


Gud vad jag älskar att fynda!


Jag är en sådandär tjej som inte skäms över att köpa begagnat. Tvärtom är jag riktigt nöjd & stolt över mig själv när jag hittar något fynd. Det kan vara allt från möbler till kläder. Gjorde ett riktigt fynd här i höstas då jag köpte en slaktarbänk från ballingslöv för bara 800 kr nypris för den är ca 10 000kr. Den står nu i min matsal! Det som var lite roligt med det hela var att dagen efter att jag hade fått hem den, var en likadan slaktarbänkar med i tvprogrammet Design Simon & Tomas. Jag tycker även om att köpa nytt, men innan jag gör köpet brukar jag kolla efter om det inte finns något som är lika snyggt fast begagnat. Brukar oftast spara en peng!

Barnkläder är en passion för mig & för mig som mammaledig är det perfekt med begagnat. Vi har en väldigt begränsad inkomst & andrahhands värdet på barnkläder är oftast i väldigt bra skick. Jag älskar märket molo & inser att det märket är alldeles för dyrt för mig i affärena. Men på tradera där kan jag verkligen fynda! Älskar den sidan, är inne varje dag & hittar oftast något att buda hem. Ibland vinner jag & ibland inte. Det är så kul att få hem små paket på posten. En annan sak som är roligt med just budandet är att jag iallafall får en adrenalinkick. Brukar lägga mitt bud precis i slutminuten & under den minuten slår mitt hjärta extra fort. När jag väl inser att jag har vunnit brukar jag skrika till av glädje.

Finns även en lokal babyshopp som säljer begagnat här i Västerås, som jag brukar besöka en gång i veckan. Kommer aldrig därifrån tomhänt, har både köpt leksaker till lillan & kläder.

Blev idag inbjuden till en facebookgrupp som heter Bortskänkes/Bytes/Ges/Mottages/Doneras/021-området. Det är en grupp där man hjälper varandra. Det finns till exempel en person som önskar för en annans familjs räkning, en annan som söker saker till sitt hundpensionat osv. Jag gillar sådana här ideèr & tycker att de som kommer på dem är geniala. Så gå med du med om du behöver något eller vill skänkabor något.


Det finns även många andra fördelar med just begagnat. Speciellt när det är till små barn. För det första så har alla spår av kemikalier försvunnit från begagnade barnkläder, då de blivit tvättade mer än en gång. Detta gör att ditt barns hy skonas & intaget av kemilakier minskar. För det andra är det väldigt miljövänligt, jag kan shoppa utan att känna att jag bidrar till konsumtionssamhället (förutom den slanten jag ger till den jag köper). Den tredje orsaken är att det är billigt, jag kan bjuda hem klädpaket med 20 plagg för 37 kr. Vart hittar jag det i en affär? Får inte ens en body för den slanten.

Tänkte lägga upp lite bilder på mina fynd för att ni skall bli inspirerade:

Slaktarbänken från Ballingslöv:


Klädfynd från PoP & molo



Så tänk klimatsmart, köp begagnat!




Dagens outfit!


Utgår, eftersom att vi har levt i mysbyxor idag. Vi återkommer imorgon!


Långfredagen!


Idag har vi haft fullt upp här hemma. Jag & Alex har gjort ett riktigt ryck, vi har slipat alla hyllplan, damsugit hela lägenheten, bakat, tvättat & lagat mat (egentligen ska man ju bara slappa idag).

Dagens pyssel var Hårband. Jag tycker att Caeila passar i hårband & det är bra att ha som accesoar när hon har lite "killigare kläder". Har letat igenom hela Västerås samt nätet efter fler hårband till Caeila. På stan har jag köpt de tre som finns på H&M & på nätet hittade jag beställningssidor från England eller USA. Ville dock inte betala porto på ca 230 kr så jag tog tag i det själv.

Så igår tog jag med mig Caeila till syaffären som ligger i Centra. Vi inhandlade de nödvändiga tygerna & idag bestämde jag mig för att vara kreativ & sy påskpresenter. Lilla tjejen måste ju få något på påsken &  hon kan ju inte äta godis. Det blev tre hårband i färgerna cerise, svart & blå. Imorgon ska jag även sy två stycken till i lila & vitt (resultat längre ned).

Efter pysslandet så lagade jag helstekt fläskfilè med potatis (trots att det är långfredagen) & vi har tittat på Talang. Min favorit var undersköterskan (en man) från Västerås, han var ju helt underbar. Blir så glad för sådana personer som han, när de förändrar sitt liv. Ingen väntade sig den rösten, Sveriges egen Paul Pots!

Missade solsidan tyvärr då Caeila har vart helt hysterisk. Det tog mig en timme att få henne lugn. Tror verkligen att tänderna är på G, hur lång tid tar det för den första att växa fram? Tycker så synd om henne när hon inte kan varva ner ordentligt.

Ikväll blir det lugnt som vanligt med gos & kanske någon bra film. Lägger in lite bilder på systugan & det färdiga resultatet! Ha en trevlig kväll!


Jag & Caeila in action:



Caeila i ett av sina hårband:



Påskpresenten & the Collection



Börjar bli en liten samling!


Bara en vanlig dag hemma hos Paskotas!


Idag känner jag suget, inte vilket sug som helst utan det där effektiva suget som kommer över mig ibland. Detta sug gör min man alldeles matt & han vill bara dra något över huvudet & gömma sig. Han brukar oftast säga "hur fan kan du hinna med allt". Han diskar på en timme jag diskar samma disk på 10 minuter. Han viker tvätten på en timme, jag gör det på 15 minuter så kan vi hålla på.

Jag brukar oftast kontra med att jag redan från dag ett har fått hjälpa till hemma, vilket han aldrig har behövt. Jag brukar berätta för honom att varje gång jag gör något har jag en väl utarbetad plan i huvudet. Vad som skall vikas först eller vad som skall diskas först osv. Om man arbetar utefter en plan går det oftast fortare än om man bara tar det som det kommer. Man kan ju inte inkudera allt, men det mesta går att räkna med.

Så idag känner jag för att ta tag i bokhyllan med det stora B:et. Det är en gigantisk väggbokhylla som skall täcka en av våra vardagsrumsväggar. Den kommer bli ca 350 cm lång, 30 cm djup & 244 cm hög. Det skall inte bara vara en bokhylla utan även fungera som ett kontor. Hitills har vi (pappa & jag) sågat till alla bitar med hjälp av pappas monster såg!

Idag skulle jag vilja ta tag i slipningen & imorgon tar jag tag i målningen . När detta är klart skall vi montera upp den på plats & därefter skall det spacklas och slipas, inga skarvar får vara synliga.

Slänger upp en bild på en av ritningarna (den utan mått), så kan ni kanske få en bild av vår vision:





Nej nu är det dags att sätta fart, inte snacka så mycket :D


Har vi en smutsig & äcklig lägenhetstomte?


Varje dag, varje morgon när jag vaknar ser lägenheten ut som ett bombnedslag. Jag funderar alltid på hur detta kan komma sig? Den uppfattades inte som stökig i mörkrets trygga famn.

Så jag har börjat fundera lite, vi kanske har en inneboende, en lägenhetstomte? Denna inneboende lämnar disk efter sig, leksaker samt en massa annat strunt. Jag tycker att en sådan tomte borde vara tacksam över att jag inte har sparkat ut honom & han borde städa undan efter sig :D Men eftersom denna tomte är så himla ohyffsad får väll jag ta tag i promblemet.


Glad Påsk!


Underbara torsdag!


Dagen började med att jag, Caeila, Jesper & Arvid träffade Josefine & Nellie nere på förskolan Pinglan. På Pinglan är det alltid mysig & vi hade ett pass med babyrytmik som Caeila verkligen gillar. 

Det som var lite roligt var att de flesta trodde att Jesper var min man?! Det är alltid så när man går med en killkompis på stan, alla tror att det är pappan. Caeila har väldigt många olika låtsas pappor men bara en riktig pappa. Brukar ofta fråga mina killkompisar om hur det känns att de plötsligt känner sig utpekade som pappan till min unge. De bara ler & rycker lite på axlarna & säger att det känns helt ok.

Efter att vi hade hängt på Pinglan ett tag så fick jag låna Jespers bil för att ta mig ner på stan. Väl nere så fixade jag kuvert till dopinbjudan & hälsade på grabbarna på jobbet. De hängde som vanligt i "vår" butik & hade gjort en hel del förändringar. Fick även veta att Daniel hade bjudit & vunnit på lägenheten som han hade kikat på. Så GRATTIS Daniel!

Efter turen ner till stan satta jag mig & fixade med dopinbjudan, ramade in foton, städade lite & gick till mataffären för att inhandla ingredienser till Paskotas Hamburgare. Vart super smarrigt. Caeila slocknade i mina armar efter en lyckad dag.

Har även tittat på Criminal Minds & jag klarar inte av när det är avsnitt som handlar om barn, det är för hemsk. Satt med en stor illamående klump i magen & kände bara att "detta händer säkert någonstans". Den gamla tanten fick mig att vilja krypa ner under täcket med min lilla flicka & aldrig lämna mitt rum. Kommer aldrig mer släppa henne med blicken, skall installera ett gammalt lädersele i vagnen. Så att ingenkan ta henne!

Imorgon skall det slipas bokhylla & vi ska måla det mesta (är det tänkt, men man vet aldrig). 

Nedan kommer lite bilder från dagen som har gått:




Caeila & Arvid



Tilda & Nellie

Nu känns sängen väldigt lockande. Godnatt!


Glad Påsk!


Åh, påsken, massor med minnen kommer tillbaka om hur man på skärtorsdagen alltid gick & knackade dörr. Jag, Janika Aho , Fredrika Nyvall & co satte på oss påskutstyrseln & tjänade storkovan! Både när det gällde godis & pengar! Jag kom ihåg hur man hetsritade påskkort så att man skulle hinna med så många hus som möjligt. Vi gick både torsdag & lördagen med invändningen om att på torsdag var vi på väg mot blåkulla & på lördagen var vi på väg hem, man behöver alltid proviant. Det var mycket slit att gå från hus till hus, men vi var alltid glada & det är lyckliga minnen.

Så idag såg jag att en av mammorna på Facebook hade spökat ut sin unge till påskkärring & jag var inte sen med att hänga på. Så här kommer en bild på Påskkärringen Caeila:






GLAD PÅSK!








Mitt drömjobb!


Alla hade vi våra drömjobb när vi var små, vissa ville bli doktorer, brandmän eller poliser. Mitt mål var ifrån början att bli hjärnkirurg/FBI agent. Detta var en väldigt bra kombination tyckte jag & min pappa höll minen & höll med. Varför just denna kombination då? Jo, jag villa ta skurkarna & som en modern hjärnkirurg operera bort det som gjorde dem onda. Smart idé va? Vad ville ni bli när ni var små?

Idag ska jag bi byggnadsingenjör & funderar även på att ta en examen i mark&vatten. Ska fortsätta denna utbildning i höst. Det ska bli kul & jag känner att det är dags att ta tag i mitt liv. Både för mig själv, Alexander & Caeilas skull. Är trött på att ha en väldigt begränsad ekonomi & vill känna att jag skapar något. Vem vet jag kanske läser vidare till arkitekt sedan?




Såhär kommer jag att se ut var och varannan dag på jobbet :D








Dagens outfit!

Here we go again :D Idag har jag & Ca en jeans dag, jag är lite tokig i snickarbyxor till lilltjejen!

Jag: jeans från Replay, top från H&M, halsband från Sydkorea, skor är en present
Caeila: hårband från H&M, body från Pippi, Snickarbyxor är ett tradera fynd, skor från DC shoes                                


Dags att dra till Pinglan! Ha en bra dag :D

 




Den nya designen!

Jag är faktiskt grymt nöjd över hur sidan ser ut, ska bara fixa lite med länkarna & rubrikerna & sedan är jag i princip klar.

I natt har vart en sådandär dålig natt för Caeila igen, vi vaknar vid fyra byter blöja & vaknar sedan igen vid fem av att hon skriker i sömnen?! Undrar om det kan vara någon tillväxtfas eller att tänderna är på ingång? Det hjälper ju inte att mamma & pappa satt uppe och pillat med bloggdesignen. Så har idag kanske fått fyra timmars sömn, men det är ju självförvållat!

Caeila har även inatt legat & gjord pipljud med näsan. Så imorse så tog jag tag i problemet & tog ut en snorkråka som var lika stor som Mount Everest om man jämnför med storleken på Caeilas ena näsborre. Hur kommer det sig att de kan få så stora kråkor?

Ska snart sätta igång & göra mig iordning, har en lång dag framför mig. Det ska bli kul, men samtidigt vill jag bara gå & lägga mig. Blir nog en liten powernap i eftermiddag.

Uppdaterar om ett tag med lite dagens outfit bilder :D


RSS 2.0