Dagns foton

Dagen har vart helt underbar :D Började dagen med att vara vaken i en timme för att sedan gosa in mig i Caeila igen för att somna om. När kl slog 13.00 (runda slängar :P) var vi på djäkneberget för att träffat mammorna. Det var jag&Caeila, Vanessa&Viktor, Emmy&Angelo, Annica&Benjamin, Sarah&Ella samt Josefine&Nellie. Där mös vi ett bra tag & snackade skit som vanligt.

Efter det var jag tvungen att gå hem igen för att hämta biokorten. Tog mig sedan ner till stan där jag träffade min fina Jenni :D Vi drog till donken & åt, mumma! Det var länge sedan sist, det blir automatiskt gott när man inte vart där på ett tag.
Efter maten så lämnade jag över Caeila till Alex. Som skulle ha henne medans jag & Jenni såg SATC 2. Den var bra, bättre än förväntan! Kändes realistisk men ändå inte. Tyckte om att det inte var ännu en sådandär puttinutt film där de är så kära bla bla bla! Det fanns problem, precis som i verkliga livet!

Efter bion mötte Alex upp mig & vi gick hem, Caeila var asgnällig så det var bara fram med tutten & amma på ett betongblock. Sedan fick jag bära henne en lång stund innan hon kunde tänka sig att vara i vagnen igen. Sessan då, alltid så bestämd! Nu väntar vi på att lilskruttan ska bli trött & nanna. Så att jag & Alex kan få lite egentid tillsammans!

Getting jigga with her ribbon!

Sjumånaders gamla flickor ska sitta själv på parkbänken! Enligt Caeila iallafall!

 

 


Sju månader idag

Idag blir Caeila sju månader, det var sju månader sedan jag hade en stor mage & svullna fötter. Känns som att det går alldeles för snabbt! Så vad har hänt under den senaste månaden i Caeilas utveckling?

Jo, hon har börjat ställa sig upp mot olika saker, alltså att hon tar tag i saken & drar sig uppåt. Farligt farligt anser mamma, då hon inte riktigt har balansen. Men hon är modig min lilla tjej & fast att det har blivit en & annan faceplant så försöker hon om & om igen.

Mat är numera en favorit del i hennes liv (helst hemmlagat) & majskrokar går inte att leva utan. Hon älskar att duscha själv & ligger gärna under de varma vattenstrålarna med en leksak eller två. Hon kommer vilken dag som helst att börja krypa, men just nu nöjer hon sig med att köra armystyle. Det går fort det med, iallafall tillräckligt än så länge.

Den första tanden har tittat fram & det kliar som attans i munnen på na (tror jag iallafall). Tandborsten är god att suga på & vi gör frammsteg när det gäller tandborstning. Tittut leken börjar även bli väldigt populär & även "jaga mamma genom olika rum" leken.

Tror att jag fick med de stora milstolparna i Caeilas liv, jag ndrar vad som händer denna månad?

 



Dagens foton

Haft en bra dag, men inte så mycket att ta kort på! Men Caeila har fått smaka på bröd idag, det var mumsigt! Här är lite kort!





Domenica

Så, förlåt mina kära vänner men vi har haft fullt upp idag. Vi har rensat & städat undan alla vintersaker, så nu är de i förråden. Toaletter har skurats, disken är diskad osv. Alex har även tagit bort tapet i Caeilas rum, det går sakta men säkert frammåt! Imorgon skall det dammsugas samt tvättas golv (om jag orkar).

Vi har även tagit en tur till mediamarket där jag har köpt ett rosa skal till min Iphone! Blev assnyggt, nu ska bara displayen bytas. Men den där j*vla apple snubben hör ju aldrig av sig! Blir tokig när man har lovat något & sedan håller man inte det till kunden!

Har även lagt ut lite saker på tradera för att sälja av lite saker som man inte behöver eller använder. Alltid skönt att rensa bort & få lite extra cash i fickan för det!

Snart ska vi iväg till Åsa & Jesper för lite söndagsmiddag! Mysigt att träffa dem igen, blir ju inte så ofta som man skulle ha velat nuförtiden! Men det blir väll så då de & vi är väldigt upptagna hela tiden!

Dagens foton kommer upp lite senare ikväll! Ha en fortsatt bra dag!


Snyggt va?

 


Dagens foton

Har haft fullt upp idag, så det kommer in lite sent men bättre sent än aldrig eller hur. På förmiddagen så mötte jag Josefine & vi traskade ner mot stan. Där träffade vi först på Annica & Benji för en liten pratstund. Vidare sen till systemet där jag lekte vinexpert (tycker inte om vin, men vet ju vad mina föräldrar gillar). Jag & Jossan mötte sedan upp Sarah för att ta oss till gränden för lite lunch & shit det var liksom inte lite folk. Vi satt kvar där & snackade lite skit & sedan köpte jag en morsdagpresent till mor min.

Efter det så sa jag hejdå till mammorna & jag mötte upp med Alex på Istället där jag köpte mig själv en morsdagpresent, kunde liksom inte låta bli. Köpte en så jäkla snygg klänning. Så himla nöjd, har letat efter en sådan så länge. Den är av det svenska märket Velour, de har mycket snyggt till tjej (hett tips).

Efter det så beslöt jag, Alex & Adam att ta en öl på skybar för att se på nazisternas demonstration på betryggande avstånd & vilken bra plats sen då. Första parket kan man ju säga, fick några bra shot. Man kanske kan sälja till VLT?

När det var tomt på Asea torget drog vi oss hemmåt för att byta & utfodra Caeila. Direkt efter det så packade vi in oss i bilen & hämtade upp Adam för grillkväll hos mina föräldrar. Där blev det mycket snack & skratt, det är så kul att jag trivs med mina folks!

Så nu är vi hemma & efter lite trugande sover Caeila, snart ska även vi somna in. Det behövs efter en sådan här dag!



Barnensdag

Japp today is the day when we celebrate our children. Så vad sa vi göra denna dag, det är ju lite molnigt & grådassigt ute. Men känner att vi ska gå ner på jippot i stan & kolla oss omkring. Jossan & Nellie samt Sarah & Ella möter oss där.

Får bli att köpa morsdagpresent åt mamma idag, det får man ju liksom inte glömma! Jag har redan köpt en åt mig själv. Blev ett par Lisbeth Dahl askar som jag ska ha som tittskåp eller smyckeskrin har liksom inte bestämt mig ännu!

Ikväll ska vi iväg till mor & far för att grilla mums. Sedan ska vi se på fotboll urk. Jag sitter väll & bloggar eller något sådant. Nu är det dags för frukost & efter det sk avi bege oss!

Ha en trevlig dag & så kommer foton upp senare idag!


Dagens foton

Har faktiskt inte tagit några foton idag förutom på kvällskvisten. Glömde liksom kameran hemma, men runt 16 så knallade jag, pappa & Caeila ner till stan & mötte upp med min mor på Bishop. Väl på bishop så delade vi på en natchotallrik samt cola & öl. Det var väldigt mysigt at sitta & titta på folk & bara ta det lugnt. , lite senare så mötte Alex upp oss.

Runt 18.30 drog vi oss hemmåt & bakad pizza. Det var soltorkade tomater, rödlök, oliver, salami, skinka osv. Efter maten har jag försökt lagt Caeila ett antal gånger men hon vägrar & är vaken än. Hon lär väll slockna snart så jag & Alex kan kolla på lite Bones! Imorgon är det barnens dag & jag, Josefine & Alex skall göra stan. Kul att nynazisterna har en demonstration samtidigt. Men tydligen ska de göra det vid råbycentrum, inte kul för de som bor där!



Knullträdet.se

Så nu har jag vart inne på denna sida efter att ha sett deras reklamvideo. Gå in & kolla du med & hjälp oss alla att vara mer medvetna om sex.  Ser ni den blå banderollen i högra hörnet. Klicka där & gör testet. Det är självklart helt anonymt!


Venerdí

Nu är veckan snart slut igen, hur gick det till liksom. De bara sticker iväg, på måndag är det Caeilas sju månaders dag?! Somsagt tiden går för fort.

Så hur ser planerna ut för idag måntro? Jo, det är samma gamla vanliga visa, djäkne berget med lite mammor. Sedan ska Josefine komma över ikväll & tänkte höra om någon hade ett bra filmtips?

Nu ska jag försöka peta i mig lite frukost & plocka lite i lägenheten, ska kasnke även lägga ut lite wesc jeans på tradera. Men om någon är intresserad så är det bara att hojta till!

Lägger up en bild på lilltjejen i hennes lekhörna. Svårt att ta skarpa bilder nu för tiden då hon alltid rör sig!

Ha en bra dag



Dagens foto

Åh, helt ovärt att jag somnade när jag skulle lägga Caeila & vaknade nu. Hur ska jag kunna somna ikväll? eller snarare inatt!




Mercoledí

Så idag är det Pinglan som gäller i vanlig ordning, ska dit kl 14 & Alex drar då vidare till jobbet för att fixa med lite saker. Inom den närmsta veckan kanske min Wordpress är färdig designad så då flyttar vi dit! Me like!

Nu på morgonen fixar Alex i Caeilas rum & jag ska diska undan efter gårddagens bravader. Fortsätta att rensa i garderoben & sedan ska jag laga lite lunch. Full rulle nu när energin är tillbaka!

Ha en fantastisk dag & dagens foton kommer upp ikväll i vanlig ordning!


Dagens foton

 


Robin Hood & vuxen tid

Idag var mormor Anna barnvakt åt sitt barnbarn, jag var som vanligt väldigt nojjig & sprang in från parkeringen in i lägenheten. Bara för att finna att Caeila sov! Det hade gått bra sa mamma & de hade lekt en hel del. Hon varnade mig också för att Caeila har blivit bra snabb! Jo tack, det vet jag sa jag. 

Det är skönt att komma ifrån med Alex & bara ha lite tid för oss själva. Lyxen av att kolla på en film & veta att man inte blir störd. Att man inte kan kontaktas då det inte finns någon mobiltäckning i rummet. Det är avslappning för mig & visst oroar man sig, men den energin man får efteråt är helt underbar! Jag kan leva på de där tre timmarna i många veckor. Man behöver det som föräldrar, lite egentid med Alex & som vuxna!

Filmen var otroligt bra för övrigt, en riktig mamma film & den är gjord för en uppföljar. Me love it!. Det är en sådan där film som man bara måste ha i sin filmsamling. Det känns liksom inte rätt utan den!

Nu har det lilla busfröet vaknat igen så ska gå & gosa.



Martedí

Idag ska jag ner med Caeila till BVC för att ta TBC spruta. Usch! HAr hört att det blir som en gul finne efteråt & att det även kommer att bli ett ärr. Fast hellre ett ärr än Tuberkolos!

Vet inte riktigt vad vi ska göra sen, Alex ska få sova ut då han var vaken til kl 05.00 idag. Så jag & CAeila knallar ner mot stan. Ikväll ska vi på Robin Hood om Caeila reagerar bra på sprutan annars skippar vi det.

Nej nu ska jag pack aner Caeila i vagnen!

Ha en bra dag


Dagens foton

Trött bebis!


Oinspirerad

Lika oinspirerad som vädret, hatar regn! Skulle behöva gå igenom min garderob men det går inte när man har en huligan lös i huset (läs Caeila). Hon är väldigt rörlig & kommer börja krypa vilken dag som helst nu!

Till saken nu är att jag skulle behöva packa ner alla vinterkläder & se till så att alla vinterskor åker ner i källaren. Känns så onödigt att de ska skapa kaos här hemma. Men jag är så oinspirerad just nu, orkar inte ta tag i det. Sitter här & skyller på att det är Caeila som skapar kaos. Men så är det ju inte. Hon skulle ju kunna var med i rummet! Så vad är det då som är problemet?

Jo, det brukar bli en sådan här period när min man går in i sina tenta perioder. Blir för mycket för mig, att ta hand om Caeila, hushåll & ha ork & inspiration. Så i slutet av hans tenta period (två veckor) är även jag helt slut. Det känns som om jag hindrar honom ifrån att bli klar & därför försökerjag inte störa honom. HAr vart ute med min vagn konstant de senaste veckorna & det är inte ofta vi har vart hemma. Det är jobbigt då jag vill vara med honom. Han är ju en del av mig & han ger mig kraft & inspiration. Genom att inte vara med honom så blir jag ofta deppig i slutet av perioden! Imorgon kl 8.00 så är han fri. Sedan har han bara en redovisning kvar & sedan är skolan klar för sommaren! Jag längtar! Imorgon ska vi gå på Robin Hood för att fira att hans projekt är färdigt!

Om tre veckor ska han börja på sitt nya jobb, men det verkar som att han ska börja jobba lite tidigare än väntat. De behövde hans hjälp med ett projekt. Det blir bra, bara han e ledig när han väl kommer hem. Nu är han upptagen hela dagarna från att han stiger upp tills det är läggdags.

Ha ha värsta deppig jag lät över att det regnar en dag? Men det är då allt hinner i kapp, att jag & Alex inte haft tid för varandra på två veckor & att jag har fått sköta om allt. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge & snart är sommarlovet här :D

Ska gå & lägga mig tidigt för att det snabbt ska bli dag! Det känns som att det är min födelsedag imorgon, men istället för att få presenter så får jag tid. Tid med den jag älskar & det är ovärderligt!



Martedí

Vilket jävla skitväder rent ut sagt, förstör alla mina planer för dagen. Har inga regnkläder & mitt tegnskydd är så jävla dåligt! Jaja, får försöka vara positiv, det kommer säkert att klarna!

Caeila blir mer & mer rörlig för varje dag, bruttan börjar bli snabb. Man måste verkligen hålla ett extra öga på henne nu, hon är aldrig kvar där man lämnade henne! Det är kul att se henne "hämta" sina leksaker själv & höra hennes joller!

I eftermiddag är det dags för biblioteket, där ska vi vara med i någon barngrupp med min föräldrar grupp- Efter det så ska jag vidare till barnshoppen! Sedan kanske det blir en liten tur på stan. Allt beror på hur vädret utvecklas!

Ha en trevlig dag!


Lunedí & dagens foton

Förlåt förlåt, jag har haft fullt upp idag med & somnade om med prinsessan min imorse. Så vi sov till 13.30 & skulle träffa Josefine på djäkne kl 14.00. När jag väl skulle iväg, så ser jag att Alex har tagit med sig förråds nyckeln med till jobbet. Ni kan förstå att jag blev stressad.

Men när vi väl var på plats å Djäkne så hade vi en underbar stund i solskenet. Vi festade på rabarberpaj med vanlijsås, bullar & cocacola. Sedan blev våra bebber griniga så vi beslöt oss för att ta en tur på stan. Vi fönstershoppade i butikerna & sedan tog vi oss till Gränden för att utfodra de små. Väl där festade vi loss på varsin stripstallrik efteråt så mådde vi väldigt illa. Usch, man straffas verkligen direkt.

Efter det började vi gå hemmåt & Caeila var verkligen på strålande humör, hela vägen hemmifrån Josefine så skrattade hon & log. Pappa Alex mötte då upp oss & spexxade runt på sin longboard. Väl hemma när vi skulle lasta av vagnen så tappade alex glasbehållaren med vaniljsås i trappuppgången. Hihi, dt fick han allt torka upp.

Väl hemma så duschade Caeila & sedan fick hon sin kvällsgröt. Jag lagade sedan lite barnmat till henne medans hon lekte i köket. Nu sover hon & jag har tid att uppdatera er om läget. Dagens bilder kommer nedanför! Ha en trevlig kväll!


Chilla på djäkne.

ser ni den lilla tanden?

Det är bara töntar som stannar i duschen!

Gissa vem som vaknade igen, ingen egentid för mamma. Bah!


Rutiner

Tycker att det är väldigt svårt att ha rutiner med Caeila, om det inte är det ena så är de det andra. Tillväxtfaserna löser av varandra & när vi nu har fått in någorlunda rutiner så börjar de där tänderna komma & ställa till det. Suck. Vår dag ser ut ungefär så här:

10.00 gå upp för dagen, Caeila får gröt antingen ris eller mild havregröt.
10.00 - 12.30 leker jag & Caeila & sen får hon amma.
12.30 - 14.00 sover Caeila middag
14.00 - 16.00 Caeila får någon form av mat. Sedan drar vi oftast iväg på äventyr.
16.00 - 17.00 Får Caeila amma.
17.00 - 18.00 sover Caeila sin andra gång.
18.00 - 20.00 leks det.
20.00 - 21.00 får Caeila gröt & vi duschar eller badar.
21.00 - 22.00 försöker vi få Caeila att sova

Ibland avbryts dessa rutiner av att Caeila har en dålig dag eller att vi är borta. Men försöker alltid vara noga med att hon får mat när det är dags, samt att hon sover vid ungefär samma tidpunkter. Hur ser era rutiner ut? Har ni några tips? Är det så viktigt med rutiner? Vad anser ni? Nojjig mamma skulle behöva lite råd :D


Dagens foton

Blev inte så många kort idag, men men här är de jag har iallfall!


Hoppgungan är aldrig fel!


Closeup av prinsessan!


Busa på Toaletten, riva ut allt ur skötväskan samt leka med toapapper är en hit!


Busa med morfar Claus.


Inspektera de nybyggda skåpen i hallen hemma hos mormor & morfar. De fick 5 av 5 stjärnor!


Domenica

Så var det söndag igen, känns som att veckorna bara flyger iväg. Jag & Alex har haft en väldigt bra helg & den ska avslutas ikväll hos mina föräldrar. På onsdag kväl blir Alex helt ledig, alltså inge mer plugg eller så. Han börjar jobbet den 14 juni.

På tisdag är det biblioteksträff med föräldrargruppen & på onsdag ska Caeila få sin tredje spruta denna är emot TBC. Vi får vaccinera henne mot det eftersom att Caeila är italiensk & vi kommer tillbringa mycket tid där. Resten av veckan ska spenderas på djäkneberget & man kanske kan hinna med lite shopping också. Vem vet :P

Ha en bra dag, dagens foton kommer upp ikväll!




Dagens foton

Blev rätt så många idag, hänt mycke här hemma. Bland annat bad & mys på balkongen för Caeila. Sedan har Nella & Emil vart här & vi har ätit lite mat & haft det väldigt trevligt! Men här är dagens bilder.


Dagen började med frukost i köket. Caeila väntar på sin mamma.


På eftermiddagen blev det pannkakslunch med pappa Alex på balkongen.


Lite mys måste man ju också hinna med!


Sedan vard et plask & lek på balkongem.


Mumsigt med plastleksaker. 


Prinsessan ler & tungan skall alltid vara med!


Tungan är med även här. 


Sedan var det dags för majskrokar! De knaprar hon i sig väldigt snabbt!


Caeila doesn´t share food!

Måste tillägga att jag under två månader har tagit 3500 foton på Caeila & våra sysslor. Så det  nu får se är bara en bråkdel av alla bilder.  Lite sjukt tycker jag iallafall, tur att man har 1 tb hårddisk på datorn. Nu ska jag mysa ner mig i soffan. Imorgon bär det av mot mamma & pappa tidigt på dagen.


Fyra hundar bet ihjäl treårig flicka

Blir så upprörd, ledsen & skräckslagen. Flickan öppnade dörren till sovrumet där kamphundarna av rasen Staffordshire bullterrier attackerade flickan. Helt oprovocerat, mormor till flickan försökte slita bort dem men det var för sent. Folk som inte kan uppfostra ska inte ha hundar av denna karatär & speciellt inte 4 st. Äcklad av hur folk kan vara & tänka. För jag tycker alltid att det är ägarens fel om de attackerar oprovocerat eller överhuvudtaget. Om man har en hund ska man ha pli på den & speciellt kamphundar. Tänker på familjen som utsatts för detta & hur det får ske gång på gång. Hur man själv skulle känna i denna situation & hur ens liv skulle splittras!

Det måste ju finnas något sätt att komma åt detta problem? Jag tycker helt klart att man ska ha licens fö vissa mer kända aggresiva raser, så att inte vilket pundhuvud som helst kan få tag på dem. Är dock inte så insatt i ämnet så om någon är det kan ni väll skriva en rad? Läs artikeln här.


Pannkaks lunch på balkongen

Hur härligt är det inte när man vaknar av lukten, aromen av pannkakor. Det vattnas i munnen! Jag & Caeila låg & sov middag när Alex kikade in springan till dörren. Maten är serverad sa han!

Jag slänger på mig en tunika & Caeila kläder & vi går sedan ut till balkongen där han har dukat upp. Säger bara att dessa upptåg är mer än välkomna! Gott var det också & Caeila fick äta gröt & fruktpure mums!

 


Sabato

Idag ska det röjjas här hemma, ser ut som en svinstia. Dammsuga samt lite plock så är det ordnat. Sedan tänkte jag kanske ta mig ut på en promenad med min lilla ängel.

Igår så var vi borta i princip hela dagen. Det var kul att träffa min papii igen efter att han hade vart i Indien. Hn fick berätta om hur de levde där & jag kände faktiskt inget speciellt sug efter att åka dit. Vi åt god grillad mat & kollade på filmern Jerry Macguire. Har faktiskt inte sett den filmer förut & jag säger det igen, varför kan de inte göra sådana filmer nuförtiden. Där det bara är en historia utan för mycket drama?

En annan nyhet är att Alex har fåt ett "internship" på en reklambyrå. "Im super exited for him" ett jätte bra jobb & merit inför framtiden. Så från & med 14 juni så jobbar min man heltid för en piss summa. Men det är erfarenheten samt meriten som räknas. Om ett år kanske det leder till ett heltidsjobb! En annan av perksen är att han fick en Macbook pro, så nu sitter jag & glassar på den :D Me like! Han fick även en ny Iphone 3Gs så nu äger även jag en Iphone. Me like even more :D

Nej nu ska jag kolla igenom internet lite & sedan bär det av i solskenet! Ha en bra dag!


Inga hål

Gick in på thea tandhälsa & kände klumpen i magen, usch jag hatar verkligen att gå till tandläkaren. Kanske därför man inte har vart där på över tre år. Det & att det kostar pengar. Vi sätter oss i väntrummet & jag letar fram något till Caeila för att leka med. Hann knappt sätta mig ner innan jag ropades in: Sarah Paskota. Tyckte om min tandläkare direkt då hon var gravid, kände liksom en samhörighet då hon var där jag hade vart 6 månader tidigare.

Fick stta mig i den där fula stolen & jag sa lite nervöst "kommer säkert ha massor med hål, jag har slarvat". Det första hon gjorde var att röntga. "Det ser ju bra ut det här", jag drar en djup suck av lättnad! Domen blev lite borttagning av tandsten men annars såg allt fint ut :D

Ikväll är det grillningn hos mamma & pappa med en massa mys. Nu ska jag mata lillan. Kommer upp lite bilder senare ikväll!


Venerdì

08.53 ringde de ifrån Thea tandhälsa & sa att vi har en tid till dig IDAG! Jag menar hur fort kan det gå liksom, de hade fått återbud & de tänkte då direkt på mig. Mycket bra service & hon sa att de i vanliga fall har en väntetid på 2 månader!  Så nus ka jag dit & få min dom, tror att jag minst har ett hål! Aldrig haft hål så har lite ångest inför detta.

Idag ska vi träffa mamma maffian igen, blir mycket sådant nu när vädret tillåter. Sedan ska vi till min mor & far ikväll då de har kommit hem ifrån Italien respektive Indien!

Caeila hade så jäkla ont i magen igår & bara skrek, kl 24.00 så somnade hon tillslut & idag är det bra igen. Stackars liten, magen var alldeles hård & mamma Sarah försökte peta in så mycket katrinplommon som gick. Hon HATAR katrinplommon, finns det något annat som är laxerande som man kan ge till bebisar?

Ha en bra dag


To late for babys to be up

Caeila vaknade nyss, efter att försökt att få henne att somna i en kvart bestämde vi oss för att ta en massa kort! Detta söta face kollade på mig då!



Dagens foton

Orkar inte skriva allt idag, låter fotona prata åt mig! Vart ute sedan 12.00.


Adam & Caeila

Tilda & Maria

Benji & annica

Ella

Adam

Niilo

Adam

Jag ute på promenad med en grinig Caeila
Viktor

Ella & Sarah

Caeila

Coola Klara med solglasögon
Grillkväll

Caeila chillar i sina nya sandaler


Giovedì

Dagen jag fruktade kom idag, Caeila & jag låg & gosade i sängen. Vi slumrade in tills jag helt plötsligt hör en duns, jag sätter mig käpprakt upp & förstår genast att Caeila har ramlat ur sängen. Tar upp en gråtande & rädd Caeila & känner mig maktlös medans jag tröstade henne.

Mitt inre skriker i panik, medans jag undersöker henne, pussar henne lugnt & försöker hålla mig lugn. För att inte skrämma henne. Allt har dock gått bra, de tål mer än va man tror. Tur i oturen är att vi har en låg säng, ungefär som dagens soffor. Men har sagt till Alex att nu får vi allt lägga en kudde där det saknas en person.

Idag ska vi djäkna igen (jag vet att det tjatas om det där berget, men det är ju så mysigt), sedan ska jag hem & laga lax till middag. Kommer dagens bilder ikväll. Ha en bra dag!


Tandsprickning & Tandvärk!

Har precis fått en hysterisk bebis att somna. Kan inte vara skönt att ha tandsprickning. Jag är så less på det vad tror ni att hon känner då. Måste ju göra fruktansvärt ont & väldigt imponerad av att hon ändå tar det så bra.

Är det inte lite ironiskt att tjejen har tandsprickning & jag har tandvärk? Har tid på tisdag, bävar inför att få veta hur många tusenlappar som kommer att gå åt :( Tror iallafall att jag har ett hål! Fan fan fan, jag som aldrig har haft hål tidigare!

Nej ska se på lite Ugly Betty nu. Ha en fortsatt trevlig kväll!



Mercoledì

Idag har vart en lugn dag, Jenni har kommit hit & så har vi lunchat ihop. Sedan begav vi oss ut på foto promenad med mig & Caeila som modeller. Så kul när någon annan tar kort på mig & Caeila! Känns som att det blir så välgjort, för när jag gör det blir det oftast stressat & det kan ta en sån tid att fixa alla inställningar på håll. För att sedan behöva ändra om dem igen.

Men det var väldigt kul & vi fick ca 180 kort inför framtiden. Älskar dagens teknologi på det sättet, man kan på ett helt annat sätt föreviga sin vardag. Förr så tog man bara kort när det var något speciellt för attdet "kostade" att ta kort. Caeila kommer att ha hur mycket bilder som helst att titta igenom. Hon kommer aldrig att sakna minnen från sitt första år!

Appropå något annat så har Caeila fått sin första tand! Jajemensan, har inte sett den ännu men man känner den. Snuttan börjar bli stor! Förklarar en del om varför hon skriker i sömnen, kan inte vara skönt att ha tandsprickning!

Ikväll blir det i vanlig ordning en slappkväll i soffan, orkar inget annat. Tar på krafterna att vara "ensamstående mor" under Alex tenta perioder. Kanska ska unna mig att läsa någon bok i sängen & bara slappna av?


Några av dagens pärlor, tack så mycket Jenni, ni hittar hennes blogg i min blogglista!


Dagens kort

Vilken dag det har vart. Riktigt huvudvärks väder & varmt som attans. Supermysigt på djäkne som vanligt, många mammor som var med idag. Vi satt & tjötade, när det helt plötsligt regnade. Snabba & flinka som vi är var vi ihop packade på 1 minut. Inte ens Zigenarna kunde ha gjort det bättre.  Som tur var så slutade det regna ett ögonblick senare & vi förflyttade oss in i skuggan.

Efter mammaträffen så gick jag & Alex hem till Å&H för att ge lilla Arvid sin present. Blev väldigt uppskattat. När vi väl kom hem så var det så varmt ute att jag tog ut Caeilas lilla badbalja till balkongen så fick hon sitta där & plaska. Det uppskattades. Tyvärr så hände det en liten & Caeilas bad fick avslutas då hon bajsade. Baddräkten tog som tur vad upp allt, men ändp. Är det inte typsikt?

Sen kom Nella förbi & vi har suttit i vårt kök & snackat en massa strunt. Jag har även provat på att göra en kycklingwok, blev sådär! Nu är det dags för Ugly Betty & sedan kanske lilltjejen vill somna in i sin mammas famn. För idag är jag helt färdig, blir sängen för mig snart! Lite bilder ifrån dagen!



Wordpress

Ska snart skaffa mig en wordpress, tycker om blogg.se men samtidigt så är det så himla tråkigt designmässigt. Man är så himla begränsad! Skulle också vara skönt att skriva lite lösenordskyddade inlägg. Så nu ska jag & mannen min snart ta tag i en ny blogg. Alex ska coda & designa, kommer att flytta över alla mina inlägg dit. Det kommer att bli snygg design (tycker jag iallafall). Men får vänta tills Alex är klar med skolan & sedan har han lovat att sätta igång!


Martedì

Har alltid haft svårt för de italienska veckodagarna på något sätt. Så nu tänkte jag lära både er & mig! Skäms lite för detta så det är ju bara att ta tag i det. Tycker att det är jätte jobbigt att vara i Italien & när någon snackar om en dag måste jag fråga min mor om vilken dag det är. Ma adesso mi insegno! (Men nu ska jag lära mig).

Idag är en vanlig dag. Jag & Caeila ska iväg till Djäkneberget igen för att mysa & fika med mamma maffian! Det ska bli riktigt kul & jag ser fram emot att träffa alla. Det är så underbart att vi försöker ses minst en gång i veckan, man känner att man hör till någon stans.

Annars hände rints å mycket idag, känner att det är dags att återgå till vardag, ska väll städa lite när jag kommer hem. Denna vecka är den sista veckan som Alex pluggar (om han hinner med allt). Så jag & Caeila försöker göra oss så små som möjligt så att han kan få lugn & ro. Detta betyder många promenader för vår del, men jag klagar inte. För snart är det vi & sedan är det Italien som gäller!

Ha en bra dag!



Lyx vardag

Det har vart en underbar dag, vi har hunnit med en massa roliga saker. Vi började dagen med att träffa Evelina & Klara, vi gick till ny matsedel & köpte oss en varsin grillad panini. Vi tog dem sedan med oss ner till hamnen där vi satte oss vid en av bryggorna. Där spenderade vi några timmar med att snacka skit samt äta gott. Efter det så ville Evelina ta en tur till stan, men tyvärr var inte Klara på det humöret. Så vi skiljdes åt.

Under tiden hade jag & Vanessa bestämt oss för att ses på djäkne & vi satte oss på en parkbänk i skuggan & snackade av oss lite. Väl hemma hade Caeila däckat & jag började på ett nytt litet projekt här hemma. Sedan var det dags för lillan & vakna så vi satte igång & lagade mat. Efter maten så fick Caeila duscha alldeles själv (satt brevid & kollade dock), det klarade hon galant :D Nu har tösen somnat & jag ska kolla på top modell!


Evelina mumsar på en Panini!

Mamma glömde mössan, då får man ta luvan!

Klara växer & växer!

Mor & dotter myser!

Trött Caeila på Djäkneberget!

Duscha själv som en stor tjej!


Sol, shorts & nyrakade ben!

Nyrakade ben & short, nu är sommaren snart här. Vaknade i morse & Alex sa att det var dags att sätta på sig shorts. Om man ska ha shorts lär man ju raka benen, för nu är det sommar ;D

Så nu är jag nyrakad & jeansshortsen är på för känslans skull. Ska snart iväg på en promenad i solskenet, men byter nog då om till leggins. Idag kommer bli en mysdag, bara ta det lugnt i vardagslyxen! Lyxen som jag känner att jag har tagit lite förgivet. Men nu är det slut på det! Lägger upp bilder ikväll!

Ha en härlig dag!


Borta bra men hemma bäst!

Alltid kul att komma hemifrån & jag tror att man uppskattar sitt eget hem mer. Jag vet iallafall att jag saknade min säng som bara den. Men det är ju också kul att träffa släkt & vänner :D Summerar helgen med lite fina bilder, imorgon börjar vardagen igen. Lovely!


På väg hem fick vi dock sitta i kö. Tog oss 40 minuter att komma igenom Örebro, pest & pina!


Mariestad dag 3

Idag blir det hemfärd, borta bra men hemma bäst som man säger. Längtar efter vår lägenhet & vår säng. Har precis gått upp & klockan är 12.30.

Caeila har fortsatt att vakna med sina skrik på nätterna. Antar att det är den nya maten som spökar. Det är rätt så jobbigt för ens egen ork att behöva vakna & trösta en bebis 5 gånger per natt som vrålar & verkar ha väldigt ont. Blir ingen mer kalkon för Caeila på ett tag :(

Kl 14.00 ska vi åka till Alex farmor & farfar där det kommer att bjudas på grillat. De älskar oss & det brukar alltid bli en hejdundrande matfest när vi kommer förbi. Så vi kommer nog rulla ut till lupon, undrar om vi kommer att få plats :P

Efter maten så ska vi rulla hemmåt med vår lilla bil & vi kommer att stanna för mat hemma hos min mamma som är ensam hemma. Pappa är i Indien!

Uppdaterar dagen ikväll, ha en bra söndag!


Mariestad dag 1,5

Sitter här hos svärmor & väntar på att Caeila ska vakna. Vi har ätit ugnstekt lax med potatis & romsås. Mums. 

Usch vilken natt vi har haft, Caeila reagerade dåligt på maten som hon fick igår. Kalkon ed grönsaker & ris. Var en hit in i mun men ej i magen. Hon skrek & vred sig av smärtor i sömnen. Konstigt det där att en matsked kan göra så mycket?

Vi gick tillbaka till Imsa Vimsa idag & köpte lite fler presenter! Det blir utdelning när vi kommer hem hörrni! Senare ikväll ska vi äta pasta med gullasch & sedan blir det nog sängen ganska tidigt. Känner att ögonlocken är tunga redan nu. Bådar inte gott!

Ska vara social nu :D




Mariestad dag 1

Nu är vi i Mariestad, bilresan gick smärtfritt då Caeila sov hela vägen. Det var tyvärr väldigt dåligt väder så det gick inte att lyssna på musik. Eftersom att det lät så mycket i bilen. Så jag & Alex roade oss med att leka & namnleken & jag vann såklart.

När vi kom fram så blev vi serverade en god kyckling sallad. Smakade underbart faktiskt. Den hade mozarella, tomat, soltorkade tomater, kyckling & pasta. Mumma! Efter maten tog vi oss en runda på stan, vi gick till en antikbutik. Gubben där var väldigt slemmig, han skojade hela tiden om att ge speciellt pris åt mig & log med sin guldtand. Hade med mig Christian in, som skydd! Hittade tyvärr inget speciellt, men det är alltid kul att titta.

Efter antikaffären gick vi till cafét mumma & jag festade på en smulpaj med vaniljvisp. Den var väldigt god!

Sedan gick vi till barnaffären Imsa Vimsa mitt i stan & de hade utförsäljning på fransa kids. De hade mycket & Caeila fick 8 nya toppar! Bortskämda unge! Köpte också en liten present till Evelina & Klara :D Så nu vet ni!

Caeila blev sedan grinig så vi drog oss hemmåt, väl hemma så blev det sängen för Caeila i ungefär en timme innan vi packade in henne i vagnen & drog iväg till Jimmy & Jakob. Där väntade ett helt gäng & vi åt Chiliconcarne. De dracks en del vin (jag drack cocacola) & det var väldigt trevligt. Runt 22 tiden drog vi oss hemåt igen för att det var läggdags för Caeila.

Nu är Alex ute med sina polare & jag har precis sett senaste avsnittet av Greys Anatomy. Love that serie! Nu är Grand design på i bakgrunden & jag funderar på om jag ska snusa Caeila i nacken & somna in?



Caeila får mat efter resan, hon var utsvulten :D



M-stad

Snart är det dags att sätta sig i bilen & hit the road som man säger. Vi ska tillbaka till Alex hemstad som är Mariestad. Är inte ett dugg sugen, men ibland så måste man.

Ikväll ska vi dock iväg på middag hos Alex barndomskompisar, det ska bli mycket trevligt. Helgen är dock fullspäckad som vanligt & det finns liksom ingett utrymme för att ta det lugnt. Blir nog inte så mycket bloggande i helgen, eller så blir det massor pga av att jag har så mycket att berätta :P

Igår blev jag & Caeila fotoade va Victoria för hennes skolprojekt, ska bli kul & se bilderna snart :D Hon lovade mig kopior av samtliga bilder :D

Nu ska jag packa klart & ha en trevlig helg!


Rensning & fynd

Caeilas farfars kusins barnbarn ska ha barn i Jugoslavien. Det är en fattigfamilj som udner krisen har förlorat sin affär. Så Alex farfar undrade om vi inte hade några kläder att skänka. Så idag satte jag mig & gick igenom alla kassar i källaren. Vi vill ju spara massor eftersom att vi vill ha ett till barn, men vi hittade & fyllde upp två plastkassar. Känns som att det var en god gärning!

Nu till saken, jag hittade massor av saker till Caeila med. Kunde checka av massor av de saker som jag hade tänkt köpa till henne. Jacka - check, Pyjamaser - check, klänningar - check. Hittade även en bra overall som hon kan ha till hösten samt en massa annat skoj. Hur bra är det inte att rensa då! Sparat x antal hundralappar & gjort en god gärning. Karma säger jag bara.

Caeila i sin ny/gamla jacka!

Mamma spexxar!

Mamma gick för långt?


Swing it Caeila, swing it!

Caeila premiärtur på gungan hände igår. Det var med skräckblandad förtjusning. Tror att hon kommer att älska det efter några gånger. Låter bilderna tala!


Förfest

Igår kväll var kul, förfest är ju det som är roligast. Vi spelade buzz & satt & snackade. Det spelades ölspel & vi dansade lite grann. De andra drog vidare mot båten vid 22.30 & jag, Caeila & Alex knallade hem. Alldeles lagom faktiskt! Tack för en trevlig kväll!

Folk brukar undra hur jag orkar vara med fulla människor när jag själv är nykter? Jag brukar svara att det inte är så jobbigt som man tror. Men hur kommer det sig att folk brukar tjata på en att dricka? Är det en osäkerhets grej? eller tror de att man dömer dem för att de dricker? Eller vad är det frågan om?!

Brukar faktiskt bli arg vid en punkt av kvällen när folk inte kan sluta tjata. Men kom igen då Sarah, en shot, en öl, en cider. Tjat tjat tjat, det är det som är jobbigt inte själva saken att folk är fulla. Förstår inte varför de inte kan låta mig vara!
Lite bilder från kvällens gång! Be adwise no nagging happend yesterday




Inge mer badkar

Blir inge mer bad för Caeila, hon har nämligen börjat ta tag i kanten & ställa sig upp. Det känns inte så bra, så i fortsättningen blir det bara duschar hemma för lilla tjejen.


























Var till djäkneberget idag & träffade mamma maffian, glömde såklart kameran. Måste bli bättring! Men det var mycket trevlig & Vanessa bjöd på världens goda morotskaka. Nu har vi precis ätit hemmagjorda hamburgare & ska snart iväg för att träffa lite förfestande vänner! De ska på stora elba festen men vi ska gå hem när de väl är dags för dem att dra ut.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Money money money

Shopping suger är enormt, jag hatar att vara fattig. Skulle vilja börja jobba, men samtidigt inte. Vill ju vara hemma med min sötnos. Men samtidigt är jag så sugen på mer pengar. Hur kommer det sig att pengar betyder så mycket i våra liv. Hur kommer det sig att man har ett sådant ha begär? Jag menar inte att det betyder allt men väldigt mycket! Det blir förändring i höst, men orkar jag vänta tills dess?

I juni kommer skatten & lite semesterersättning & sedans ska jag även ka jobba en vecka i Juni & sedan bär det av emot Italien. Då ska det shoppas, i allafall en del, nu är vi ju tre som ska ha saker! Två månader tills solen & tre månader kvar tills skolan börjar & det blir förändring!

Men jag kanske inte kan börja plugga som jag vill. Alex har troligtvis ett heltidsjobb samt studerar minst 50 %. Detta gör att vi inte har någon annan än jag som kan vara hemma med Caeila. Vi kan ju inte sätta Caeila på dagis förrens hon är ett år, jag vill inte sätta henne på dagis heller. Skulle vilja att hon var hemma tills hon är iallafall 1,5 år. Ska se om jag kanske kan studera en eller två roliga kvälls- eller distanskurser. Typ CAD eller något liknande.

Nu gnäller jag över i-landsproblem igen. Usch & fy! Men jag är ivrig att komma igång med min utbildning! Att göra något & förbättra våra liv. Vill inte sitta hemma & uggla, vill uppnå saker.


Onsdag

Shit vad veckorna går fort, det är redan onsdag & den så kallad "lill lördagen" är här! Ikväll ska jag, Alex & Caeila delta i en förfest för att sedan dra hem medans resten av gänget ska åka med elba!

Inatt har vi haft en perfekt natt, Caeila har sovit halva natten fått mat & sedan sovit till kl 09.30. Change is int the wind? Hoppas att det fortsätter så här! Idag ska Evelina & Klara komme hit & sedan är det dags för ett möte med mamma maffian. Efter det är det bara att åka hem svida om & dra ner mot stan för att träffa gänget på förfesten!

Ska bli en trevlig dag, lägger upp lite bilder ifrån djäkne senare! Nu är det dags att ta tag i lägenheten & Alex ska riva tapeter i Caeilas rum! Vi vill ju försöka få det klart innan vi ska till Italien!


Im a sucker for Biggest Loser

Jag måste säga att jag älskar det programmet, blir helt till mig när de kämpar som de gör. Har nog sett alla säsonger & alla finaler hitills :D I & för sig har jag ju alltid älskat program där folk förändrar sig själva, typ makeovers. Men har verkligen fastnat för denna serie.

Idag har vart en ganska så händelselös dag, vi har vatt på promenade med Evelina & Klara & sedan har vi bara slappt. Gjorde världens godaste kycklingfilé med potatis & en stor grönsallad. Mums. Nu ska jag se klart på biggest loser finalen & sedan ska jag nog knyta mig!

Caeila är fortfarande vaken & väldigt alert, helt galen faktiskt! Vad är det i mjölken egentligen? Hon ålas sig fram & halvkryper lite då & då. Samt gör en massa ljud. Jag ser fram emot den dagen som hon kan krypa samtidigt så fruktar jag den. Stackars mig, kommer inte ha en minut för mig själv när hon är vaken!




Majs

Caeila älskar majs, allt som ha med majs att göra är en hit. Det är ju i & för sig inte så konstigt då det är så sött! Vi har nu börjat med majskorn. Så att hon kan träna sitt pincett grepp. Det går sådär måste jag ju erkänna, men övning ger färdighet!


Utvilad

Vilken dröm natt det har vart idag, skulle gärna få vara så här jämt. Peppar peppar ta i trä. Caeila somna vid 23.00 & sov i sträck till kl 06.00 sedan fick hon mat & somnade om igen. Vi girk sedan upp kll 11.18 :D Framgångsreceptet är kanske att man lägger henne lite senare? För när hon somnar vi ptta så sover hon ju så oroligt.

Idag ska vi gå promenad med Evelina & sedan ska jag väll fortsätta med stolarna. Undrar även vad vi ska äta ikväll? Blir nog kyclöing, Alex är inne i sin deff period. Bli rmycket kyckling & Sallad då för honom, medans jag svullar i mig som vanligt. Ska bli lite bättre denna veckan & lägga upp lite mer bilder.

Nej nu måste jag byta på lillan som har gjort nummer två i blöjjan sedan blir det lite frukost!


Oj då

Idag har bloggen stått lite stilla. Blir så när jag & min man har haft tid för varandra. Vi har vart på babysim, tagit en tripp till Babyshoppen för att köpa en sådandär sunblock dräkt till Caeila, sedan for vi till Flügger färg för att kolla in tapeter, vidare til IKEA för en lunch & sedan åkte vi hem ige. Väl hemma så däckade hela familjen Paskota! Mysigt att sova middag ihop.

Nu har jag påbörjat projekt pinnstolar. Blir nog klara imorgon om jag har tur & allt går vägen. Måste hitta lite mer inspiration & sätta mig & övningsmåla på papper. Lär ju rita upp några krusiduller på stolarna!

Inatt var det en drömnatt med Caeila, hon sov från 22.00-10.00 & vaknade bara för mat. Vilket gjorde att jag kände mig enormt utvilad!

Ska snart äta lite schnitzel med potatis & se på greys anatomy! Ha en trevlig kväll!


Thinking Thinking.

Funderar på vad jag ska göra med mina stolar & kommit fram till att det får bära eller brista. Ska göra något unikt & utmana mig själv! Ska försöka apa efter något i denna stil & så får vi se vad det blir:

Blir en tripp till panduro imorgon och kanske förbi färgaffären!


Sunday

Idag har det vart en helt vanlig dag, vi har badat, städat, ätit osv. Inget speciellt har hänt & det kan ju också vara skönt ibland. Imorgon bär det av emot babysim & sedan ska mamma maffian ses på djäkne om det är fint väder.
Har fyndat 4 st pinnstolar som jag ska måla om & fixa, funderar på att måla dem randiga i lie glada färger. Men vi får se. En twist helt enkelt! Har även börjat att tapetsera om några lådor, får se om det blir lyckat eller fiasko. Man kan ju aldrig veta innan man provar. Alex har fortsätt med tapetborttagningen i Caeilas rum & vi är nu klara med ca 1/3 del. Det går sakta, jag hatar när det går sakta! Tålamodet i mig tryter!

Drömmen om världen

Jag & Alex har en dröm om att vara ekonomiskt oberoende. Om vi skulle vara det så skulle vi vilja köpa oss en stor segelbåt. En tre mastare med stora vita segel & ett stort trädäck. På båten skulle det finnas plats för en liten resturang & sedan skulle det bära av. Vi skulle segla världen runt & i varje hamn vi anländer till skulle vi öppna vår resturang. På resturangen skulle mina familj & vi servera italiensk mat & goda drycker.

Båten skulle förstås ha någon form av självförsörjning, såsom solpaneler, vindkraftverk, vågkraft eller varför inte kunna utnyttja vindens kraft i seglerna? Någon teknik som gjorde oss oberoende av bränsle, såsom diesel eller bensin. Vi skulle självklart ha en motor, men den skulle drivas av naturens krafter. För att ha kontakt med omvärlden skulle vi ha satellite internet eller något liknande.

För barnens skull, skulle vi ha med oss en guvernant som såg till att våra barn fick en bra utbildning & sedan skulle vi leva livet. Vi skulle få uppleva alla de underbara kuststäderna, kanske följa i columbus fotspår. Vad vet jag, men för mig skulle det vara den ultimata friheten, att bara vara & ta dagen som den kommer. Inte behöva tänka på pengar eller vad klockan är. Att bara leva i nuet! Snorkla en dag & kasnke uppleva djungeln en anna dag.

Att inte behöva höra om hur vi själva förstör vår jord. Utan bara vara upptäckresenärer. Detta är en av mina stora planer för livet, en plan som jag vill & ska utföra. För jag vill bli upptäckare!



Vinprovning, mat & vällingflaskor.

Har haft en supermysig kväll med Josefine. Nellie & Caeila var också med vilket ledde till att maten varvades med gröt & välling. Tyckte ändå att det är skönt att vara hos någon & känna att man kan varva ner. Gott sällskap är alltid kul, tyvärr var vinet ingen succé. Kommer nog aldrig tycka om det, jag håller mig nog till cocacola!

Menyn bestod av toast med skagenröra till förrätt & sedan blev det kycklingfilé med klyftpotatis & tsatsiki till varmrätt. Vi skippade efterrätten & högg in på snacksen. Efter filmen så kollade vi på Mamma mia & snackade en massa strunt i vanlig ordning. Tack för en mysig kväll. Nu ska jag gå & lägga mig!



Samlaren inom mig

Jag tror att nästan alla samlar på något & jag har två passioner. Den första passionen är Jamie Oliver. Köper i princip allt han gör, det får inte ksota vad som helst. Men gillar hans stil.  Den andra passionen är mitt keramikset ifrån Italien.

Mitt Jamie Oliver set har jag samlat på sedan studenten. Det består av kastruller, stekpannor, kryddor, kokböcker, mortel osv. Men jag kommer nog aldrig bli klar, sitter ofta på hans hemsida & dregglar :P Min syster tycker att jag är lite knäpp.


Det Italienska Keramiksetet började jag med för tre år sedan. Det är ett dyrt set så varje gång jag är i Italien så köper jag med mig hem en del. Det är handgjort & färgsprakande. Detta år ska jag köpa fler små skålar & kanske festar till det med en vas. (har ett stort fat också)



Har ni någon passion? Något som ni samlar på? Berätta!



Saturday

Idag är det en relaxdag. Caeila ska strax sova middag & sedan ska jag diska, samt ta bort lite tapet i rummet. Igår kväll drog vi över till Å&J. Det blev en spontan kväll med kakor, frukt, ost & vin :D Mycket trevligt! Vi kollade på filmen Dave, på svt 1 & vi kom alla fram till att sådana här bra filmer görs inte längre.

Ikväll ska jag&Caeila på vinkväll, då Josefine tycker att jag ska lära mig att dricka vin. Ska bli supermysigt att äta gott samt träffa mina tjejer. Det kommer också dit ett preggo, så målet är att se till att hon föder idag. Blir mycket skaka RUMPA! (måste poängtera att vi ska prova viner inte bli fulla).

Inatt hade vi en bra natt, Caeila vaknade fyra gånger fram till kl 7.20. Desan somnade hon igen & gick upp med pappa kl 08.30. Vilken lycka! Känns som att jag har sovit i dagar. Är rätt fräsch i skallen nu! Caeila kommer vilken dag somhelst börja krypa, tippar på att det är upp till en månad kvar! Plötsligt händer det. Hon kan nu ta sig runt på golvet & avverkar korta distanser armystyle (ålar).

 


I love my socks

Caeila älskar sina strumpor så mycket så att hon bara måste äta på dem. De kanske smakar lite salt, vi fick ett par nya av snälla Vanessa när vi skulle hem eftersom att de ho hade på sig var dyblöta. Förövrigt börjar Caeila bli mer & mer rörlig. Hon kan vara på golvet ett tag & upptäcka nya saker. Hon tar sig från sittläge till krypläge själv utan att göra sig illa. Impressive!



The night from hell

Caeila, Caeila, Caeila.... Ve & fasa, hon vaknar nuförtiden ca två gånger per timme, det blir ca 14 gånger per natt. Undrar vad det kan vara? Har gett henne en rejäl dos med katrinplommonpure nu, så vi får se om det kanske har vart magen som krånglar. Men har tyckt att magen har fungerat bra. Hon har liksom fått in rutin på det hela :P

Inga tänder inom synhåll än så länge! Alexander får snart sova på soffan för att få en gnutta sömn. Inte lätt att sova bra när lillan skriker till minst en gång i timmen.

Idag är Ida här & det var väldigt länge sedan sist. Vi satt här & räknade på det ca 3 år sedan. Får inte ända igen, fy skäms på oss. Men det har ju hänt en del! Snart bär det av mot mamma maffian & vår "inte titta på film dag"! Ska bli gött att snacka en massa SKIT! För bajs är ju ett hett samtalsämne!

Ikväll blir det lugna gatan här i lägenheten. Både jag & Alex är helt slutkörda efter Caeilas skrik nätter.


Hemmagjord Pizza & film

Idag var vi på stan som sagt & jag köpte inget! Var sugen på både de ena & det andra. Men ibland är det bara att hålla i pengarna. Följde sedan Evelina hem & sedan tog jag mig en långprommenad med Caeila. När jag kom hem var jag helt slut. Men nu är pizza baket i full gång.

Vi har besök, kära bobbo kom idag! Vi ses tyvärr inte så ofta längre & känner att det är fy skam. Men ikväll ska vi käka pizza & kolla på the Pacific del 1. Det blir mys, vi har även festat till det med cocacola, chips & ostbågar! Länge sedan som jag åt dessa underbara gula bågar!

Caeila har blivit en riktigt livlig krabat & börjar nu skratta mer & mer. Det är helt underbart, har aldrig vart svårt att få ett leende & hon har alltid haft glimten i ögat. Men hon har alltid varit snål med sina skrattattacker. Men idag har jag fått höra flera stycken. Värmer mitt hjärta.


Caeila i bobbos keps!


Bakom mina solglasögon

Idag är det verkligen bra väder, det pirrar i hela kroppen. Vi ska ta en sväng på stan & träffa Evlina&Klara. Jag ska kolla in Panduro & kanske Lindex. Panduro för att se efter vad kostnadenför Caeilas rum kommer bli. Måste ha lite ramar osv. Efter det ska vi kanske pingla lite eller så drar vi på öppet hus.

Ikväll ska jag fortsätta några timmar i Caeilas rum, sagt minst en timme om dagen nu. Ska försöka hålla det! Nej, nu ska jag packa ner Caeila i vagnen & sedan ska vi ta oss ut i det fina vädret!


Ny energi

Har börjat ta tag i Caeilas rum igen, satt igång att ta bort tapeter. Det är ett jävla slitgöra & jag undrar hur jag ens orkade göra det höggravid. Men men, ett steg i taget så ska det nog bli klart snart. Känner att hennes rum är som det svarta fåret i lägenheten & jag vill bara att det ska vara klart & fint. Inte något som man bara slänger in saker som man inte vet vart man ska ha.

Idag har Evelina & Klara varit här på fika, shit va tiden går fort. Hon bara växer & växer den lilla tjejen, känns som att hon föddes igår. Imorgon ska vi ses på stan & jag ska kolla in panduro efter lite inspiration till Caeilas rum, vi har en idé jag & Alex. Nu ska vi se om det är möjligt. Efter det ska jag kanske fortsätta med väggarna i Caeilas rum, somsagt små steg!

Funderar även på när man ska våga lämna bort Caeila för en kväll? Hur har ni gjort? Känner att jag inte riktigt är redo för att släppa mitt gryn i mer än en timma eller två. När ska man ta steget? Inte än väll? Hon är ju bara 6 månader & jag får en klump i magen bara av att tänka på det! Berätta hur ni har eller ska göra? Hur det kändes? Var det som att något skar i ert hjärta?

Såg även idag att M.I.A. spelar i Göteborg i augusti, varför inte stockholm?! Surt, men men får ta det nästa gång!

Lillan vill inte sova, fast hon är jätte trött. Att hon ska vara så envis? Undra vart hon har fått det ifrån måntro? Inte mig va? :P

Nej nu ska jag & mannen njuta av Avatar, har inte sett den ännu! Åh, vad jag ska njuta! Ha en trevlig kväll!

Klara & Caeila


M.I.A

En av mina absolut favorit artister är M.I.A hon är så skön. Kom i kontakt med henne för ca 4 år sedan när min bästa kompis Anna gjorde en mixskiva till mig som jag kunde spela på jobbet. Så jävla skön tjej alltså. Lyssna på henne här:

Älskar soundet i denna video, sitter & diggar rejält.



Får mig att vilja skaka min ruuuuumpaaa!

Hon kommer även snart ut med nytt material & har även gjort en omtalad video som heter Born to be free. Hemsk video & den får ni googla fram själva.


Anna Bergendahl


Satte mig för att surfa runt på Aftobladets hemsida i vanlig ordning & snubblade över Anna Bergendahls nya video.  Är det bara jag eller stör ni er också på hennes smile hela tiden, tycker inte att det passar in i vad hon sjunger. Tycker även att hon ser äldre ut ibland än vad hon är. Men ack vilka fina ögon den tjejen har, blev även sugen på att köpa en kavaj efter att ha sett videon. Blir en svart vid nästa löning.

Se videon här & bedöm själva. Vad tycker ni?


Tillväxtfas?

Caeila har börjat skrika rakt ut på nätterna, hon sover men bökar & skriker i sömnen. Det är hjärtskärrande & höra hur hon lämnar ifrån sig dessa ljud. Det enda man kan göra är att trösta & visa att hon är trygg. Undrar om det är tänderna eller om det är ännu en tillväxtfas. Inatt har det varit en relativ bra natt, bara blivit väckt fyra gånger. Sedan tog Alex Caeila imorse så jag fick sova i två timmar utan ett bökande barn eller man. Heaven!

Nu sover lillsnuttan & jag ska väll kanske ta itu med lägenheten igen, tycker att jag städar & städar men ändå är det lika stökigt igen. Blir väll så när man är två som är hemma hela dagarna. Kl tre kommer Evelina & vi ska sätta oss & snacka skit. Det kanske även blir en liten promenad. Sedan kommer även Bogge hit runt sju & det skall snackas ännu mer skit :D

Blir mycket skitsnack idag somsagt, ha det bra.


Sängläge

Idag ställde jag ner Caeila säng till lägsta möjliga, vill inte riskera att jag vaknar en dag av en duns. En duns & ångesten över att man inte har gjort det tidigare. Lilltjejen börjar bli stor, när man börjar oroa sig för sådant!

Hon är väldigt fascinerad av dessa stängseln, var de verkligen där förut?



Min förlossningsberättelse

Ja gott folk nu skall ni få ta del av min förlossningberättelse. Vi tar det ifrån början.

Jag var sex dagar över tiden när jag började bli desperat, jag var igång hela dagarna för att sätta igång arbetet. Jag målade, städade, rennoverade & hade provat allt som man kunde. Tillslut sa jag & Alex att vi skulle planera in något till helgen, "för om man planerar något så händer det oftast något" sa jag. Vi planerade då att gå ut på kårens halloween fest & jag började hetsjakten efter kostymer till både mig & Alex. Jag skulle gå som vampyr brud & Alex som en zoombie.

På torsdagen den 29 oktober var jag, Alex & Martin iväg för att leta reda på lite accesoarer till våra outfits. Den förmiddagen satte mina värkar igång. Det kändes som en molande mensvärk & vi fortsatte att traska runt på stan. Jag sa till Alex "imorgon kanske du blir pappa" & Alex log sitt fåniga leende. Martin såg mest orolig ut :D

Vi blev senare upphämtade av Anna & vi åkte hem & lagade mat. Kvällen tillbringades med Alex, Alice, Anna, Christian & Martin, vi åt god mat & spelad risk. Varje gång jag fick en värk så fick jag andas lugnt & vi fick pausa spelet. Anna blev helt hispig & frågade om det kanske var dags nu. Efter värken fortsatte vi att spela, vi spelade klart & sedan skulle vi försöka se på en film. Det gick inte så bra för mig. Runt kl 02.00 bestämde jag mig för att försöka sova lite, men det gick inte. Hela natten vankade jag runt, jag gick mellan mikron för att värma på min vetekudde, duschen & köket. Säger bara att tack gode gud att vi inte betalar för varmvattnet. Kl 05.00 fick jag nog & orkade inte hantera smärtan liggandes. Jag kände att jag var tvungen att göra något. Så tokig som jag är började jag att städa, diska & laga frukost. Kl 06.30 ringde jag till mor min & bad henne hämta oss när hon var på väg in till jobbet. Jag väckte sedan Alex & sa till honom att äta lite frukost medans jag packade väskorna. För nu var det snart dags att åka in. Jag trodde dock inte att det var dags ännu, men hoppades på några tabletter så att jag kunde få sova lite.

När mamma väl kom så kändes det som att hon tog snigelvägen till sjukhuset. Det tog säkert 30 minuter pga morgon trafiken & att det var massa vägbyggen på E18. Väl där fick Alex inte komma med in, utan han fick stanna kvar i trappuppgången pga. svininfluensan. Stackars Alex satt där & frös eftersom att det var iskallt pga av ombyggnationer på BB. Väl inne på förlossningen visades jag in i ett undersökningsrum för att de skulle kolla hur jag var öppen samt hur mitt värkarbete gick. Utlåtandet var följande, du är öppen sex centimeter, vi lägger in dig. Bra jobbat. Jag var lite i chock, tänkte att ska det vara så här lätt att föda barn? Trodde att jag skulle vrida mig i smärtor av värkarna? Att jag skulle vara alldeles matt efter det hårda arbetet!

Alex & jag fick ett rum & sköterskan frågade mig om jag ville bada & det ville jag. Jag & Alex spenderade sedan ca 2 timmar i rummet för bad. Tyvärr så avtog mina värkar här & det var inte lika effektivt längre. Fick då dropp för att få igång värkarbetet. De tog även hål på mina hinnor. Allt såg bra ut förutom att det tog sådan jäkla tid. Under hela tiden så hade jag väldigt svårt att få i mig mat, så levde på sötsaker & cocacola. Jag blev även uppmanad att röra på mig, så jag & Alex promenerade i korridorerna. Under denna period sa jag även till min underköterska att "om det är så här att föda barn, kan jag göra det nästa vecka igen"

Efter ca 30 h med värkar & 34 h utan sömn fick jag nog. Jag bad om att få epidural, jag var så trött & ville bara sova. Jag fick vänta i ca två timmar & under denna tiden var smärtan som värst. Den strålade upp i ryggen & jag ville bara skrika rakt ut. Alex hade även gått för att möta upp min mor eftersom att vi hade glömt minneskortet till kameran hemma. Kommer ihåg att jag krävde att Alex skulle komma tillbaka & jag krävde att narkosläkaren skulle komma nu. Tyvärr hade de "tappat" bort mig under skiftbytet & jag fick pga det vänta lite extra på min epidural. Men jag orkade fortfarande att vara trevlig & hälsade snällt på narkosläkaren. Efter att jag hade fått epidural så började jag tillsammans med lustgas ha mina vaken drömmar. Jag började fightas mot terrorister, var jagad av monster & jag var en störtskön riddare som pratade Tyska & Italienska med min undersköterska. Lite sagan om ringen över det hela.

Kommer inte ihåg så mycket av resten av kvällen men en sak hände som stack ut. Sköterskan ber mig att gå på toaletten & jag skutter snabbt upp ur sängen. Det jag inte märker då är att jag inte har känsel i mina ben & ramlar då ihop. Både jag & Alex blir väldigt förvånade av att jag ligger på golvet :D Gjorde inte illa mig eller så.

Detta får mig att klarna till & berättar då för sköterskan att jag har en knöl i bröstet som jag vill kolla upp. Är nog bara jag som kan komma på en sådan sak mitt i förlossningen. Hon lovar att hon ska se till så att en doktor kommer upp & kollar på den.

kl 01.55 den 31 oktober så ska jag börja krysta, Alex stoppar oss då & säger med en ostadig röst. Jag måste äta något, stackarn har inte ätit på ca tio timmar. Han springer iväg till kylen & proppar munnen full med bullar samt dricker en cocacola. Även jag laddar upp med en halv snickers, MUMS. kl 02.42 föds vår dotter, en liten flicka som kommer ut som super girl (handen ovanför huvudet). Lyckan var total & jag var helt utmattad.

Förlossningen var en sådan häftig upplevelse, jag kände mig som en krigarkvinna som kunde göra i pricncip allt. Det var enormt & jag säger det igen, jag kan göra om det nästa vecka. Det är en sådan rush, adrenalinet pumpar & du mår bra. Så ni som ska föda barn, ta det som det kommer, du är byggd för det här. Jag uppmanar alla att föda vanligt, you kan do it!

Caeila är alldeles nykläckt!


Veckans mat

Så nu kommer äntligen veckans mat upp. Det blir en matsedel tagen ifrån frysen, för även den måste tömmas någon gång!

  • Raggmunkar med fläsk & lingonsylt
  • Helstekt majskyckling med potatis
  • Revbensspjäll med potatis
  • Pasta & köttfärssås
  • Pasta med mascarpone & lax
Får se vad vi äter i helgen, jag är ju borta en lväll & sedan äter vi söndagsmiddag hos mamma & pappa på söndag!


Tisdag

Har haft en fördjävulsk natt. Mellan 00.00 & 07.00 vaknade jag ca sju gånger av en liten Caeila som ville ha uppmärksamhet. Vad är det frågan om?! Skulle egentligen iväg på någon apotekgrej med resten av mammorna men jag bangade & låg kvar i sängen. Sådana här nätter är inte roliga!

Idag ska jag tvätta, lämna in min Iphone, köpa lite ramar & skjutsa Alex för att hämta en cykel. Ikväll kommer min pappa förbi & då ska vår iMac upp på väggen & vi ska sätta upp några hyllor i köket. Vi ska även äta gott, det blir helstekt majskyckling med potatis & sallad. Glömde visst lägga upp veckans mat. Men gör det direkt efter detta inlägg.

Ha en trevlig dag!




Babysim, tapeter & målning

Idag har det vart en busy day i vanlig ordning! Vi har vart på babysim & Caeila älskade det som vanligt. Vi fick prova dyk idag ifrån trappan samt vanliga dyk i vattnet. Skillnaden på de vanliga dyken & de vi gjorde idag var att vi skulle släppa dem under ytan så att de själva skulle försöka ta sig uppåt. Caeila tyckte att båda var väldigt roliga!



Efter babysimmet så tog vi oss ut till Hälla för att bestämma oss för tapeter till Caeilas rum, vi kom inte överens. Villket inte är så ovanligt, men nu har vi kommit fram till en lösning som vi båda gillar. Efter Det så drog vi till Willys & åt burgare samt tog en tripp till Maxi & Media Market.

När vi kom hem så satte jag igång & städade lägenheten & sedan kom Nellie & Josefine förbi. Vi fixade med de tryckta fötterna som vi hade gjort. La gips över dem så att det kan bli förevigat.

Caeila & Nellie

Efter att vi hade umgåtts ett tag så satte jag igång att måla den nya datastolen. Kom dock inte på att ta bild förrens jag hade målat halva. Men ni får hålla tillgodo med den. Jag ska sedan sy en dyna till i de färger vi har i vardagsrummet.

 

Nu är det dags att mumsa på lite raggmunkar, lägger upp veckans matsedel lite senare ikväll.


Caeila från gurkstaden Västerås

Caeila har blivit lite kär i gurka, hon älskar att sitta & tugga på dem. Ger man henne en hög så har hon minst två i munnen, samt en hel hög i tripp trapp stolen. For safe keeping. Men man måste dock hålla koll på henne så att hon inte biter av en liten bit & sätter i halsen. Men här kommer lite bildbevis!

 



Suddenly I see

En hyllning till Caeila på dopet, då det var den sången som mamma & pappa sjöng för hennen på BB. Min syster Alice & hennes kompis Victoria framförde den i kyrkan! Det  var väldigt lyckat. Hör själva!


Lite bilder från dopdagen



Tack alla för en underbar dag! Det får vi göra om snart!




Bakisshopping med trötta ögon!

Idag har vi vart nere på stan & svullat i oss lite bakismat. Jag var ju iofs inte bakis, men jag tyckte att jag förtjänade det ändå. Efter det så tog vi oss en tur & jag shoppade fast jag inte skulle. Det blev en kofta, en väska, väggfäste till iMac samt två kuddar till soffan.

Nu sitter vi här & snart ska vi bege oss till min mor & far för den traditionella söndagsmiddagen. Lägger upp lite bilder på dagens inköp.




The day after

Idag är det dagen efter D-dagen. Dopet blev väldigt lyckat & jag tror inte att det ar någon som blev missnöjd. Vi hade några fadäser, en var att min farmor glömde dopklänningen, men som tur var hade vi en plan B. Så Alex mamma fick ta med sig deras klänning. Den hade ett blått band så vi pimpade upp klänningen med vit rosett samt rosa napp. Vi måste ju visa vad som gäller :D Själva dopcermonin tog ca 20 minuter, vilket var en bra tid tycker jag. Caeila var glad under i princip hela tiden, hon gnällde till en gång när prästen skulle ta henne. Tror  att det var för att han var så osäker.

Efter cermonin så blev det kaffe & fika. Det bjöds på Kärleksmums, vetekransar, blåbärstårta, & två olika chokladtårtor. Ingen kunde iallafall klaga på fikat :P Vi fick även massor av fina presenter till Caeila & bidrag till hennes rum.

På kvällen var det grillfest hemma hos mina föräldrar & det dök upp ca 20 personer. Det var människor från flera olika generationer & vi pratade om allt mellan himmel & jord. Kvällen blev helt enkelt perfekt!

Har tyvärr inga bilder ännu, då det inte var jag som tog kort, men det kommer ju en massa sen. Ska bara samla in dem av släkt & vänner!


RSS 2.0