För det är ingen vanlig dag, för det är Caeilas tiomånaders dag!

Oj oj oj vad det har hänt mycket den här månaden, hon växer så att det knakar! Utvecklingen går fort frammåt. Nu förtiden brukar hon sjunga med musiken som spelar i högtalaren, hon dansar & älskar att vinka åt folk. Hon har även börjat klappa händerna när man säger BRAVO, då sätter hon igång. Hon ger mig saker som hon inte får ha när jag säg tack tack. Humöret är dock nästan aldrig på topp, men det kan ha att göra med att hon bara sover 1,5 timme om dagen. Detta gör att Caeila har en period på dagen då hon är väldigt mammig & ska bara göra saker med mamma.

Nuförtiden drar Caeila storlek 80 - 86 & kan ha enstaka plagg i 74. Stor tjej alltså! Vi ska iväg till BVC för mätning & vägning idag, så återkommer med siffror! Caeila kan även gå med sin gåvagn hos mormor & morfar & om mamma håller i henne i en hand. EDIT: Caeila vägde 9920 g & var 74,5 lång!

Caeila har även slutat nattamma & sover nu hela nätter förutom nu, när hennes tänder är på G. Då är det mycket gråt & mycket pill med alvedon. Tre tänder på en & samma gång det är inte lätt. Så håll i er, snart kommer det utvecklas ett nytt leende hos Caeila.


First day of my education!

Nervöst stiger alla elever in, man kan nästan röra på spänningen. Alla kollar in alla & man känner sig uttittad samtidigt som man tittar själv. Känner jag någon? Vilka ska gå i min klass? Jag undrar hur det kommer att vara? Oron som man kännaer fösta dagen i skolan är alltid likadant! 

Som vanligt är man nojjig för ingenting, enkelt som en plätt var det! Träffade lite klasskompisar & berättade att jag inte kommer förrens i oktober. Det kändes väldigt kul att börja igen, att känna att snart är jag på gång igen. På gång att få en bra utbildning & på så sätt skapa en bättre framtid för oss.

Nu blir det film med min man! Imorgon ska jag försöka hinna med ett tiomånaders inlägg! För imorgon blir Caeila tio månader! Edit: hon blir ju 10 månader, haha, jag är bra virrig! Tack mina kära mammor för att ni håller ordning på mig & mitt barns ålder  :D

 


I'm bad

Saker händer hela dagarna, så jag har ingen inspiration till att skriva. Jag måste ju ha något att skriva om för att det ska vara värt. Har ingen lust att uppdatera om hur våra dagar ser ut längre, händer ju liksom inget nytt. Blir jag går upp, ner på stan blah blah blah.
Men på måndag sätter skolan igång & jag är så jäkla nervös! Vet inte varför, men jag är bara det! Egentligen startar inte skolan för mig på riktigt förrän 12 november, men jag ska gå på några saker innan! Jag tror att det är det vanliga skolpirret, som man alltid får. Nya personer, en ny miljö & en ny vardag. Ska bli kul, spännande & väldigt lärorikt, jag satsar verkligen att gå ut med topp betyg, vill ge Caeila & oss som en familj en så trygg framtid som möjligt. Så T1 here I come.
Idag försvann min bästa kompis till Afrika, hon ska vara borta i sex veckor & det känns tomt. Jag oroar mig för henne som den kycklingmamman jag är. Har kommit med en massa tips & tyckt till om vad hon ska ha med sig i sitt lilla apotek. Jag vet att det kommer gå jätte bra! Ha det så jäkla kul JENNI!
Blev många jäkla i denna text, men men det bjuder jag på. Ha en bra dag! Ska dra iväg till jobbet nu, sista dagen på så länge som jag vet, skönt!

Förlåt, ska ta & fotografera Caeila lite i skogen imorgon! Så ni får lite nytt stoff!


Ändrade planer

I november börjar jag skolan på riktigt & då ska Caeila börja på dagis. Både jag & Alexander tror att det är bäst för våra nerver samt Caeila! Då kommer jag kunna koncentrera mig på mina skoluppgifter & Alex på sina. Caeila kan vara & leka med sina dagiskamrater & göra roliga utflykter. Jag behöver inte känna mig stressad för att skynda mig hem till diverse olika barnvakter.

Caeila kommer då ha en stadig rutin varje dag, det kommer bli långa dagar ibland & ibland kommer det bli korta. Men tror att flickebarnet mår bättre av att ha samma personer runt om dem så att de kan få känna trygghet! Det kommer nog snabbt bli en vardag! Caeila kommer vara på förskolan fyra dagar i veckan 8-15 eller 9-15. Sedan kanske min mamma & pappa hämtar ibland.

Egentligen tittade vi på att ha en egen barnvakt, men det blev både dyrt & omständigt! Sedan tror jag att det är bättre för henne att träffa små människor hela dagarna & börja vänja sig vid det! Hade dock önskat att hon hade fått stanna hemme lite längre men livet tog tag i mig. Insåg att jag inte kommer klara 100 % med bra studieresultat samt att ta hand om Caeila. Att stressa hem efter varje lektion istället för att sätta mig i biblioteket & gå igenom morgondagens lektion. Sedan är det tydligen en massa beräkningar i mina kurser, vilket kommer leda till en massa plugg, snitt 8h a 5 dagar i veckan. Vart skulle jag hitta de timmarna annars?

Nej det får bli såhär, kan tyvärr inte ändra på det! Tror att det dock kommer gå alldeles utmärkt!


Im Bad

Jag är så ledsen, men jag har ingen ork, lust eller inspiration till att skriva. Det kommer väll någon dag, men tills dess får ni kolla på bilderna av Caeila!

Så här ser man ut när man har kammat sig med en pizza kant!




HÄLSNINGAR TILL ALLA MINA FANS


1,pi.ki819o.ZZZZZZZZZ3

//CAEILA

Herr Skuldkänsla & fru Orolig

Lillsnuttan ligger nerbäddad i soffan & jag skulle egentligen behöva få ut tummen ur röven & sätta fart! Sätta fart med att städa, rensa graderoben, få upp nya gardiner, diska m.m. Men luften gick liksom lite ur mig, så jag chillar ett tag med lite cola & bloggen.

Det har vart ett par hektiska dagar & imorgon är den lugna dagen här. Den dagen som jag inte har några speciella planer eller ska iväg på middagsdate. Imorgon ska jag nog ta & överraska Alex mad Tacos. Han älskar tacos men vi äter det nästan aldrig här hemma för jag gillar det inte så mycket. Men en bra film, tacos & tända ljus vore mysigt. Så har ni något tips på en mysig film?

Till helgen ska jag jobba igen, det är för bra pengar för att säga nej. Tror inte att det blir så mycket jobb i framtiden & jag känner att jag ska passa på när jag väl får det. Men jag hatar att jobba & vara ifrån min dotter, hur gör alla ni föräldrar. Känner klumpen i magen varje kväll innan sängdags, för då vet jag att snart är det dags igen! Att vara ifrån min lilla guldklimp!

På fredag ska jag ut med ett helt gäng härliga själar, Caeila ska vara med mormor&morfar. Hon trivs bra där & vi sover nog hemma hos dem den natten. Får dock skuldkänslor, när jag ska jobba hela helgen, som tur är så är det korta dagar, but still liksom. Det blir ju inte bättre av att Caeila typ blir avvisande när man kommer hem igen, hon ignorerar en väldigt bra.

Känner att detta inlägg handlade mycket om skuldkänslor, men det är ju mammans bästa vän. Herr skuldkänlsa & fru orolig, usch.

Favorit i repris på lilltjejen!



Måndag

Blir inte så mycket bloggande när man jobbar, idag har vart en bra men upptagen dag, det var likadant igår & kommer bli likadant imorgon!  Men ni får ha tålamod, någon gång skriver jag iallafall. På onsdag är jag ledig så då kommer det nog ett lite längre inlägg. Nu film med min husband!


Lördag

Idag har det vart en bra dag, bara jobbigt att jag har jobbat. Hatar att jobba, känns så jobbigt & ovärt. Men men, man måste ha pengar för att kunna göra saker. Så började dagen med jobb, skyndade sedan mig hem för att äta & byta om för att ta mig till My.

Där mötte jag Jenni & vi gick upp till Mys nya lägenhet. Vilken lägenhet, väldigt fin & fräsch! Skulle inte sitta helt fel! Efter att vi hade snackat lite skit så kände jag att Caeila började bli grinig så jag bjöd med mig Jenni & My hem! 

Men My skulle iväg så jag & Jenni körde ändå. Det blev en massa tjejsnack. När vi väl börjar så kan det handla om allt mellan himmel & jord. Det känndes verkligen som att vi hittade tillbaka till vår gamla rytm, du vet när man var i gymnasiet & snackade varje dag. Tack för den kvällen Jenni, behövde verkligen prata av mig! <3

Nu ska jag krypa ner till min söta dotter & imorgon så är det mer jobb som kallar, samt söndagsmiddag hos mor&far!


Amning del 2

Nu har jag bestämt mig, dags att börja vänja av lillan med mjölken! Känner att det är dags & så får det helt enkelt bli. Så kanske man kan få sova en hel natt igen? Eller iallafall bara vakna en gång?

Så här har det hitills sett ut på natten;
12/8: vaknade 6 gånger fick mjölk två av gångerna!
13/8: fick inge mjölk på dagen, men en gång innan hon somnade, inge amning undernatten, vaknade ca 9 gånger.
14/8: får se hur hon tar det idag? Hitills har hon inte vaknat!

Ger det här två veckor, försöker hela tiden prova att ge henne välling utspätt med bröstmjölk. Mor min sa att det tog ca två veckor för oss innan vi tog det. Hoppas hoppas att detta ger resultat. För det är inte hållbart att sova ca 8 h i 40 minuters pass?



Amning

Jag har ÅNGEST, med stora bokstäver som ni ser. Jag vill sluta amma men ser mig som en självisk mamma då. Jag har ju lyxen att fortfarande ha mjölk & det är ju inte alla som har haft den lyxen. Men Caeila blir allt större & hon har börjat dra mer i brösten samt är helt fascinerad av bröstvårtan. Innuti mig skriker varningsklockorna, om hon vänjer sig vid att brösten är "hennes" leksaker så kommer det aldrig att gå. Hon har också flera nätter i rad vägrat somna om hon inte får ha bröstet i sin hand!  Ännu mer VARNING enligt mig!

Är jag en sämre mor som tänker så här? Det rekommenderas ju att man ska amma till ett år om det går! Men jag känner att jag vill sluta bums.

Så inatt försökte jag mig på att inte amma, hade en del majsvälling hemma, men den ratade hon. Dock så var jag väldigt konsekvens & la in nappen så fort hon började gny. Detta ledde till att hon somnade om 4 av 6 gånger. PUH! Så idag ska jag inhandla lite olika vällingsorter & försöka byta ut bröstmjölk mot välling.

Jag kan ju inte fortsätta att  vakna 6 gånger på åtta timmar heller, är inte hållbart längre känner jag! Så nu till saken, gör jag rätt?



Något att tänka på

Har ni tänkt på en sak? Att bebisar aldrig ser problem när det gäller deras utveckling utan de ser bara det stora hela & en lösning! Om min dotter inte kan göra en viss sak så försöker hon göra det på ett annat sätt. Tex om hon skall krypa under något exempelvis en stol för att få tag på sin napp på andra sidag & detta inte går så kryper hon runt istället. Hon lägger sig inte ner & börjar böla utan hon hittar lösningarna!

Vi vuxna människor ska kanske försöka anamma detta lite mer, se lösningar & inte problemen!


Caeila

Det var länge sedan sm jag skev om Caeilas utveckling, det har ju hänt så mycket sedan sist. Missade ju det obligatoriska nio månaders inlägget. Så tänkte berätta lite!
Nu förtiden så går Caeila riktigt stabilt runt möbler & hon tar sig i princip överallt. Hon förstår innebörden av ordet nej & blir väldigt sur när mamma eller pappa säger ifrån. Humöret har också kommit med denna förståelse, men det är väldigt kul! Snacket har kommit igång ännu mer &hon är en hejjare med bollen i handen!
Utforskning verkar vara hennes största passion & att äta själv så klart! Djur är även något som är populärt samt andra barn. Hon älskar att sitta med i en större grupp med barn & bara vara med. Hon har även lärt sig att vinka av folk & vinkar mest hela tiden! Till allt & alla, hon har även börjat lära sig att peka & man kan säga vart är pappa? & då pekar hon på sin pappa.

Puh, det har hänt väldigt mycket som ni kan se. Idag har vi hunnit med en hel del, vi har mamma dejtat på stan! Mysigt som sjutton & sedan har vi även tagit oss en tur på stan. Fyndade oss en hel del, en Hello Kitty vagn till lillskruttan samt en massa strumpor & strumpbyxor. Fyndade även ett par skitsnygga skor till Caeila som hon kan ha i höst, till mig själv så hittade jag en söt kofta & en del inredningsprylar till hemmet!

 


Bilder från Italien del 1

Här kommer lite bilder mina kära vänner, det blev totalt 1817 bilder i Italien, så jag låg i! Så klart blev inte alla bra, men en del av dem blev prima! Resan till Italien var underbar!
En glad bebis på väg emot sin första flygtur, som gick över all förväntan. Caeila sa inte ett pip under hela resan!
Strandhångel hanns det också med :D
Caeilas första dag på stranden, här chillar vi i skuggan & skruttan är såklart insmord med solkräm UV+50.
Pizza Al Talgio, så JÄVLA gott, finns inte ord. Kan moffa i mig en hel del!
Min underbara far!
Avslutar denna bildserie med ett av mina favorit foton på Caeila, hon sitter & spanar på solnedgången vid vårt förtält! Man ser hur hänförd hon är av solnedgången, lika hänförd är jag av min skatt!

Monday baby

Idag är det måndag, en regning & mulen måndag. Men lika glad är jag för det, som man brukar säga. Idag ska jag röjja i lägenheten & kanske även ta mig ner mot stan vid tre tiden. Tänkte möta upp min karl vid jobbet & promenera hem tillsammans.

Nu hänger Caeila på mig & vill leka, så lägger upp lite bilder ikväll från ITALY 2010. Måste säga att det är sjukt skönt att vara hemma & få in lite vardag i sitt liv igen. I september börjar skolan & då kommer vår vardag vara stressig!


Ett fint minne

Caeila & Alex sitter i bilen & myser! Alex har armen beskyddande över henne & Caeila studerar pappa Alexander tatuering. Hon gör ett lite ljud som nästan låter som woaw & pappa Alexander ser väldigt stolt ut! Det var ett sådantdär ögonblick som jag kommer ha med mig för evigt!

Tänkte skriva av mig en del, men gör det som en liten mini serie. Nu är vi iallafall hemma! Men mer om det imorgon!

 



RSS 2.0