il pesce fritto in pastella all'italiana piú croccante

(Bilden blev väll sådär, men man lär sig med tiden!)

Hur blev det nu då?! Lyckades jag? Hur lång tid tog det? Alex spontana reaktion!

Det var gott & syrligt! Kanske ingen wowfaktor men något att bryta vardagen med! Jag la till lite ingredienser till receptet, dvs citronstekta potatisar, haricortverts stekta med vitlök! Eftersom receptet var på bara själva fisken!

Jag läste fel på receptet en gång & fick göra om frityrsmeten, jag menar man skriver inte "på sidan 19 finns det ett traditionellt recept på frityrsås, fast jag vilj att ni gör så här istället..." Annars gick det bra! Väldigt lätt & gott!

Tiden, ja ni det tog tid. Men som varje nytt recept så tar det tid. När man vet vad man ska göra så kan man ju tidsuppskatta det hela med & planera vad som ska göras först osv. Det tog 1,5 h idag. Men man skulle lätt kunna få ner det till 45 min om man vet vad man ska göra!

Alex tyckte det var gott & han gillar iden på vardagslyx! Att hela tiden få prova nya rätter! Nu är det dags för soffmys & kanske en film!


Confusion is nothing new...

Dagen startar som vanligt med frukost i skolans bibliotek, sen en heldag med matematik inför fredagens tenta. Jag längtar redan hem för att göra dagens rätt, "il pesce fritto in pastella all'italiana piú croccante". Undrar hur det kommer gå & hur det kommer smaka? Kommer det vara en sensation eller något mellanting? Funderar även på att förbereda päronsorben idag. Tror inte att jag kommer hinna senare i veckan, då det vankas tenta!

Förövrigt känner jag mig mer positivt inställd till vädret & vardagen, efter att ha dragit igång detta projekt. Veckor med sjukdomar har gjort mig lite lätt deprimerad! De första sex veckorna i början på året var jag sjuk fyra! De andra två var jag inte frisk men ej sjuk. Ni vet ett sådant där mellanting. Dagisbakterier är mördarbakterier, har aldrig vart med om något liknande. Jag är ju aldrig SJUK, aldrig! Nog om det!

Nu är det dags att sätta igång med plugget! Ha en bra dag & Ciao!



I may just have found my inspiration to continue with my quest

Igår såg jag en inspirerande film Julie & Julia, jag tänkte att det där kunde vara jag, jag som provade en massa recept med en deadline! Känna mig inspirerad igen & hitta tillbaka till min matglädje! För den tryter, när man har en gnällig bebis hemma som vill ha uppmärksamhet! Känna glädjen till maten & passionen för att vara i köket igen!

Så jag tänkte ge det ett försök samtidigt som jag ger bloggen ett försök till. För detta är ju inte en resa som jag skule vilja göra ensam, jag behöver ert stöd, ert medkännande & era piskor som säger åt mig att skärpa mig när jag latar mig! Så vad är mitt mål? Jo, jag ska laga min favoritkocks Jamie Olivers rätter, har ju somsagt endel böcker av honom och jag tror att jag bara har hunnit med ett fåtal recept. Jag ska utmana mig själv & gå utanför min komfortzon & prova på allt!

När jag bläddrar igenom hans böcker stöter jag dock på problem, jag kan ju inte bara gå efter sidordningen, utan jag måste på något sätt strukturera upp det! På vardagarna ska det vara en varmrätt & det får räcka medans på lördagarna skall jag laga tre rätters! Förätt, huvudrätt & efterätt! Åh, det ska bli så kul!

Så vad ska vi göra denna vecka? Vi börjar i boken Jamies Italien så nu är det dags att sätta upp ett matschema här och nu!

Måndag:
il pesce fritto in pastella all'italiana piú croccante - friterad fisk på italienska med den allra sprödaste paneringen
Tisdag:
minestrone d'inizio autunno- tidig höstminestrone
hemmagjort vitlökbröd
Onsdag:
pasta alla norma- normas pasta
Torsdag:
rotolo di zucca e ricotta - rotolo med spenat, squash & ricotta
Fredag:
Förrätt:
fritto di salvia e alici - friterade salvia blad & sardeller
Varmrätt:
risotto ai funghi e prezzemolo - risotto med stekt svamp & persilja
Efterätt:
torta di riso - florentinsk rispaj
Lördag:
Förrätt:
Limoni di amalfi cotti al forno - ungsbakade amalficitroner
Huvudrätt:
Spiedini di salsiccia e manzo con polenta - spett med korv,kött & med hemmagjord polenta
Efterrätt:
sorbetto di pera - päronsorbet
Söndag:
Paus (söndagsmiddag hos mor & far)

Nu ska vi iväg & handla all mat som behövs! Vi får se hur denna resa slutar!



RSS 2.0