Caeilas åtta månaders dag!

Idag har Caeila funnits i åtta månader. ÅTTA MÅNADER! Det är sjukt att hon bara har funnits så länge, känns som att hon har vart en del av mig hela mitt liv. Det kanske hon har varit också på ett omedvetet plan? Hon kanske har suttit
& väntat på att bli född? Tittat på mig & väglett mig rätt? Usch, va mycket dravel som kom ut nu.

Så vad har hänt denna månaden mot förra månaden? Jo Caeila har börjat ställa sig överallt & börjar även ta sina första stapplande steg runt möbler. Hon använder även rösten & ibland låter det som att hon säger "riktiga" ord. Såsom pappa, nej osv. Hennes seperationsångest har mildrats & hon börjar bli mer & mer nyfiken. Hon har börjat äta själv, intresserar sig väldigt mycket för att "ta" saker själv. Majs, russin, potatis you name it. Vi försöker få henne att äta själv minst en gång om dagen. Det kan vara allt från lite frukt eller kanske ett rån.

Idag har det varit stressigt Allan. Usch säger jag bara för att tvätta med en överaktiv bebis. Sedan att man missade att ens tvättid var igår gör ju saken inte bättre! Började tvätta på ett tomt pass & trodde att jag hade prickat in så att jag hade fem timmar istället för tre. Det blev kaos vill jag säga. Har även packat allt inför Italien! Så nu är det med mamma & pappa i husvagnen. Vi åker ju om bara två veckor! Ska bli så skönt! Lillan gjorde ju inte dagen bättre då hon bara sov 30 minuter på hela dagen. Det är inget, mot de tre timmarna som är standard!

Imorgon ska vi kanske Djäkna & sedan på kvällen ska vi möta upp några vänner på stan & lyssna på banden på RixFm festivalen. Blir vi, mat & picnic på en filt i vasaparken med ett gäng sköna människor!

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med man & barn!



Dagens foton

Fullt ös medvetslös! Idag har det vart en bra dag! En underbar dag med en massa värme, vänner & inspiration. Började dagen med att möta upp Evelina på Ikea där vi åt mat & shoppade. Det var s.k. cirkus priser, hittade dock inte på dessa priser utan köpte istället saker på vanligt pris. Det blev lite inköp, en matta & rislampa till Caeilas rum samt lite byggklossar & tyger.

Efter Ikea så stuvade jag in Caeila i bilen & vi for mot Bäckby för att träffa underbara Sanna & Alessandro! Det var för länge sedan sist, nästan ett år faktiskt. Sanna hade inte sett Caeila mer än på bild & lilla Alessandro hade växt så att det knakade! Hon bjöd på god Sverigetårta samt en god latte! Vi snackade som på gamla goda tiden & mös med våra två busfrön! Alessandro var helt sjövild, tokig & underbar. Väldigt nyfiken på lilla Caeila & kasnke lite trumpet sur för att hon snodde hans leksaker. Bara att sno tillbaka sa både jag & Sanna!

Efter det så tog vi oss hemmåt, hämtade mamma i stan & sedan så drog vi oss ut ur värmen & in i den svala läganheten. Bad på balkongen stod på schemat för Caeila & det uppskattas alltid! Sedan kände jag mig så avslappnad så jag & Caeila tog fram kameran & hon stod glatt framför & posade för mamma! Mysigt var det, precis som förr. Skönt att vara ledig igen!

Nu ska jag lägga en trött fia, då hon bara har sovit dryga 45 minuter idag. Men här är dagens foton!



Somsagt det blev lite bilder. Imorgon ska vi iväg till Löga & vada. Före vi drar ditt skall ett & annat inköp göras på barnens hus. Behöver en extra UVdräkt till Italien samt att det skall inhandlas ett UVtält!

Midsommar foton :D


Binda midsommar krans! Jobbigt för ryggen kan jag säga!


The work station!


Torpet!


Caeila i sin blåbärs krans!




Caeila & Pappa, i den nya bärryggsäcken!

Nu ska jag till jobbet!

Små grodorna

Igår var det midsommar & det firade vi i min fasters Elkes torp nära Motala. Vi trivs äldigt bra med dem & det är alltid kul att ses! Det var väldigt mysigt med bindande av midsommarkransar (min första gång), midsommarstångsresning & god mat. Vi tog även en promenad ner till den lilla stranden & Caeila fick sin första badtur i en sjö! Det var kul, mysigt & alldeles lagom! Precis det vi behövde som vår första midsommar som en familj. Det ända som saknades var syster yster som hade stannat hemma.

Dagen slutade dock med att jag, Alex & Caeila gömde oss i husvagnen. Jobbigt med knott & mygg, både för oss & för Caeila! Det gjorde nog inget då Caeila lekte lugnt med sina leksaker & var väldigt nöjd. Jag & Alex spelade två parti Carcasonne! Jag vann, utklassning faktiskt :D Stackars Alex blev helt knäckt :P

Idag har vi färdats hem ifrån Motala & ska snart äta här i Hallstahammar. Syster har satt sig själv i arbete & lovat en storslagen middag. Blir grillad fläskfilé med färskpotatis & till efterätt blir det rabarberpaj. En liten avskeds middag säger hon, eftersom att mamma & pappa börjar sin färd mot Italien på fredag. Blir mycket Hallsta nu när det är sommar, mycket skönare att vara i ett hus. Våra söndagsmidag har utvecklats till weekend middagar :P

Måste även säga att jag har tappat bort vilka dagar de är, tror att jag lever en dag före än vad det egentligen är, dagarna ar bivit mindre & mindre viktiga nu när man är mamma ledig. Man känner att det liksom flyter ihop. Imorgon ska jag jobba, tjäna lite extra cash! Välbehövligt.

Dagens foton kommer nog upp imorgon/ikväll, då kameran är i bilen. Orkar inte knalla dit!

Dagens foton

Dålig man har blivit på att uppdatera, men blir lätt så när det är sommar & sol. Man vill vara ute & ha det bra & när man väl kommer hem är man helt slut. Inspirationen finns inte där liksom för att skriva. Känns som att det finns andra viktigare saker att göra.

Imorgon åker vi till Motala för att fira midsommar, ska blir hur mysigt som helst. Caeila ska få prova sin nya sunblock dräkt & det ska badas i massor. God mat ska vi också äta & dricka gott. Kankse även hinns med lite fiske, skulle vara så skönt & rogivande att ro ut på sjön & bara vara!

De senaste dagarna har det varit full rulle, igår var Alex borta hela dagen. Så jag tog mitt pick & pack & åkte till Hallstahammar mot kvällen. Där åt vi hamburgare & sedan kollade vi på matchen mellan Tyskland & Ghana. Jäkla match & vara nervig då, både jag & pappa var väldigt sammanbitna. Tills att det blev mål, då hurrades det & Caeila blev rädd.

Väl hemma igen mös jag ner mig i soffan & kollade på filmen Fighter, den var väll sådr!

Idag så har jag vart ner på stan & brännt pengar. Behövde lite nya bh:ar & sedan hittade jag lite fina klänningar. Hittade även en ny bikini, som jag har letat! Sjukt skönt att httat rätt! Även Caeila fick lite nytt, ibland måste man & speciellt när det är REA. Me like alot!

Nu är vi hemma hos mina päron igen & vi ska sova här. Fotbolls VM står på i bakgrunden & jag hoppas att Italien vinner. Ser mörkt ut just nu dock då de ligger under. Men allt kan vända, halva matchen har ju bara gått!

Dagens foton kommer här!


Köpt en nüby, mycket populärt!

Titta på fotboll i öllådan med leksaker!

Koncentrerar sig på fotboll!

Go Tyskland

Ikväll sätter jag mig i min ensamhet & hejar på Tyskland. De bara måste vinna! Det pirrar lite extra i magen! Kommer avnjuta matchen med hemmagjord glass & kanske ett glas hemmagjord saft.

Podolski & Klose, stora spelare!

Nej nu ska jag sätta igång med dagens "sysslor"!


Dagens foton

Åh vad skönt det är att vara "ledig"! Har haft en underbar dag med min sötnos Caeila, min lilla Tigra! Hon är så go & hon gör min dag (ibland förstör hon ju den också).


Vi började dagen med att steka lite fattiga riddare till mamma & en liten pannkaka åt Caeila. Sedan festade vi loss på dessa underbara delikatesser. Efter frukosten behövde prinsessan grötansikte & drottningen flöthår ta en dusch, så vi tog vår tid & lekte i duschen. Sedan var det dags att ta sig ut emot Djäkne för att möta upp med min mamma maffia! Gick dit lite tidigare & vi parkerade oss på en skuggig plats & Caeila somnade in. Så då fick jag lite kvalitetstid med min aj-fån & spelade ett spel Carcasonne! Mycket bra game det där!

Snart slöt Vanessa&Victor, Sarah&Ella samt Amanda&Adam upp. Vi mös & tjötade på som vanligt. Våra bebbar var på toppenhumör, för det mesta! När vi väl kom hem så slumrade både jag & Caeila in, väl behövligt för båda två!

Imorgon har jag ännu en hektisk dag frammför mig! Ska göra hemmagjord glass, vi får se om det blir en hiss eller diss, sedan ska jag även ta mig till barnshopen & träffa mammorna. På kvällen kommer Evelina, Klara & Emma hit, för en mysig tjejkväll. (Pappa Alex är ute & svirar runt).

(Caeila gillade förövrigt melonen, men ingen annan bild blev bra, för grynit? Vad beror detta på?)


I'm back

eller inte, trött & helt matt.

Imorgon ska vi antagligen dra & bada med Annica&Benjamin eller så stannar vi hemma. Bara tar det lugnt & myser. Vi får se vad vi har lust med.

Jobbet var slitigt idag, fick ett av mina ryck & bara körde på! Gjorde om massor i butiken & det behövdes verkligen! Det var kul & det fick även tiden att gå. Vid två stannade jag upp & lunchade med Caeila&Alice. MEn det tar ut sin rätt när man är över produktiv.

Efter jobbet skulle vi försöka hitta en bikini som passade mina monster stora tuttar, men hittade inget. Hittade bikinisar som jag villa ha, men antingen var de för stora eller för små. Biträdet på Change visade mig dock vad som skulle komma in & jag la undan två stycken, de ska ringa mig så fort det är dags!

Efter shoppandet så tog vi oss hem & mamma bköd på pizza ifrån Misto, samtidigt som mamma var iväg & hämtade dem så städade jag & Alex lägenheten. Det var i akut behov av en rengöring. Nu sover snuttan & jag ska lägga mig i soffan & kolla på en film.

Har till & med lite dagens foton :D


Bläää

Bloggen har defenetivt kommit i skymundan de senaste dagarna, känner att det har fått blivit så eftersom att jag har jobbat. Efter jobbet åker jag hem till mina föräldrar & då är det Caeila som är i fokus & inget annat. Precis som det ska vara, imorgon är min sista arbets dag. SKÖNT!

Börjar planera inför hösten, hur det ska gå till med skola osv. Måste träna en barnvakt, någon som jag kan lita på. Eventuellt byter jag ut matten mot en kvällskurs i CAD! Då kan jag ta hand om Caeila under dagarna & plugga på kvällarna, blir slitigt! Då tar jag matten i vår istället, vi får se helt enkelt!

Så vad har hänt de senaste dagarna då? Just nu är jag på jobbet, men annars har resterande dagar spenderats hos min mor & far som har tagit hand om min guldklimp. Där har även min bror vart som kom hem över helgen, vilket inte händer speciellt ofta <3

Det har vart min helg, på tisdag är det jag & Caeila igen <3



Working twelve to five

Hur drygt är det inte att vara tillbaka på jobbet när det är sådant här väder! Imorgon jobbar jag 12-19 :( Saknar Caeila på dagarna, fast hon verkar ta det coollugnt!

Blir inga dagensbilder idag, då jag inte har tagit några. Men min bror Stefan har kommit ifrån Karlstad, väldigt trevligt! Så nu är vi hos mor&far & har ätit. Grabbarna kollar på fotboll & Caeila sover! Lite egen tid med andra ord!

Bara fyra dagar kvar på jobbet nu & sedan nedräkning, imorgon när jag går hem har jag arbetat halva tiden. Jävla tjat om jobbet jag vet, men pest ju. Stå inne i en butik hela dagen.

Lite gamla bilder på Caeila bjuder jag på!


 


Dagens foton

Har haft en bra dag, Caeila har vart på toppen humör hela dagen (bah, kan hon inte vara lite missnöjd med att mamma inte var där). Peppar peppar, barnvakten Jenni gjorde även ett superbt jobb med Caeila, som trivdes som handen i hansken. Tyvärr så hade jag tagit fel dag på tiden hos doktor Boel (får skylla på amningshjärnan för det är den ända ursäkten jag har), det är imorgon.

Imorgon är det jobb igen & morfar Claus ska vara barnvakt. Blir fem timmar imorgon med & sedan kanske vi ska ta en liten tur på stan & kolla in rean på Carlings, inte för att jag behöver kläder :( Men shopping abstinensen är enorm!

Idag har vi haft spelkväll med A&M, mycket trevligt, var länge sedan sist!

Just nu står Caeila & diggar till "Tänk om jag hade en liten apa" , så söt! Hon har även gjort fantastiska framsteg motorisk då hon har börjat dra sig upp på saker & står där. Hon går även utmed vardagsrumsbordet, helt fantastiskt! All denna evulotion på 10 minuter, underbara lilla bebis! Det går så fort, tur att jag inte missade det idag!

Nej, nu ska jag lägga lillan. Dagens foton kommer här:



Måste tillägga att jag saknar er min mamma grupp, men nästa vecka kan vi väll dejta?



Separationsångestens början

Hittade en bra artikel om separationsålder & kände att jag ville dela med mig. För precis som det står så känner jag att dte är både mysigt & väldigt frustrerande! Så nu kan även ni ta del av den!

"Om din bebis visar tecken på oro när du är någon annanstans under dagen, kan denna oro visa sig ännu tydligare på natten. När bebisen vaknar och vet att du är i närheten, kommer den förmodligen att försöka få din uppmärksamhet. Det kan vara svårt att veta hur du ska hantera situationen -- hjärtat säger kanske att du ska ta bebisen i famnen och natta den i din säng, medan andra röster säger att det är att skämma bort och bara lägger grunden till dåliga vanor. Var inte alltför orolig över detta. Du skämmer inte bort ditt barn genom att då och då vara lite extra beskyddande, även om det kanske inte behöver ske varje gång det händer. När separationsångesten släpper, så kan du lära ditt barn att sova själv igen. Men om ni har en stor och alltid välkomnande familjesäng i er familj, kommer du ändå alltid att finnas till hands.

Ditt barns beroende av din närhet under den här perioden kan kännas både mysigt och frustrerande. En tvättkorg innehållande både bebis och leksaker, som enkelt kan flyttas från rum till rum, kan vara till hjälp när du behöver få saker gjorda."(källa:
http://se.babycenter.com/baby/development/07mth/ )

Kändes skönt att få lite frågor besvarade!


Martedí

Caeila har vart weinalisious hela dagen, har knappt fått något gjort. Känns jätte jobbigt att hon är så här & vill bara att hon ska vara sitt gamla vanliga jag. Kan inte ens sätta ner henne på golvet utan att hon stortjuter. Känns jobbigt att hon är så här då hon ha barnvakt imorgon, förhoppningsvis så går det bra. Alex har lite jour.

Imorgon ska jag jobba & för första gången skall Caeila ha barnvakt en längre stund. Har ångest & både jag & Alex är orolig. Som tur är ska vi till doktorn kl 14.00, så det "första" barnvakts passet är bara två timmar & sedan är det andra barnvakts passet är sedan på 2,5 timma. Så det blir nog bra med mjukstart. På torsdag & fredag ska hon vara med morfar & på måndag med Alice. Känns väldigt jobbigt men man måste jobba om man vill ha extra pengar & vi behöver verkligen lite extra cash.

Har även sett miniserien Pride and predjudice ifrån 1995, mycket bra serie. Rekommenderas varmt!

Dagens foton kommer här :D


Nätmelon är gott som efterätt, först åt jag pasta med tomatosås!


Blev så smutsig så att jag fick lov att duscha!


Fick melon ännu en gång, det är ju så gott!


Mamma tyckte att pappa såg hungrig ut så hon slängde lite gröt på honom :D

Det var allt från idag! Önska mig lycka till på jobbet imorgon & om ni har vägarna förbi, kom & hälsa på!


Dagens foto

Idag har vart en väldigt jobbig dag för mig, Caeila har vart så klängig. Kan inte gå mer än en meter ifrån henne utan att hon börjar stortjuta. Haft henne i famnen hela dagen, förutom när hon sov. Det verkar som att hon har världens seperationsångest ifrån sin mamma. Brukar alltid bli så här efter att vi har vart i Mariestad.

Har även haft bakslag när det gäller matningen av Caeila, hon brukar älska mat, men i två dagar nu har det bara vart amning som gäller & inget annat. Det känns som ett bakslag, jag som försöker avveckla amningen. Försöker att bara amma på nätter nu. Känns som att hon aldrig kommer att sluta amma! Hur gick det till när ni slutade amma? Är det någn som har några tips.

Men har iallafall fått en del gjort hemma & det behövdes. Har tagt bort alla verktyg, gått igenom Caeilas garderob & även hängt in det som skall sparas i Caeilas rum. Har även hållt på lite i Caeilas rum & det är mycket kvar att göra. Ska sy en massa hos mamma i helgen om jag orkar.

Imorgon ska vi på avslutnings grillfest hos Miriam, som är den som håller i babyrytmiken på Pinglan. Jag & Josefin skall vallfärdas dit om det är fint väder, annars försöker vi få tag på en bil. Nu ska jag se på Italien - Paraguay, FORZA ITALIA!


Domenica

Idag är Caeilas rum nästan klart, gardinstänger ska upp & sedan skall taklister även komma på plats (vi väntar dock med det). Imorgon ska jag piffa & fixa där inne, ska bli så skönt att Caeilas saker får en naturlig plats.

Just nu är vi hemma hos mor & far, Caeila ligger utslagen i deras stora dubbelsäng & vi ska kolla på Tyskland - Australien. Go Germany, Forza Germania, Deutschland, Komigen Tyskland! Jag hejjar på er! Har försökt att hitta landslagsdräkten till Caeila, men hittar den inte!

Dagens foton kommer imorgon då jag har kameran hemma & vi får se om vi tar oss hem ikväll eller om vi stannar i Hallsta, beror helt på om Caeila vaknar.

Blev ett rätt så ovärt inlägg, men det bjuder jag på :P


Fem år

Idag har jag & Alexander vart tillsammans i fem år, det som startade som en internet flört ledde till giftemål & barn. Men vi tar det ifrån början.

Våren 2005 spelade jag spelet Counterstrike & "mixade" med några vänner & nya bekanta. En av dessa var Alexander, vi spelade matchen & jag tyckte killarna var trevliga. Jag loggade in på deras irc kanal (mycket nörd språk nu) & började snacka med grabbarna.

Jag & Alex klickade direkt & ganska snart så bytte vi msn, där pratade vi om allt & inget. Efter ett tag så började det snackas om att vi skulle träffas. Jag hade hela tiden trott att Alex var singel, men så var inte fallet upplyste en avundsjuk kompis (han var lite småkär i mig med). Jag pratade då med Alex & sa att det inte kunde bli något mer än vänner mellan oss om de inte gjorde slut. Alex var tvungen att fundera ett tag, men bestämde sig för att göra slut.

Tyvärr kunde jag inte lita på honom då & bad då om att få ringa upp detta x. Jag fick nummret & ringde nervöst till min bästa kompis & berättade vad jag skulle göra.

S: "Ska jag ringa henne?"
J: "Ja"

Vi la på & jag slog nervöst nummret:

X: hallå, det är ....
J: Hejsan, jag skulle vilja veta om du har vart tillsammans med någon som heter Alexander & har ni precis gjort slut?
X: ja, vem är det här?
J: Jag heter Sarah & jag vill inte prata med dig mer.
Klick!

Hahaha, ringde genast upp Jenni & vi tjöt i telefonen. Pinsamaste jag har gjort tyckte jag då, ganska klokt tycker jag nu. Man vet ju inte vem personen på internet är eller om de ljuger om vad de har gjort.

Sagt & gjort så bestämde vi oss för att träffas efter min klassresa till London. Alex skulle ta tåget till Västerås & bo hos en kompis. Han anlände med tåget på söndagen & blev synade i sömmarna av mina föräldrar. Vi satte oss i bilen & höll handen & mina föräldrar skjutsade ut oss till kompisen lägenhet. Det hade redan känts bra på internet men jag blev säker på att han var killen för mig när vi väl träffades. Vi hade en vecka att lära känna varandra innan jag skulle iväg & jobba i Stockholm. Vi umgicks dagarna i ända & hade det mysigt. När vi väl skiljdes åt var det jobbigt, för vi visste att det var två veckor kvar innan vi kunde ses igen & då kändes det som evigheter.

Två veckor senare så åkte jag tåg till Mariestad & jag fick träffa hans familj & kompiar där. Väldigt kul & väldigt jobbigt, blev även rätt så friskt testad av Alex bästa kompisar. Nu i efterhand så fick jag veta att de hade verkligen avskytt den gamla flickvännen & ville helst att Alex skulle vara singel nu när han väl hade vågat göra slut (Alex hatar konflikter).

Efter denna helg så visste vi inte när vi skulle kunna ses igen, då jag skulle jobba klart i Stockholm & sedan skulle jag vidare till Italien. Både jag & Alex var panka, men vi frågade ändå mina föräldrar om Alex inte kunde få komma ner till Italien några dagar. Efter ett tag så gav föräldrarna med sig & det blev bestämt att Alex skulle få komma ner till Italien i tio dagar. Lyckan var gjord & Alex fick slava med att måla huset för att få ihop pengar till Italien.

Den sommaren kommer jag alltid komma ihåg, det var mycket hångel, mys & bad. Dessa dagar kommer jag alltid att komma ihåg!

Men nu hoppar vi vidare. Vi pendlade i två år mellan Västerås & Mariestad, tills att Alex hade gått ur skolan, då flyttade han hit till Västerås & vi hittade en liten tvåa. Det var en ny era i våra liv, vi fick bli sambos. Som för alla par är det en prövning til en början, men jag tyckte att vi anpassade oss till varandra väldigt bra. Förutom att jag var tvungen att lära Alex allt. Han kunde inget om hushållsarbete eller matlagning.

Våren 2009 fick vi veta att vi skulle få barn. Mycket hände, sparplan lades upp. Lägenhet sades upp, lägenhets köp genomfördes, renovering, bröllop & tillsist kom hon. Underbara Caeila, älskade barn. Ni kan läsa mer om år 2009 här.

Det är rätt så roligt att titta tillbaka & se hur vi var då & hur vi är nu. Hur vi har sporrat & uppmuntrat varandra att utvecklas & bli bättre. Vi lär oss av varandra hela tiden & stöttar varandra i vått & torrt. Det är vi mot världen & vi kommer alltid att vara tillsammans.

Så jag älskar dig Alexander!




Sjung om studentens lyckliga dar

Just nu är vi i Mariestad & har firat studenten, Alex kusin Karl har tagit det i år. Det har varit mycket som har hänt idag & Caeila har fått många uttryck att bearbeta. En rolig sak här i Mariestad är att de har utkastare, utkastare som "slänger" ut studenterna & sjunger för dem. De cyklar runt med sina utsmyckade cyklar & har oftast någon form av visselpipa. De klär sig i shorts, frack & hatt.

Överallt är det studenter & samtidigt som jag är lycklig för deras skull känner jag mig lite smått irriterad. Folk skriker, väsnas & är fulla samtidigt som jag har huvudvärk! Kul för dem tänker jag, men måste jag verkligen uppleva detta år efter år.

Det var kul när man själv tog studenten & året efter, men nu är det fyra år sedan & jag har tröttnat. Kommer att vara en av de där bittra gamla kärringarna vid 60 års ålder. Citerar ett gammalt par som Annica stötte på i Vasaparken här om dagen "måste de väsnas & vara här, det är faktiskt en gångväg!".

För jag & Alex funderade lite & kom fram till att vi i tio år framåt alltid har någon student att fira. Hur blev det så liksom? Det är kul ett tag & tack gode gud för att det bara är en gång om året, mer hade jag inte klarat av. Tycker synd om folket som bor i Stockholm där det är studenten under en hel veckas tid. Där ungdomarna stänker ner varandra med öl & luktar gammal fylla hela dagen. Om jag är bitter vad är inte de då!

Men nu ska jag inte vara en sådan här party pooper, utan till er alla studenter från mig FY FAN VA NI ÄR BRA! Imorgon börjar livet & då ska ni få se hur det är! Ta det med en nypa salt & gör det som känns rätt för er!


Dagens foton

Har vart stressigt som vanligt, gjort en massa osv. Ikväll låter jag bilderna tala igen, imorgon åker vi till Mariestad. Så ha en trevlig helg!



I still got it, MILF!

Haha, idag när jag var på väg hem ifrån stan med Madelene & Caeila blev vi jagade av två killar i en audi. De ville uppenbarligen ha mitt nummer & pekade ivrigt på en mobil. Killarna följde efter oss ett tag & blinkade med framljusen! Med förhoppningen att vi skulle stanna & ge det.

Måste tillägga att jag just då tyckte det var väldit jobbigt & både jag & Madelene fnittrade nervöst :D

So all you mothers out there, we still GOT it!




Dagens foton & pladder

Har idag haft mycket att göra som vanligt. Började min dag med att åka till Bauhaus för att kolla efter golv till lillans rum & hittade ett mycket fint ekgolv till ett bra pris. Så imorgon ska jag & pappa åka dit för att inhandla det. Efter det så tog vi oss til ICA maxi för att köpa Caeilas gröt som inte finns någon annan stans.

Väl på ICA så tog Caeila matpaus innan vi åkte med bilen till Moa, provade då kartfunktionen på Iphonen & måste säga att jag är imponerad! Mycket imponerad! Väl där så gosade jag med Moa & Jenni som gamla goda tiden. Caeila fick även träffa sin första kattvän. GT som katten heter, var väldigt upstissad över det hela & var väl på vakt. Caeila var intresserad kanske de första två minuterna innan det fanns roligare saker att göra. Stackars GT kunde inte slappna av på hela tiden vi var där.

Efter besöket hos Moa, tog jag vi oss till Rusta för att köpa våra underbara tapeter. Hittade nästan en exakt likadan tapet i en katalog från flügger färg men då ville de ha 698 kr/rullen på rusta kostade den 169 kr/rullen. Kändes mer överkomligt eller vad säger ni?

Väl hemma så gick jag & hämtade ett paket på posten, då mina Lisbeth Dahl askar hade kommit. Tyvärr så hade det blivit en spricka i den minsta asken. Tog kontakt med säljaren & skulle få pengarna tillbaka! Vilken klippa! Kan varmt rekommendera glasverandan.se! Mycket bra service & hjälpsam personal!

Sedan kom min mor & far & vi satte igång med rummet! Tapetserade en tredjedel & fick fast de sista gipsskivorna! Imorgon ska vi fortsätta & förhoppningsvis hinner vi med att börja lägga golvet (ska alltid vara så himla optimistisk).

Har hittat på ett nytt sätt att lägga Caeila, men känner att jag är rätt grym när jag gör det. Så jag undrar om någon känner igen sig? Så här går det till: Jag håller om henne  sängen så att hon inte kan hålla på att krypa runt, vända sig, sparka med bena osv. Detta medför att hon skriker i ca 1 minut innan hon somnar? Upptäckte detta sätt i bilen idag då hon började skrika i bilstolen & somnade sedan när hon insåg att hon inte kunde röra sig. Detta inträffade vid två tillfällen! Är det rätt eller fel? Usch blir så rådvillig, för om jag inte gör det så är hon bara gnällig i sängen & vi kan ligga där i en till två timmar innan hon somnar. Men om jag håller fast henne & pratar lugnt med na så somnar hon på mindre än en minut! Kan det vara så att hennes instinkt säger åt henne att röra på sig fast hon är trött? Att hon inte kan slappna av då hennes motoriska utveckling går så fort? Vad tror ni?

Det var allt för idag, nu ska vi se på wolfman!


Tapeten smakar gott!


Jag älskar min nya tapet!


Mor min som är superbra på att tapetsera, hon svär lite dock när hon väl gör det!

Fint va?


Martedí

Bloggandet går segt, blir lätt så när man gör ungefär samma saker hela dagarna, känns liksom inte som om att det finns något intressant att dela med sig.

Så låter bilderna tala för sig själva idag, ni vet ju redan vad som ska stå till bilderna :P



Shakiras VM-låt


Den officiella VM låten & jag måste erkänna att jag diggar. Både jag & Caeila diggar! Tycker att den passar Afrika & deras musikstil! Vad tycker ni?


Måndag kväll

Bloggandet har kommit i kläm pga av renovering & att jag faktiskt inte har haft så mycket att berätta. Idag har  vi spacklat & sedan har jag & Caeila myst med Evelina, Klara & Janika!

Ska börja gå upp tidigare å morgorna & frhoppningsvis få en tröttare bebis då både jag & Alex vill ha vår egen tid på kvällarna. Blir inte riktig så när Caeila är vaken till elva om kvällarna alex börjar klockan sju. Men imorgon ska vi bra på en ny kula & jag att det kommer bli bra. Jag ger det två veckor om inget har förändrats då struntar jag i det!

Nu ska jag mysa med Alex. Inga foton idag heller, glömde kameran ska bättra mig!


Lunedí

Idag har vi sovit till tolv, me like! Vi ska snart packa in oss i bilen & åka på tapetjakt samt Nordik.

Vi försökte med att Caeila skulle somna i sin egen säng igår & hade läst om en metod på internet där man skulle låta barnet ligga i sin egen spjälsäng i fem minuter & sedan gå in & trösta i trettio sekunder & sedan skulle hon vara i spjälsängen. Så med gott mod så bestämde vi oss att prova, ve & fasa. Aldrig igen!

Caeila gallskrek, har aldrig hört något liknande komma ifrån henne. Hon bara skrek & skrek. Det var hjärtskärrande att höra på det. Efter två omgånger så klarade jag inte mer, jag grät, Caeila grät & vi somnade tätt intill varandra! Känslan jag fick när hon skrek sådär var nästan djurisk (om man kan säga så). Jag villa slita sönder alla som gjorde så här mot min tjej. Det kändes som om att det fanns en stor klump med syra som puttrade i min mage, jag var ängslig, rädd & tysta tårar gled sakta ner över min kind. Alex fick hålla om mig, & sa att det var för vår & Caeilas bästa.

Jag har funderat på varför denna gråt var så himla jobbig mot vanlig gråt & jag tror att det var för att jag gjorde det medvetet mot na. Jag försökte inte trösta hela tiden & det kändes som om att jag gjorde illa henne. I vanliga fall om hon blir hysterisk så försöker jag ju & gör mitt bästa för att få henne lugn! Då känns det ju som att jag iallafall försökte kontrollera situationen.

Men vi ska försöka igen, men de rekommenderade att prova igen vid tio månaders ålder. Så får ta det då! Nej nu ska vi äta lite mat & sedan bär det av!

Ha en bra dag!


Dagens foton

Ännu en vecka till ända & mycket har hänt. Men vet ni vad? Caeila har lärt sig att krypa nu, helt & hållet. Hon föredrar fortfarande armystyle men börjar gå över mer & mer till krypstilen! Oh lord, jag kommer verkligen inte få en lugnt stund nu!

Idag har vi fortsatt att renovera, men vi har också hunnit med att åka till Eskilstuna för att se på kusin Max när han spelade fotboll. De förlorade, men laget tog det bra! Caeila var däremot gnällig från & med att jag kom dit! Undrar in det är det varma vädret plus solljuset som gör henne så trött & gnällig.

Efter matchen åkte vi hem till mor&far för den vanliga söndagsmiddagen, alltid mysigt. Grillad majskyckling med klyftpotatis & sallad. Jag fick också med mig hem en del gamla jeans som vi klippte om till Jeansshort, love it!

Nu sitter vi här hemma med en övertrött tjej! Undrar om hon ska sova snart, jag & Alex hade tänkt se på wolfman! Men de planerna blir nog inställda! Glömde kameran hemma så ni får hålla till godo med lite gamla godingar istället!



Renoverng & party

Förkåt så mycket för att bloggen stod stll under en hel dag. Men blir lätt så när jag & Alex fick en smula panik här om dagen.

Nästa vecka insåg vi att vi kommer ha 3 personer boende i vår trea & Caeilas rum är obeboligt. Dvs att en tjej & yvå killar skule bo i vardagsrummet! I don´t think so. Så igår har vi rivit tapet hela dagen & bara kännt oss stressade. Fick även hjälpa Aex att städa & sedan skulle jag ut.

Runt fyra snåret kom Jenni för att hjälpa mig med sminket inför utgång, jag menar jag har ju inte vart ute på 1,5 år. Så någon festsminkning har det ju inte bivit av. Iallafall så fixade hon till sotiga ögon & resten väldigt neutralt. Jag skjutsade hemn henne för att sedan ta mig till Josefine för en förfest. Där träffade jag en massa hot momas.

Runt sju så stack vi vidare mot pluto där det bjöds på fördrinkar & grillbuffé! Mums, det var inte dåligt mat direkt! Vi dansade & spelade BJ & runt tolv så bestämde jag & Kajsa oss för att dra vidare mot Kåren! Där mötte vi upp med Jenni, Kalle, Daniel & Moa, det var väldigt nostalgiskt för båd mig & Kajsa att vara där igen. Kul, eftersom att vi båda ska börja läsa i höst igen. Jag var där & skakade RUMPA til kl blev två. Sedan följde Jenni & Moa mig till bilen <3.

Väl hemma så var jag så uppe i varv, kändes som att jag var full fast jag inte hade druckit en ända droppe alkhol. Sov också väldigt oroligt, precis som om att jag var full. Förstår nu varvör Caeila vrider & vänder sig så mycket på nätterna, nya intryck gör att man sover sämre. Iallafall jag!

Tack alla sköna människor igår, det var kul & minnesvärt! Får vi göra om snart!

Idag ska jag & Alex fortsätta med rummet & Caeila ska åka med mormor & morfar till Eskilstuna för att kolla på min kusin som spelar fotboll.


Caeilas blivande rum!


Dagens foton

Har vart en helt underbar dag med massa mys & vänner. Knallade ner mot stan vid två tiden & gick till vincent för att köpa badskor till Caeila. Hittade ett par för 49 pix (tack för tipset Annica), som hittat.

Efter det var jag tvungen att gå upp till jobbet för att se hur det var med Bobbo. Han hade ramlat med longboarden & vart på akuten i tio timmar igår! De kom dit åtta på kvällen & var hemma halv sex. Inte ok! Han hade skrapat upp hela höften, armbågen & handflatorna. Han var ganska mördbultad idag & gick på smärtstillande. De hade fått sytt igen såret på armbågen. Men han mår ok iallafall!

Det var Daniel & Bobbo som jobbade idag & gud vad de avgudar Caeila. Bobbo tyckte inte ens om barn förrens Caeila kom & nu avgudar han henne. Vill leka med na & gosa, det blir mycket kort även ifrån deras sida. Snart kommer Caeila börja sjunga på Lady Gagas - Paparzzi. Efter lite häng på jobbet så bjöd Bobbo mig på glass från Italianbar, mumma säger jag bara. Helt klart den bästa glassen i Västerås & om man ska äta en massa kalorier ska man äta något som är gott. Caeila fick också smaka, lite grann bara!  Det var mycket gott, 5 av 5 toasters.

Efter det så stötte jag på Adam & vi gick en prommenad för att få Caeila att somna. Alex ringde & vi satte oss med Adams polare på Varda & tog en öl (jag cola). Var där & snackade skit en timma & sedan begav vi oss hem för att laga mat & saft. Nu ska vi snart se på en film!


Chillar på jobbet med att äta kartong!


Väl hemma fick jag lite finare saker än kartong! Tomat var gott!


Jag & Alex åt hamburgare!


Tio minuter senare så var det inte mycket kvar av tomaten!


Det mesta va den var antingen i Caeila ansikte eller på bodyn. :D



Venerdí

Åh så var det fredag igen, veckorna rusar förbi! Snart är det bara en månad kvar tills att vi flyger till Italien! Ska bli så skön & sparar mina shoppingpengar till den kommande resan!

Idag vet jag inte vad som händer, hör med lite mammor om de har lust att träffas på djäkne! Annars funderar jag & Caeila på att ta en lång promenad & sedan avsluta med att möta upp pappa Alex!

Nu på morgonen har Caeila duschat & hon har ju sin alldeles egna stil där hon lägger sig på golvbrunnen & samlar upp en massa vatten. Där kan hon ligga i länge & leka med de olika sakerna som finns där! Sedan är det bara för mig att torka golvet, men det kan ju behövas då & då.


Lite oskarp bild, men jag gillar att Caeila "vuxna" leende!




Dagens foton

Dagen har vart ganska händelselös :D Eftersom vi har stannat hemma. Men vi har myst, badat & sovit! Dagensfoton kommer här!


Som vanligt rockar badet fett!


Stå i badet är också en hit, även persiljan har fått stryck!


Caeila provar raggmunk!

Lätt bekymmrad dam!


Arga leken börjar nu!

Kollar på den nya serien parenthood nu & inser att Caeila inte kommer att somna sent! Funderra på att gå upp tidigt imorgon för att vända hennes dygnsrytm lite grann. Men samtidigt är det skönt med sovmornar till nio.


Giovedí

Haha, det första jag tänker är vilken dag är det idag, jo men det är ju tisdag. Hur lost får man vara? Är det så här när man är mamma ledig & förslappad? Känner mig mer & mer korkad för varje dag som går, ska bli skönt att börja skolan igen & utmana min intelligenta sida igen.

För idag är det ju faktiskt torsdag ;D Torsdagar betyder egentligen Pingladags, men vi skippar det idag. Tror att Caeila & även jag behöver en lugn dag hemma, vi är ju jämnt ute & ränner. Tror att hon kan behöva en paus från alla nya intryck. Så vi ska tillbringa tiden på vår favorit plats balkongen. Där Caeila ska få bada & jag ska sittta & chilla med min bok. Så det blir ingen spännande dag i mamma livet idag. Men ibland kan man behöva det!

Har även en rabarberpajsbit kvar & lite kärleksmums som jag kan hugga in på. Vi kanske tar oss ut för att möta pappa Alex vid femsnåret, annars ska vi bara vara & gosa. Just det, Evelina kanske kommer & hälsa på också. Vi får se.


Dagens foton & fågelbajs!

Caeila har vart väldigt grining idag, tror att det är den nya gadden samt den varma vädret som är boven i dramat. Jag menar när till & med badkaret blir dissat så är det illa. Orkar inte skriva så mycket om vad som har hänt, för det har hänt mycket. Ok då, bara för att ni tjatar så tar jag det i korta drag.

Var till djäkne & träffade bruttorna, drog hem tidigt för att Caeila var så grinig. Hon somnade strax efter att vi kom hem & jag satte mig & chillade med en bok. Fixade sedan med maten inför kvällens grillning med Alice, Mattias, Martin & Anna. Syster yster kom också för ett besök & även min mor & far. Alex kom hem & gjorde rabarber paj som vi bjöd på efter grillningen.

Blev även nerbajsad av en fågel idag, första gången i mitt liv! FYFAN VA ÄCKLIGT, säger jag bara, barnbajs är ju rena mums mums emot det där. Usch, får kvälvningar bara att tänka på det. Kom på handen & byxorna! Var typ helt slemmigt, som en snorlåma & vitt brevid! Nej usch mår bara ill av att skriva det! Ska tälja till mig en slangbella & skjuta ner fågelskrället!

Nu är jag helt slut & vill bara slötitta på tv för att sedan gå & lägga mig. Caeila är fortfarande vaken & klockan är nu 23.10, kvällspigg brutta! Tror att det är sommarljuset som spökar med hennes sovtider. SUCK! Men men, får bli nya rutiner!


Mammas broccoli & pasta pure äger :D Because your worth it!

Nu ska jag sätt amig & äta bigaråer & titta på sex and the city (serien), hur bra är den inte då. Så kul att de har börjat sända dem igen!

It´s a beautiful day!

Galet väder idag, ska bara sola sola sola med pinglorna på djäkne! Ha en bra dag, för det ska jag ha!

Dagens låt på spotify har ni här: http://open.spotify.com/track/5cwN1htZyoWqZCc33f3RfE

Nu är det dags för lunch & sedan ska jag fara ut i solen. Puss på er!


Dagens foton

Har varit en super dag idag & vet ni att nu är det officiellt sommar då det är första Juni! Känns så himla skönt med sol, brunbrända ben (inte mina än, men jag jobbar på det) & glass. Glass i mängder!

Dagen började med att jag & lillan pep upp kl 09.00 & satte oss & åt gröt. Caeila älskar gröt när man blandar det med fruktpure, kan aldrig bli fel enligt hennes mening. Efter gröten var hon tvungen att ta en dusch & jag plockade iordning här hemma. Caeila somnar alltid om efter duschen & jag brukar sova med henne, men idag valde jag att stanna uppe. Fixade iordning håret & tog det lugnt.

Runt 12.00 var jag tvungen att ringa ica för att fråga lite frågor om paket & blev avbruten av en duns i sovrummet. Då har tokstollan rullat över hennes skyddsmur av kuddar samt lyckats ramla mellan kuddarna nere på golvet. Caeila gallskriker & jag tror att killen i telefonen trodde jag var knäpp. För jag försökte prata med honom samtidigt som jag försökte trösta Caeila. Killen blev helt förskräckt, då han räckte över telefonen till sin kvinnliga kollega. Jag bad om att få ringa upp eftersom att Caeila var så ledsen & la på luren. Haha, undrar vad de trodde egentligen? Kändes faktiskt jobbigt, undrade hur det spekulerades där på andra sidan telefonen? Tur att det inte såg hur jag såg ut, vågade dock inte ringa tillbaka haha!

Efter denna insidens så packade vi ihop oss & gick för att möta upp Evelina&Klara. Vi skulle djäkna & jobba på våra vita spiror. Snart är de nog bruna dock, känns som att det är första gången som jag kommer att komma till Italy utan att vara blek! Jippie. Väl på djäkne så mötte vi upp med Annica&Benji, Emmy&Angelo & Sarah&Ella. Det pratades som vanligt en massa strunt & jag avnjöt en gb sandwitch.

Efter ett tag knallade vi ner mot stan & botaniserade lite i affärer, Caeila fick ett par vita fina sandaler. Runt 16 mötte jag även upp med Jenni på stan & vi åt en äppelpaj på mcdonalds. Mums! Det är alltid kul att titta på folk som kommer mot macdonalds, allt från feta till smala osv. Alla äter verkligen där.

Efter fikapausen mötte jag upp med Alex & vi knallade hemmåt. Alltid mysigt att gå hem tillsammans & prata om dagen. Väl hemma fick Caeila gunga lite & sedan gick vi upp & gjorde oss en pasta carbonara. Samtidigt passade jag på att göra broccoliinspirerad mat till lilskruttan. Caeila fick även bada på balkongen när hon kom hem. Tror att det har vart en väldigt krävande dag för mammas smultron & ett svalkande bad var nog välkommet!

Caeilas andra tand har även börjat titta fram, ja nu går det verkligen undan ska ni veta!

Nu väntar jag på att hon ska bli trött så att jag & Alex kan se på dubbelavsnittet av Cougar Town. Finns det något intresse av en frågestund föresten? Fick det som förslag? Men vill inte sitta här helt ensam & inga frågor?


Ser ni Caeilas andra tand? Även den fula smutsiga strimmiga väggen bakom Caeila är numerad ren, de förstörde mina bilder enligt mig. Så nu fick jag äntligen tummen ur!




Ett sådant där test!

Blev utmanad av Sarah, so here goes! (lite sent påtänkt men men :D)

Svara endast med ett enda ord!
Utmana fem personer att göra testet!

1. Din mobiltelefon:
Iphone
2. Din äkta hälft:
Alexander
3. Ditt hår:
Tjockt
6. Det bästa du vet:
Caeila
7. Din dröm inatt:
Minoutaurer
8. Din dröm/ditt mål:
LyckligARE
9. Rummet du är i:
Vardagsrummet
10. Din hobby:
Inredning
11. Din skräck:
Döden
12. Vill du vara om 6 år:
Byggnadsingenjör
13. Var du igår kväll:
SATC 2
14. Vad du inte är:
Blyg
15. En sak du önskar dig:

ekonomisktoberoende!
16. Var du växte upp:
Hallstahammar
17. Det sista du gjorde:
Duschade
18. Dina kläder:
Morgonrock
19. Din TV:
Platt
20. Ditt husdjur:
0
21. Ditt humör:
Glad
22. Saknar du någon:
Mamma
23. Din bil:
Ingen
24. Något du inte har på dig:
kläder :P
25. Favoritaffär:
Istället?
26. Din sommar:
Resor
27. Älskar någon:
Ja.
28. Favoritfärg:
Blå
29. När skrattade du senast:
Igår
30. När grät du senast:
förr

Jag utmanar:

Jenni

Janika

Evelina

Amanda

Sanna


Mardrömmar

Jag vaknar av att lillan skriker förtvivlat & jag tar henne genast i min famn. Jag ser hur hennes ansikte skrynklas ihop & bekymmer rynkan träder fram. Hon skriker till ännu en gång & jag säger med lugn röst: Caeila mamma är här, det är ingen fara. Jag ser hur hennes muskler slappnar av & hon pustar ut.

Detta händer ca fyra gånger per natt & tydligen är detta väldigt normalt:

"Drömsömnen anses vara viktig för att vi ska kunna "katalogisera" alla våra upplevelser och är extra viktigt för en bebis, som är stadd i snabb tillväxt och utveckling." (http://se.babycenter.com/baby/sleep/understanding/#6)

Känns som att dessa episoder inte kommer att sluta & tycker att det är väldigt jobbigt! Men men, det ända man kan göra är att trösta & försäkra henne att hon är trygg.

Hur är det med era barn? Antar att ni upplever liknande episoder, vad är era knep?


RSS 2.0