Separationsångestens början

Hittade en bra artikel om separationsålder & kände att jag ville dela med mig. För precis som det står så känner jag att dte är både mysigt & väldigt frustrerande! Så nu kan även ni ta del av den!

"Om din bebis visar tecken på oro när du är någon annanstans under dagen, kan denna oro visa sig ännu tydligare på natten. När bebisen vaknar och vet att du är i närheten, kommer den förmodligen att försöka få din uppmärksamhet. Det kan vara svårt att veta hur du ska hantera situationen -- hjärtat säger kanske att du ska ta bebisen i famnen och natta den i din säng, medan andra röster säger att det är att skämma bort och bara lägger grunden till dåliga vanor. Var inte alltför orolig över detta. Du skämmer inte bort ditt barn genom att då och då vara lite extra beskyddande, även om det kanske inte behöver ske varje gång det händer. När separationsångesten släpper, så kan du lära ditt barn att sova själv igen. Men om ni har en stor och alltid välkomnande familjesäng i er familj, kommer du ändå alltid att finnas till hands.

Ditt barns beroende av din närhet under den här perioden kan kännas både mysigt och frustrerande. En tvättkorg innehållande både bebis och leksaker, som enkelt kan flyttas från rum till rum, kan vara till hjälp när du behöver få saker gjorda."(källa:
http://se.babycenter.com/baby/development/07mth/ )

Kändes skönt att få lite frågor besvarade!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0