La mia Italia

Oj vad tiden går, det går så fort! Vi har snart bara en vecka kvar här innan vi bilar uppåt. Så vad har hänt de senaste dagarna? I tisdags så anlände Alice & Fredrik ifrån Sverige! Vilket ledde till att vi åkte till Verona dagen därpå för lite shopping (Alices ide) & glass (mammas ide). Väl där hittade jag mycket fint till lilla skrollan samt en klänning & byxdress åt mig själv. Det var väldigt jobbigt & kvavt i Verona & Caeila sov bara 20 minuter! på hela dagen. Stackarn kunde inte sova pga. att det var så mycket som hände samt det kvava luften. När vi väl kom hem var vi alla trötta & vi slängde oss i vattnet för ett svalkande dopp. Alex & pappa åkte till Torri del Benaco för att fixa lite Pizza al Talgio.

I torsdags så var vi på stranden & bara mös. Vi badade, solade, åt vattenmelon, kastade boll & spelade kort. På kvällen hade vi en ganska stor grillfest på stranden med min familj, moster&morbror & min mammas barndomskompis Lauras familj. Det var en mycket lyckad dag!

Igår så var det ganska molningt & vi bestämde oss för att ta oss till Mantovas fashion dirstrict. Väldigt bra dag att åka dit på då det regnade i princip hela dagen. Caeila fick stanna hemma med mormor dock för att shopping verkar inte intressera henne så mycket än :Där hittade jag en hel del vill jag lova! Köpte shorts, kavaj, linne, singoalla top, väska, skor & tröja till Alex & en rosa adidas dräkt till Caeila. Vilket ställe! No more money to spend for me :D När vi väl kom hem så var det uppehåll i vädret, men runt åtta så brakade det loss igen. Jag är inge fan av åskstormar längre då sommaren 2008 fick jag en blixt i mig. Trodde aldrig att det skulle hända mig liksom?

Idag så är det ganska kyligt väder ute & Caeila har börjat vakna allt tidigare på morgonen, runt 8.00 går vi upp. Det är mysigt & drygt, men att vakna till hennes jollrande & leende är priceless. Hon närmar sig även med stormsteg att kunna stå själv. Hon klarar av det i någon sekund innan hon sätter sig ner. Hon älskar att bada i sjön & i sin lilla pool. Bästa leksaken är såklart bollar, vi kanske har en blivande fotbolls stjärna i vår familj? 

Imorgon kommer fler vänner & hälsar på & idag kommer även min mosters familj. Får se om jag tar mig ett dopp idag eller inte? så kyligt & blåsigt, men det kan ju ändra sig. Caeila får dock nöja sig med sin lilla pool då det är iskallt i vattnet efter en storm. 

Lite bilder ska ni också få :D 



Dammit, det går inte att få upp fler. Sorry ladies and gentlemen!


La mia Italia








La mia Italia!

Hej, det verkar som att jag kan ge er lite bilder ändå! De hade fixat internet, så kommer nog att lägga upp lite, då & då!

Flygresan gick över all förväntan, Caeila somnade på lyget & vaknade när vi hade ungefär en timme kvar! Sen så lekte vi resten av biten. Det var lite läskigt när vi skulle landa, men nappen fixade biffen! Väl hemma i Italien så har vi bara badat & myst på stranden. Har också fått en jättefin sulky av mamma & pappa! Helt underbar!

Här kommer bilderna:



Madonna vad segt det går, blev bara fyra stycken. Tredje bilden försöker vi få Caeila att förstå att hon inte får äta de små stenarna som stranden består av! Det börjar arta sig!

Arrivederci!



Resan kan börja!

Imorgon börjar vår resa mot vårt paradis. Vårt ställe där vi kommer att tillbringa ca tre veckor. Det är platsen som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat & ett måste för varje år. Jag pratar såklart om mitt Italien, mitt andra hem!

Vi ska bada, sola, shoppa, prata italienska & äta en massa gott. Vi ska njuta & bara ladda upp batterierna för vad som komma skall! För resten av året kommer att bli tufft, med plugg & jobb! Bloggen kommer att ligga nere från & med torsdag. Vet inte om jag kommer få tillfälle att lägga in några bilder, men bli inte förvånad om jag inte gör det.

En annan rolig sak som har hänt är att jag har blivit antagen till högskolan! Byggprogramet here I come, sjukt peppad faktiskt! Vill utveckla mig själv, så det är bara att sätta fart! Första halvåret kommer jag plugga 50 %, sedan blir det 100 % i vår!

CIAO babes!




Inspiration

Bouncing Cats Trailer from Bouncing Cats on Vimeo.

 

Vill se denna dokumentär! Känns så inspirerande!


People

Människor som tror sig veta bättre än andra är det värsta jag vet! Folk som skall döma & slänga ur sig dumma kommentarer. Människor som kommenterar saker för att provocera. Vad får ni ut av det, förutom att vara jävligt dryga & irriterande? Kan ni inte svara på denna enkla fråga? Ordet är fritt!

Kommentera, skriv vad ni tycker, men stå för det också!





Whine!

Jag hatar denna värme, jag bad inte om den, jag har inte längtat efter den & nu är den här! Det är kvavt, klibbigt & allmänt jobbigt! Huvudvärken hänger i luften & illamåendet är ett faktum! USCH! Caeila reagerar också på denna värme, hon är gnällig & trött, sover ca två timmar är vaken tre & sover sedan två timmar igen.

Jag vet att jag gnäller & alla kommer att säga "man ska alltid gnälla över något". Fast till mitt försvar är jag alltid den som sitter i skuggan när det är sådant här väder, avskyr att sola. Vill helst bara stå i en kall dusch eller flyta som en säl i vatten. Har ingen önskan att steka mig & tycker att luften är för varm! Det ända man kan göra är att ligga vid en strand hela dagarna!

Min favorit årstider är vår/försommar eller hösten, helt klart. Då man kan vara ute & njuta utan att känna sig som en klibbig svettig gubbe! Man kan röra på sig utan att man dör.

HA tänker ni, hon som ska till Italien snart! Men det finns en rejäl skillnad mellan Italien & Sverige. Där vi är: är det alltid svalt på natten (+ att husvagnen har AC) & så finns det alltid rejält med skugga på dagen. Det är svalt om man vill det & man kan bada när man vill! Det är inte ofta det är vindstilla heller, alltid en svalkande bris i närheten!

Varför tar du inte din unge ner till badet nu då, tänker ni? Jo, för det första är det långt att gå. Det är så mycket att konka med när man har barn & för att det är för varmt att röra sig! Det kostar ganska mycket om man ska vara där varje dag. (Lögarängens strand är inte bra att bada i, föroreningar osv). Just nu gömmer vi oss i lägenheten, med persiennerna neddragna, för att hålla värmen ute & kylan inne!

På onsdag tar vi oss till Nyköping där vi ska bo över på hotel, sedan så flyger vi på torsdagmorgon klockan åtta. Vi kommer att vara på campingen kl 13.00, sedan börjar den härliga semestern! Vi ska bada & svalka oss! Äta gott & bara ta det lugnt! Lite shopping ska vi också hinna med, men troligtvis inge internet, inge tv, bara vi & kanske någon bra bok!


Slutgnällt! Idag har jag jobbat, ska jobba imorgon också! Gött med lite extra cash! Bjuder på lite bilder av Caeila i vårt sovrum där vi brukar spendera förmiddagarna. Caeila älskar vår säng & vår sängstomme! So here goes!







Mitt hjärta värker

Mitt hjärta värker med Tyskland! De har spelat så bra i tidigare matcher, men igår fick de inte till det. Satt där & mådde pyton för deras skull. När slutsingnalen löd, ville jag bara hem! Magen värkte & mitt hjärta grät! Hade velat se mitt Deutschland i final! Mina landsmän! Mår fortfarande en smula dåligt än idag, det är därför jag inte tittar på fotboll förutom under EM & VM.

Igår var vi till Skantzö badet med Evelina&Klara. Mysigt som sjutton, som vanligt! Idag vet jag inte vad jag ska göra, förutom att tvätta. Snark!

Caeila har börjat vakna lite tidigare på mornarna, runt nio. Då har hon börjat gosa, ja gosa på riktigt. Hon tar tag i mig, lgger sin kind mot min i tio sekunder, tar upp huvudet & tio sekunder senare är det tillbaka igen. Så mysigt.

Hon har även börjat använda sin röst mer, favoritplatsen är trapphuset. hon hör genast att det är ett annat eko & måste genast prova det! Så sött ;D Nej, nu är det väll dags att ta sig i kragen & göra något. Caeila ska somna snart & jag kanske ska börja studera lite inför hösten? Så att man inte är så ringrostig!


Dagens foton

 

 



Dagens foton

Det var länge sedan sist & de foton jag har tagit har vart stressiga & halvtaskiga! Blir så sur när jag inte har tid eller komme rpå tanken att jag kan ta fram kameran! Ska skärpa mig lovar! Men tre bjuder jag på!

 



(blev så grynig, för högt isotal, men gud vilken glädje!)




Tisdag

Fint väder, varmt, pratande bebis, klängande bebis, sovande bebis, matlagning, städning, film & så däckning! Så ser mina dagar ut, det är inte så kul att blogga om det.

Idag är den nio dagar kvar tills vi far till Italien, Garda sjön! I miss it so much. Men snart skall Caeila få uppleva vårt lilla paradis utanför magen istället för i den. Hon ska få smaka på pizzan, de goda frukterna, hon ska bli bortskämd med kläder & bad.

Igår var Evelina hemma hos mig en sväng & seda på kvällen var det dags för en liten klass reunion. Vi var bara åtta stycken dock, men det var mycket trevligt & mysigt. Vi möttes upp på djäkneberget där vi grillade & spelade kubb. JAg var hetare på kubb än jag trodde, första två pinnarna blev träff :D

Idag kommer Alex bröder & pappa hit, mina svågrar. Vi ska nog ta oss ner mot stan sen & äta lunch med farfar! Ha en bra dag!

ps. bah, kameran verkar ha försvunnit, blir så när en man plockar upp vagnen!


Deutschland über alles!

Älskar mitt lag & det spel de för! Elegant, snabbt, skicklingt & man ser att det älskar spelet för vad det just är! Libe Deutschland! Mest otroligt är att de presterar bättre som landslag än i sina vanliga lag!

Idag har vi en inne dag, stackars Caeila ser ut som hon har badat precis hela tiden. Hon svettas & svettas! Vi kör på att hon får amma så mycket hon vill, fasta mål & även en massa vatten & frukt! Litar på att hon vet vad hon vill ha! Funkar fin fint, jag är garanterat i form för beatch 2010!

Någon måste dock trotsa vädret (läs Alex) & gå till affären för att köpa en del saker. Så som toapapper! Ikväll ska vi äta en cesarsallad till mat & en massa frukt som efterätt. Såsom jordgubbar & vattenmelon!

Har inte så mycket mer att rapportera! Ha en bra dag!


bjuder på en gammal bild!


Hot and hotter

Det är så varmt ute idag så vi har bestämt oss för att köra en "naken dag" hemma i lägenheten. Alla är i sina underkläder & vi försöker svalka oss med kalla drycker. Persiennerna är neddragna & Caeila får bada minst en gång i timman.

Stackarn har verkligen reagerat på värmen, igår var hon hysterisk i säkert tre timmar. Man kunde inte ha henne i vagnen, på golvet eller sitta ner med henne i famnen. Så det var bara för mamma Sarah att stå upp! VE & FASA, min kropp var helt slutkörd. Det är inte kul att bära runt på en 10 kg klump i tre timmar.

Snart är det dags för Tyskland - Argentina, jag är nervös! Hoppas hoppas Tyskland slår ut Argentina & "crazy" Maradona! Så Tyskland make me proud! Vi taggar med "Den besten von allen bist du - Blümchen"!

Efter matchen skall vi ta en promenad till Ica för att inhandla lite mat, blir nog hemlagad kebabrulle! Hoppas på lite svalar väder då också!

Ha en bra dag


Underbara idè

Idag fick jag ett sådant där "appifany" (stavas det så?). Jag låg där i sängen & skulle precis låta mina stora bruna ögon vila. Då började kvinno hjärnan sätta igång & jag började känna mig stressad över att det såg förjävligt ut hemma i lägenheten. Då varken jag elle Alexander har vart hemma på hela dagen. Låg & försökte komma på hur jag skulle hinna städa den när jag vaknade innan jag for iväg! Kom på att det var stört omöjligt när Caeila är i denna period. Väldigt needy & väldigt äventyrlig!

Så då tog jag tag i det, jag tog mig upp ur sängen & som en virvelvind så började jag städa i lägenheten! Vilken speed, vilken fart! Det sa bara swosch, så var ett rum klart, swosch igen så var det andra rummet klart, swosch så var tredje rummet klart osv. Hela lägenheten är avtorkad & undanplockad på mindre än 40 minuter. 40 MINUTER, tar mig tre timmar när lillan är vaken. Så från & med nu ska jag ta tag i det när både man & barn är nedsövda!

För jag vill inte att Caeila skall växa upp i ett stökigt hem. Jag vill att hon ser att man ska plocka undan efter sig & hålla rent & snyggt. Så fort hon kan gå & förstår mer  så kommer vi börja plocka undan i hennes rum tillsammans! Hon skall kunna laga mat, städa & veta hur ett hushåll fungerar när hon flyttar hemmifrån!

Nej nu håller jag på att somna i stolen, så förlåt för stavfel & allmänt pladder! GODNATT!


RSS 2.0