Caeila ett år

Idag blev min lilla bebis en liten flicka. Ett år & början på ett nytt äventyr, hon börjar gå, stå & prata med. Imorgon börjar inskolningen på dagis & om två veckor kommer den gamla vardagen vara ett minne blott. Vi avslutar ett kapitel & påbörjar ett annat! Mysigt, skrämmande & kul.

Är väldigt trött & känner att jag inte orkar engagera mig idag (alot of that latley)! Nästa vecka blir även den en tung vecka, blir ensamstående igen. Förhoppningsvis sista veckan på ett tag, men Alex måste få jobba bort en hel del & jag känner att det är bättre att han gör det nu än när min tid är knapp! Ser fram emot att eventuellt planera en långsemester till sommaren! Mer om det om det blir av, men skulle vara asskönt!

Nu lite bilder & sedan ska jag njuta av senaste avsnittet av greys!




Den underbara tårtan!



Nybakta bullar, kärleksmums samt tårta stod på menyn!



Den söta draken som var tvungen att vara med!



Pappa Alex, Farmor & farmors nya kille!



Caeila & hennes bästis Klara!



Söta Klara!



Caeila spexxar i sin vagn!


Caeila

Vet ni vad? Igår när vi alla tre satt i vardagsrummet & mös så hände det som vi alla har väntat på. Caeila tog sina första nio steg i rad. Vilken känsla & mitt hjärta hoppade nog över ett slag. Både jag & Alex applåderade vår lilla dotter & hon log med hela ansiktet som vanligt! Hon var så stolt över sig själv.

Efter ett tag så började jag & Alex diskutera, visst kan man väll säga att hon kan gå? eller kan man inte det? Vad tycker du? Men tillslut så kom vi fram till att den 27/10 - 2010 så tog Caeila sin första lilla promenad. Tre hundra sextio en dagar gammal.

Förövrigt så har Caeila blivit en mycket bestämd ung dam, hon springer jämt runt med sina böcker och kräver att mamma eller pappa ska läsa med henne. Hon snackar väldigt mycket. Men mer om det i ett års inlägget!

Caeila i sitt crib, väntar bara på att Benja ska komma hem i sin Merca!

Trött Caeila efter Pinglan date!


En pluggande mammas vardag

Idag är det dags för föreläsning, inte ett dugg pepp faktiskt! Med rinnande näsa & att kliva upp ur en varm säng med två varma & gosiga människor i var inte lockande. Men nu sitter jag här & ska snart trampa iväg mot högskolan & lyssna på föreläsningen! Vet att när jag väl är där kommer jag slukas upp av väggar, betong osv. Men det är bara delen då jag ska dit som är seg.

Men man kan ju inte klaga, jag har ju valt detta själv & jag tror att det blir bättre när Caeila börjar dagis, då kommer vi gå upp tillsammans & fixa iordning oss tillsammans. Mysigt med lite morgon tjatter mor & dotter emellan.

Caeila börjar forma mer ord med sin mun, igår satt vi & lästa bok & Caeila ville härma vad jag än sa. Tut tut är favoriten & titta så klart. Hon står allt oftare & längre stunder så snart är kan hon nog gå.

Dags att dra, sötnöten har vaknat!


So sorry

Ledsen hörrni för denna blogg torka, men min lilladotter suger musten ur mig för tillfället. Hon testar verkligen mina gränser med sitt whine. Från att hon vaknar till att hon lägger sig så följer hon efter mig som en liten gnällsvans. En riktig moodkiller. Så klart har hon sina ljusa stunder med (kanske 40 min om dagen), men för det mesta är det gnäll.

När hon väl sover middag kallar skolböckerna samt lite städning, så bloggen för tyvärr komme långt ner på listan. Har dock fixat lite i Caeilas rum, fick iden av all virkad grafitti! Lägger till bilderna imorgon, blev inge bra i kvällsljus!

Imorgon funderar vi på att dra till Pinglan men kanske struntar i det, lägenheten behöver ett uppsving & Caeilas rum behöver en omgång! Caeila älskar ju att hjläpa till & städa nuförtiden! Inget som går säkert, stackars mig!


Första dagen på två & ett halvt år

Satte klockan på alarm på klockan halv åtta. Första gången på ca ett år. Kändes väll sisådär, pallrade mig upp & tog en dusch. Rostade de överblivna sconesen från gårdagens mat & tog sedan cykeln ner till högskolan.

Lotsade mig fram till salen Naxos & tog front row seats som den pluggisen jag är! Kändes bra redan & jag kände att jag kunde slappna av. Inge tankar på Caeila eller hur hon hade det där hemma (hur illa det än låter), jag var fokuserad & en intressant föreläsning om väggar, tak & grund upptog mina tankar.

Fredrik vår lärare började räkna upp vad man kunde bli & att forska inom energisnåla hus sa han var en sak som behövdes. Där träffade han mitt hjärta med intressepilen, som Amos fast med kunskap. Det är en liten hemlig passion som jag har. Vill skapa drömhem till mig & andra som är hållbara!

Efter skolan så cyklade jag hem för att möta upp min lilla skruttfia & hemma pappan Alex. Väl hemma så har Caeila inte riktigt vart 100 % idag. Gnällig liten kikka & hon har redan somnat (alltså vid sju tiden). Hon brukar iallafall vara uppe till ca åtta/nio. Men under eftremiddagen så hann vi iallafall med en tur ut till lekplatsen & de är de bilderna som jag tänkte bjuda på idag!

Road av gungan? (vanligtvist ler hon med hela ansiktet!)

Sand är kul, men inte speciellt intressant att stoppa i munnen, tack & lov!

Under rutschkanan kunde man ha skoj! Leka tittut med kameran!





Avslutar denna bildserie med att äta på en kotte med barr!

Nu ska jag njuta av några avsnitt av private practice!

Passar på

Jag passar på att bara njuta med Caeila de sista dagarna som vi har kvar tillsammans. På tisdag börjar jag skolan på halvtid & om tre veckor ska Caeila börja dagis för då går jag upp till 100 %. Det ska bli kul att studera men klumpen i magen blir större & hjärtat känns tyngre! Uppskattar varje minut som jag får med Caeila nu & känner att det snart är över.

Men någon gång måste vi släppa taget om varandra & jag känner att jag vill utvecklas som person. Jag menar inte att jag inte har utvecklas som mamma, för dte har jag. Mina värderingar har förändrats enormt. Men jag vill utvecklas intelektuellt också & få lite hjärngymnastik! Men eftersom att jag studerar kan jag styra det min tid själv.

Sedan vi hördes senare har jag hunnit med en del, jag har vart på Ullared med S&V för första gången i mitt liv. Herre GUD vilken hysteri det var, otrevliga människor som bara knuffades & fräste åt en. Fick en liten panikattack i början, men sedan så tuffade jag till mig & bara struntade i alla. Tycker att det var bra priser på vissa saker, men vissa saker var lite överskattat. Som att köpa en årsförbrukning av schampo osv. Hittade nästan allt på min lista. Så var rätt nöjd ändå! Samma helg spenderades i Mariestad för att fira svärfars tjejs födelsedag.

Denna vecka är också en tuff vecka för oss, då pappa Alex jobbar från 06.00 - 22.00 varje dag. Inte kul, men han har en massa saker som han bör vara klar med innan jag börjar skolan & han får mest gjort på jobbet!

Idag har vi mött upp med en del av mamma gänget, det var hur mysigt som helst! Att bara sitta i Vanessas kök & snacka strunt! Det var länge sedan vi gjorde något sådant, att bara vara!

I helgen ska vi dra iväg till min farmors stuga & bara vara! Ska ta med mig kameran & ta en massa bilder på min sockertopp! Ska även framkalla en del så att jag kan ha dem i min skolkalender.

Min nya telebobo kom idag, IPHONE 4, I LOVE IT! Eller jag har inte hunnit prova något då backupen till min gamla iphone finns på alex dator som är på jobbet. Men imorgon ska det pillas!

Nu ska jag börja kolla på private practise. Hoppa satt den är bra!


11 månader

Så nu rä hon 11 månader, redan tänker jag. Inte hänt så mycket mer från förra inlägget. Hon fortsätter & utmana gränserna & några blåmärken har det blivit på köpet. Hon är väldigt stadig, men verkar inte vilja gå då hon klarar sig utmärkt på att krypa runt.

Just nu är Caeila väldigt krasslig, hostar som en hel karl & jag tycker att det är väldigt jobbigt & drygt. Drygt då hon inte kan sova ordentligt, hon sover 20 minuterspass eftersom att hostattackerna väcker henne. Väldigt jobbigt för både henne & mig. Vi får ingen ordentlig sömn & vi går båda här hemma & surar!

Idag bär det också iväg mot Mariestad & imorgon ska jag & några mammor vidare till Gekås Ullared, undrar vad dte bjuder på egentligen? Har en liten lista så vi får se helt enkelt!

Ha en underbar helg!


RSS 2.0