CSN

Jag & Jenni diskuterade CSN:s upplägg & vi insåg att det var helt skruvat. Om vi fick bestämma hade vi velat att studiemedlet skulle vara utformat så här:
  1. Man skulle få välja hur mycket man ska låna, tex. mellan 1-10000 kr. En ensamstående mamma/pappa skall kunna ge sig själv & sina barn ett drägligt liv. De ska inte behöva stressa sönder sig för att sommaren snart är här. Vi tycker att lånebeloppet skall vara frivilligt & baserat efter behov.
  2. Vi tyckte även att man ska ha chansen att få låna pengar över sommaren, eftersom att det är svårt att få jobb.
  3. Vi vill få bort gränsen för hur mycket man får tjäna under studierna. Om detta inte skulle gå, tycker jag att man ska få tjäna mer pengar om man jobbar inom sitt utbildningsområde. Vi tycker även att detta belopp skall baseras på antalet barn man har ex. en student får tjäna 100 000 kr/år skattefritt & en mamma med två barn får tjäna 100 000kr + 20 000kr/barn, alltså 140 000kr.
Vi tycker inte att det är hållbart att studenter skall gå & ha ångest inför sommaren? Om jag inte får ett jobb, så är sommaren förstörd. Det finns faktiskt människor som int ekan räkna med sina föräldrar eller släkt! Hur ska de klarar sig?! Tänk en ensamsående förälder som inte får jobb under sommaren?! Vad ska han/hon säga till barnen när de vill göra saker, nej vi har inte råd?. Kan inte vara kul att idag vara student utan jobb på sommaren!
Vad skulle ni vilja ändra på när det gäller det svenska studiemedlet?

Kommentarer
Postat av: ela

hej håller med! jag undviker csn helt och jobbar för att slippa hålla på med dem, men långt ifrån alla har inte samma tur som jag som har ett bra jobb som går att kombinera med studier.



Om man behöver pengar över sommaren brukar det gå bra att ta sommarkurser. Då får man lika mycket som resten av året. Nackdelen är att det kan vara svårt att hitta kurser som man faktiskt vill läsa eller har nytta av.

2010-04-16 @ 13:00:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0