Kärlek


Caeila klappar fösiktigt mina kinder & börjar utforska mitt ansikte. Hon kollar mig djupt i ögonen & tar i med nyporna. Hon dra mig till sig & smakar på min kind. Efter att hon har smakat klart gömmer hon sig i min hals.

"Alla bebisar gråter ibland, av nödvändighet. T o m helt friska bebisar kan gråta i allt från en till tre timmar om dagen. Bebisar är helt beroende av andra för den näring, värme och tröst de behöver och gråt är det sätt de har att kommunicera sina behov till omgivningen." (länk till sida här)

Jag anser att en bebis ska få så mycket närhet som den behöver & allt prat om att den blir bortskämd är bara skitsnack. Det är min personliga årsikt.

Jag läste häromdagen en forumtråd om en kvinna som är rädd för att hon skämmer bort sin dotter som är 18 dagar. Denna bebis verkar vara en rätt så hysterisk bebis & vill inte sova någon annan stanns än i sin mammas famn. Så fort hon lägger ner henne så vaknar hon. Till saken är att kvinnans svärmor säger att det beror på att flickan har blivit bortskämd. Att hon blir upplockad så fort hon skriker, gör att hon vet att hon kan skrika. Fast svärmodern har vart med på BVC kontroll där barnmorskan säger att så är aldrig fallet. Så vidhåller svärmodern vid detta. Det är lika idiotiskt som när en bebis skriker så säger folk "hon tränar lungorna".

En nyfödd liten bebis skriker för att den behöver något såsom närhet, mat, byte av blöja eller för att den har ont någonstans.

Vad jag själv kan se på min dotter är att ju längre hon får ligga & vara ledsen (tex. om man kör bil), desto hysteriskare blir hon & desto svårare är det att få henne lugn sedan. Det ända bebisen vill försäkra sig om är att den är trygg. Dvs. att bebisen är mätt, torr & utan smärta.

Tänk om du var i princip förlamad & kunde inte prata? Det ända sättet som du skulle kunna kommunicera igenom är genom ljud.

Hur tror du att man skulle reagera om man inte trodde att man skulle få någon mat mer? Skulle du ligga lugnt då & bara vara tyst eller skulle du försöka få mat? Genom att skrika kanske? När det behovet är stillat så blir barna oftast lugna & tysta. Sedan finns det ju såklart undantag tex. kolikbarn. Hur skulle du reagera om du låg i dit eget bajs/kiss, skulle du ta det med ro när dina skinkor sved? eller skulle du be någon att byta eftersom att du inte kan göra det själv. Hur reagerar du på smärta? Sitter/ligger du tyst & bara tar den? Eller vill du få lindring? Hur skulle du reagera om ingen gosade med dig? Ingen kram, ingen puss eller ingen värme från en annans kropp.

Vi har skämmt bort vår lilla tjej med kärlek sedan dag ett. Vi har alltid haft hud mot hud gos varje kväll. De kvällar hon har vart hysterisk är gos det ända som hjälper. När hon har ont skämmer vi bort henne med massage & när hon skriker försöker jag ta reda på vad som är fel. Detta har gjort att min tjej är väldigt trygg & kan nuförtiden ligga & leka själv i flera timmar. Hon vet att hon behöver bara skrika till så är jag där på ett ögonblick!

Just nu har Caeila tagit sig utanför sitt babygym & undersöker omgivningen, en riktig äventyrare!





Så skäm bort era barn & njut av det!

Kommentarer
Postat av: freedom

Tänk om alla vore som du!

Då skulle denna jord vara en bättre plats.

Du har verkligen fattat vad kärlek är "allt".

Jag tycker att du är en förebild för alla mammor.

Tack för en fin text och från djupet av mitt hjärta önskar jag dig lycka till med livet och din dotter.

När ska alla svenskar kvinnor fatta detta!!!





2010-04-07 @ 15:09:59
Postat av: Anka

Helt rätt, det e ju meningen att man ska "skämma bort" sitt barn med kärlek :)

Hellre 1000 pussar å kramar för mycket än 1 för lite ;)

2010-04-07 @ 21:22:55
URL: http://blomsteranka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0