Veckans recept
Min kära vän Sarah ville bestämt ha receptet på våra Hamburgare ala Paskotas. So here goes:
Börja alltid med att sätta ugnen på 225 grader. Scrubba rent potatisen & skär i klyftor efter behag. Blanda resterande ingredienser med potatisen. Lägg potatisen i en långpanna & ringla över rikligt med olivolja, in dem i ugnen, beroende storlek på potatis så kan det ta olika lång tid. Men ca 30 - 40 minuter.
Medans potatisen är i ugnen så blandar du köttfärsen med ingredienserna. Dela upp köttfärsen i fyra lika stora delar & använd dig sedan av en hamburgerpress. Om du inte har detta kan du använda dig av två skärbrädor. Lägg en klick smör i den heta stekpannan & stek tills att de har fått en fin stekyta. Lägg sedan hamburgarna i en ungsform & in med dem i ugnen under potatisen. Efter ca 10 -15 min kan du kolla om det är klart. Om de är klara kan du nu komponera ihop din hamburgare. Serveras varmt såklart :D
OBS! Försök att se till att strips & hamburgare blir klara ungefär samtidigt & jag har inte varmluftsungn, utan bara vanlig. Tiderna kan variera!
Smaklig måltid!
Hamburgarna
- 400 g köttfärs
- 1 röd lök, finhackad
- 1 tsk senap
- 2 dl mosade italienskacrackers (går bra med ströbröd)
- 1 ägg
- Nymalen salt & peppar
- 2 tsk italiensk grillkrydda (går även bra med vanlig grillkrydda)
- Hamburgerbröd (brukar köra på grovt)
- Finskivad tomat
- Mozzarella ost
- Rödlök
- Machete sallad
- Amerikansk hamburgedressing
- Ketchup & senap
- 1 kg potatis
- 2 vitlöksklyftor (finhackade)
- Olivolja
- Torkad chili efter behag
- Havssalt
- 1 msk hela pepparkorn
- 1 msk Oregano
Börja alltid med att sätta ugnen på 225 grader. Scrubba rent potatisen & skär i klyftor efter behag. Blanda resterande ingredienser med potatisen. Lägg potatisen i en långpanna & ringla över rikligt med olivolja, in dem i ugnen, beroende storlek på potatis så kan det ta olika lång tid. Men ca 30 - 40 minuter.
Medans potatisen är i ugnen så blandar du köttfärsen med ingredienserna. Dela upp köttfärsen i fyra lika stora delar & använd dig sedan av en hamburgerpress. Om du inte har detta kan du använda dig av två skärbrädor. Lägg en klick smör i den heta stekpannan & stek tills att de har fått en fin stekyta. Lägg sedan hamburgarna i en ungsform & in med dem i ugnen under potatisen. Efter ca 10 -15 min kan du kolla om det är klart. Om de är klara kan du nu komponera ihop din hamburgare. Serveras varmt såklart :D
OBS! Försök att se till att strips & hamburgare blir klara ungefär samtidigt & jag har inte varmluftsungn, utan bara vanlig. Tiderna kan variera!
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: Amanda
Ååå mums! Den ska testas! TACK!
Postat av: Sarah
Tack, det var ungefär lika som jag gör våra hamburgare men jag ska testa med senap. Mums! Ska testa på Söndag när jag får äta mat igen.=)
Puss!
Trackback