Lasange
Till köttfärsen:
800 g köttfärs
1 rödlök
3 klyftor vitlök
2 st Ica krossade tomater
1/2 dl tomat pure
salt & peppar
Så här gör du: fräs vitlök & lök. Stek sedan köttfärsen & tillsätt de krossade tomaterna & tomatpuren. Salta & peppra efter smak. Låt sedan småputtra på låg värme i ca 3 timmar. (detta kan förberedas långt i förväg, jag brukar göra storkok med 2400 g köttfärs & frysa in i portionsburkar.)
Lasagne:
Ca 1 liter vitsås
Köttfärsen
Parmesan
Mozzarella
Lasangeplattor ifrån Barilla
salt & peppar
Så här gör du:
Varva lagren med köttfärssås, vitsås, parmesan & mozarella. Salta & peppra varje lager efter smak. Sedan skall det in i ugnen enligt rekomendationerna på lasangeplattorna (ca 20 minuter). Servera med parmesan & en god sallad.
800 g köttfärs
1 rödlök
3 klyftor vitlök
2 st Ica krossade tomater
1/2 dl tomat pure
salt & peppar
Så här gör du: fräs vitlök & lök. Stek sedan köttfärsen & tillsätt de krossade tomaterna & tomatpuren. Salta & peppra efter smak. Låt sedan småputtra på låg värme i ca 3 timmar. (detta kan förberedas långt i förväg, jag brukar göra storkok med 2400 g köttfärs & frysa in i portionsburkar.)
Lasagne:
Ca 1 liter vitsås
Köttfärsen
Parmesan
Mozzarella
Lasangeplattor ifrån Barilla
salt & peppar
Så här gör du:
Varva lagren med köttfärssås, vitsås, parmesan & mozarella. Salta & peppra varje lager efter smak. Sedan skall det in i ugnen enligt rekomendationerna på lasangeplattorna (ca 20 minuter). Servera med parmesan & en god sallad.
Kommentarer
Postat av: Amanda
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
Trackback